18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Clarke ja McIlroy juhlakaluina Irish Openissa

Darren Clarken ansiolistalta puuttuu vielä Irlannin mestaruus © Getty Images

Darren

Vihreällä saarella Irlannissa on viimeisen neljän vuoden aikana juhlittu golfin major-voittoja hämmästyttävän usein. Padraig Harrington aloitti voittojen sarjan heinäkuussa 2007 Openin ykköstilallaan, viimeisistä 17:sta majorista irlantilaiset ovat yltäneet ykkösiksi käsittämättömästi kuusi kertaa.

Harrington on luonnollisesti kolmella majorillaan Graeme McDowellia, Rory McIlroyta ja Darren Clarkea selvästi edellä maineteoissa. Suosikin raskasta viittaa Killarney Golf & Fishiing Clubilla kantaa kuitenkin Rory McIlroy joka pelaa kaksi ensimmäistä päivää viimevuotisen ykkösen Ross Fisherin kanssa.

”Darrenin voitto Openissa tekee Irlannin mestaruudesta entistäkin juhlavamman. Kun toin kesäkuussa US Openin voittopokaalin kotisaarelle, oli vastaanotto uskomaton. Uskon, että nyt tilanne Darrenin ja Claret Jugin kohdalla samanlainen. Viikosta tulee upea sekä meille pelaajille kuin myös yleisölle”, ennakoi Rory McIlroy kotisivuillaan.

Kaikki neljä major-voittajaa lukeutuvat tietysti suosikkeihin. Heistä ainoana Padraig Harrington (2007) on voittanut kisan aiemmin, kaudella 2010 hän oli Fisherin jälkeen toisena.

Rory

Supersuosittu Darren Clarke saa kilpailun aikana tavallistakin enemmän huomiota osakseen. Elokuussa 43 vuotta täyttävä konkari tavoittelee luonnollisesti voittoa.

”Olisi hienoa jos yltäisiin ykköseksi ja pitäisin hallussani samanaikaisesti sekä British Openin ja Irish Openin voittopokaaleita”, hän tunnelmoi tiistaina.

Ainakin yksi neljästä suosikista juhlii sunnuntaina, sillä Graeme McDowell viettää 32-vuotisjuhliaan. Viimeiset kuukaudet hän on pelannut varsin vaatimattomasti. Viimevuonna US Openin voittanut McDowell on jäänyt 12 kertaa peräkkäin lyöntipeleissä top-10 listan ulkopuolelle, joten menestys Killarneyssa olisi jopa pieni yllätys.

Korhosen suuri mahdollisuus

Mikko

Mikko Korhonen pelaa jo 15:n Euroopan Tourin kisansa kuluvalla kaudella. Tukholman kisa viimeviikolla jäi kesken, fasettilukko selässä päätti pelit lyhyeen. Jatkoonpääsyjä on toistaiseksi kuusi, ansioita yhteensä 48.000 euroa jolla rahalistan sijoitus on 181:s.

Uusiakseen työpaikkkansa ET:lla ilman karsintoja Korhonen tarvitsisi lähes 200.000 euroa lisää. Tämän toteutuminen puolestaan vaatii ainakin yhtä vahvaa top-5 sijoitusta. Irlannissa on rahaa jaossa 1,5 miljoonaa euroa.

Roope Kakko loisti vuoden 2009 kisassa johon hän pääsi mukaan oltuaan edellisellä viikolla kahdeksantena Italiassa. Kakko oli koko kisan Irlannissa kymmenen joukossa, lopullisella tuloslistalla seitsemäs. Tämä tuotti 105.000 euroa. Suurempia palkintoshekkejä on suomalaispelaajista kuitannut vain Mikko Ilonen.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje