Carl Petterssonille voitto Harbour Townissa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Carl Petterssonille voitto Harbour Townissa

Carl Pettersson sai voittopokaalin ja takin lisäksi vaivanpalkkaa 1,026 miljoonaa dollaria © Getty Images

PGA Tourilla saatiiin toinen perättäinen kotikutoisen svingin omaava voittaja. Bubba Watson ja sunnuntaina Etelä-Karolinassa juhlinut Carl Pettersson ovat rakentaneet uraansa omin avuin. Pettersson erottuu massasta vielä muhkean ulkomuotonsa johdosta, noin 180 senttisellä miehellä on elopainoa yli sata kiloa.

Viikonloppuna Pettersson oli rautaa, toinen ja kolmas kierros (65-66) nostivat hänet johtoon joka sunnutaina kasvoi viiteen lyöntiin.

”Pelasin ulosmenon hyvin , aloin vilkuilla tulostaululle vasta sisääntulossa. Oletin, että joku takaa-ajajista voisi tehdä kovan tuloksen, mutta näin ei käynyt. Voitosta aloin olla varma 17:n viheriölllä”, varsin rentoutuneetn oloinen voittaja kertoi mediatilaisuudessa.

Ykköstila oli PGA Tourilla Petterssonin viides, jolla hän nousee voittojen määrässä Jesper Parnevikin rinnalle, oletettavasti pian ohikin. Rahaa hän on tienannut valtameren takana yli 17 miljoonaa taalaa vuonna 2003 alkaneen uran aikana.

Vuonna 2010 Pettersson voitti PGA Touriin kuuluvan Canadian Openin hätkähdyttävällä tavalla. Hän kuvitteli karsiutuneensa kahden kierroksen jälkeen. Iltapäivän aikana Pettersson kaatoi kurkustaan alas klubitalolla seitsemän olutta. Päivän päätteeksi selvisi, että ruotsalainen onkin jatkoonpäässeiden joukossa. Caddie kuskasi tähden hotelliinsa. Kolmantena päivänä hän pelasi tuloksen 60, sunnuntaina 67 ja voitti.

Ammattilaiseksi siirryttyään hän ehti voittaa Portugalissa 2002, plakkariss on myös amatöörien EM-kultaa Itävallasta. Muut mitalistit olivat Panu Kylliäinen ja Graeme McDowell.

Pettersson on kotoisin Göteborgista. Saman kylän poikia nykyisistä huipuista ovat mm. Henrik Stenson, Fredrik Jacobson sekä Johan Edfors. Petterssonin isä työskenteli Volvolla, työ vei perheen Lontooseen Carlin oltua 10-vuotias, toinen muutto suuntautui 18-vuotiaana Pohjois-Carolinaan, johon Carl Pettersson on asettunut. Hän sai vastikään myös USA:n kansalaisuuden.

Ruotsalaisvoittajat PGA Tourilla:

Intialaisia

Intialaisia sukujuuria omaavan Daniel Chopran arvokkain ykköstila tuli Hawaijilla edellisvuoden ykkösten mittelössä &copy Getty Images

Jesper Parnevik 5

Carl Pettersson 5

Daniel Chopra 2

Henrik Stenson 2

Gabriel Hjertstedt 2

Richard S. Johnson 1

Fredrik Jacobson 1

Luke Donald menetti paikkansa World Rankingin kärjessä

Rory

Rory McIlroylla alkaa toinen vaihe maailmanlistan ykkösenä. Edellinen kesti vain kaksi viikkoa &copy Getty Images

Harbour Townin kisan viimevuotinen kakkonen Luke Donald pelasi kaikki neljä kierrosta vaisusti jääden Petterssonille 16 lyöntiä. Sijaluvuksi tuli 37:s. Samalla maailmanlistan ykköspaikka vaihtui, Rory McIlroy on uusi tuulenhalkoja. Pohjois-irlantilainen ehti olla listakärkenä maaliskuussa jo kahden viikon ajan.

Alkavalla viikolla PGA Tour siirtyy Teksasiin, Teksas Open ratkaistaan San Antoniossa, jossa voittoa puolustaa Brendan Steele.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje