- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Castrenin uroteosta yllättynyt valmentaja Nykky: ”Toivonkipinä syttyi syksyllä ennen karsintoja”

Petteri Nykky (kesk.) toimi Matilda Castrenin caddienä finaalikarsinnan ensimmäisessä vaiheessa.

LPGA Tourin finaalikarsinnan huipennusta jännittänyt valmentaja Petteri Nykky vakuuttui Matilda Castrenin otteista Yhdysvalloissa.

Matilda Castrénin läpimeno LPGA Tourille oli pelaajan itsensä lisäksi iso juttu myös Petteri Nykylle, Castrenin valmentajalle. Nykky kertoi Golfpisteen Kisaviikko-podcastissa suoraan, ettei osannut odottaa Castrenin raivaavaan tietään LPGA Tourille vielä tänä vuonna.

”Viime kesänä oltiin niin syvissä vesissä henkisesti. Peli ei ollut kulkenut ja oli pelkotiloja”, Nykky kertoi.

Valmentajan mukaan toivonkipinä syttyi syksyllä ennen LPGA Tourin karsintoja. Castren jätti pääkiertueensa Symetra Tourin osakilpailun väliin ja tuli Suomeen joksikin aikaa harjoittelemaan valmentajansa kanssa.

”Silloin näytti siltä, että aikamoinen kasvu oli tapahtunut. Selitykset olivat loppuneet ja tekeminen oli alkanut”, Nykky kertoo.

Castrenin selvitettyä tiensä esikarsinnasta LPGA Tourin finaalikarsintaan Nykky lähti valmennettavansa tueksi Yhdysvaltoihin. Valmentajan rooli lisäksi hänelle lankesivat myös caddien tehtävät ensimmäisen neljän kierroksen ajaksi.

”Kun menin North-Carolinaan, katsoin heti, että hetkinen, hetkinen, tyttöhän on aika tikissä. Ensimmäisenä päivänä peli ei ollut ihan niin vakaata, mutta skooraaminen oli hyvää. Toisesta päivästä eteenpäin lyöminen oli hyvää”, Nykky kertoi.

Yhteensä kahdeksan kierroksen mittaisen, kaksiosaisen finaalikierroksen viimeiset neljä kierrosta Nykky seurasi Suomesta. Castren aloitti myös toisen osan hyvin, mutta säikäytti sekä valmentajansa että karsintaa seuranneet toiseksi viimeisellä kierroksella pelattuaan kierroksen ensimmäiset kolme reikää viisi yli parin. Meno kuitenkin tasaantui ja Castren pääsi lähtemään hyvistä asetelmista karsintojen viimeiselle kierrokselle.

”Laitoin ennen viimeistä päivää viestin, että tee vain omaa juttuasi ja luota itseesi, olen ylpeä sinusta”, Nykky kertoi.

Hän luotti suojattiinsa, mutta kertoi jännittäneensä lopputulosta aina viimeiselle reiälle asti. Sitten koitti aika tuulettaa.

”Jännä tunne tuli. Että saat**a, sinne päästiin kuitenkin”, Nykky naurahti.

Hänen mukaansa Castrenin peli on nyt hyvässä jamassa. Lyöntiin on tullut lisää mittaa ja jo juniorivuosista lähtien vahvuutena ollut draivaaminen on viime vuoden notkahduksen jälkeen taas tarkkaa. Myös lähipeli on kehittynyt selvästi ja siihen panostetaan myös jatkossa.

”Pallon lähettäminen linjaan on todella hyvällä mallilla. Putti on teknisesti todella hyvä. Uskon, että se tulee olemaan jatkossa syömähammas”, Nykky kertoi.

Kuuntele koko Kisaviikko-podcast alta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)