Kim Koivu lähti liikkeelle kovaa. Kuva: Getty Images
Challenge Tour |
11.4.2018

Kim Koivu paras suomalainen Kiinan CT-kilpailun avauspäivänä

Viimeisen reiän tuplabogi pudotti helsinkiläisen kymmenen joukosta.

Kenya Openissa top 15:een sijoittunut Kim Koivu esitti Kiinan Kunmingissä alkaneen CT-kilpailun ensimmäisenä päivänä ryhdikästä peliä. Hän löi torstaina tuloksen 70 (-1), mikä oikeuttaa jaettuun 23. sijaan.

10. tiiltä startannut Koivu kirjasi ensimmäisellä kenttäpuoliskolla kolme birdieä ja kuusi paria. Birdiesaalis karttui jatkossa vielä kahdella birdiellä, mutta kentän hankalampi osuus (1–9) rokotti kiertuetulokasta kahdella bogilla ja viimeisen reiän tuplabogilla.

”Hyvää peliä kaikin puolin. Kaksi virhettä sakotti tänään muutaman lyönnin, ne täytyy saada pois, muuten kärkikamppailuun osallistuminen tulee olemaan lähes mahdotonta”, Koivu mietti.

Eroa Belt & Road Colorful Yunnan Openin kärkinelikkoon, Sunii Yung, Borja Virto, Charlie Saxon ja Matt Ford, on neljä lyöntiä.

Koivu kertoi kilpailun alla työstäneensä tekniikan osalta ”muutamia juttuja” Kenian avointen jälkeen.

”Vietin aikaa niiden asioiden parissa, jotka eivät toimineet vielä kilpailussa. Samoja asioita olemme (valmentaja David Da Silvan kanssa) tosin jo tehneet pitkään, ja tullaan tekemään.”

”Draivi ei ollut ihan parhaimmillaan Keniassa, ja tällä kentällä siitä on älyttömästi hyötyä, jos lyö pitkälle ja osuu väylään.”

Ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelaava Koivu kertoi pitävänsä Kunmingin kentän set-upista.

”Oikeille puolille pitää missata, jos ei ole asemissa, ja päätä pitää käyttää, muuten ei scooraamisesta tule mitään. Etuysi on hieman vaikeampi, ja tuulisissa olosuhteissa kenttä pelaa haastavana – etenkin muutama väylä, jotka ovat selkeästi korkeammalla kuin muut.”

Kalle Samoojan mielestä pelissä oli vahva tunne, mutta tulos jätti toivomisen varaa. Kuva: Antero Lindell

Samoojan ensimmäinen pelipäivä sujui kaksijakoisesti. 10. tiiltä alkanut kierros käynnistyi kahdella birdiellä. Hän teki avausyhdeksiköllä (kentän 10–18) neljän viimeisen reiän jaksossa vielä kaksi birdieä ja yhden bogin ollen kierroksen puolivälissä kolme alle.

Par 5:lla olin todella huono tänään. Sinne hävisi monta lyöntiä.

Toisella kenttäpuoliskolla meno hyytyi, eikä tuloskorttiin merkitty yhtään birdieä. Ainoat parista poikenneet tulokset olivat 11. reiän (kentän 2.) bogi ja 14. reiän (kentän 5.) tuplabogi.

Samooja jakaa tuloksellaan 71 (par) 37. sijaa.

”Hyvää peliä oli paria reikää tai lyöntiä lukuun ottamatta. Vahva tunne oli kyllä pelissä, mutta tulos ei ihan vastaa sitä, mihin olisi pitänyt tänään yltää. Par 5:lla olin todella huono tänään. Sinne hävisi monta lyöntiä”, hän sanoi.

”Iltapäivä oli todella tuulinen, ja etuysi on varmasti kaikille vaikeampi. Aamulla pitäisi olla tyynempää, joten koitetaan se käyttää huomenna heti hyödyksi.”

Kauden avauskilpailussa kolmanneksi sijoittunut Samooja matkusti Keniasta kotimaan kautta Espanjaan, missä hän harjoitteli viikonpäivät ET-pelaaja Tapio Pulkkasen kanssa.

”Se oli varsin antoisa ja työteliäs viikko”, turkulainen totesi.

Oliver Lindell ehti käydä top 10:ssä, mutta isot virheet pudottivat sittemmin nuorukaisen kauas kärjestä, Kuva: Harri Marjala

Kiinaan Samooja ennätti maanantaina, ja piti ensinäkemältään tämän viikon kisa-areenasta.

”Melko jäätävä kenttä. Griinit ovat erittäin muodokkaat, nopeat ja kovat. Lähestymisissä täytyy olla tarkkana. Sanoisin, että monipuolisuutensa takia kenttä sopii mulle aika hyvin.”

Hän arveli, että putteri tulee olemaan tällä viikolla suuressa roolissa.

”Eikä pelkästään säkitysten vaan haastavien ekojen puttien vuoksi.”

Kaksijakoinen ja kirjava oli myös Oliver Lindellin avauskierros. Porvoolainen lähti liikkeelle (10. reikä) parilla ja teki seuraavien viiden reiän jaksossa parin, bogin, eaglen, birdien ja tuplabogin. Kierroksen puolivälissä tulleet peräkkäiset birdiet nostivat hänet jo kymmenen joukkoon, mutta jatko oli vaikea.

Hän sortui 13. reiällä (kentän 4.) tuplapariin, ja teki heti perään kolmen bogin suoran. Runsaiden virheiden sävyttämä 75 (+4) lyönnin kierros päättyi viimeisellä reiällä tulleeseen birdieen.

”Lyöntini oli kyllä hyvässä vireessä, virheet vain kasaantuivat yhdelle väylälle”, Lindell sanoi.

Hän jakaa 18 reiän jälkeen 79. sijaa, matkaa ennustetun cut-rajan yläpuolelle on kaksi lyöntiä.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.