28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Byrd avauskisan sankari Hawaijilla

Toinen perättäinen voitto toi Jonathan Byrdin huulille leveän hymyn © Getty Images

Toinen

Jonathan Byrd muistaa USA:n kuuluisia lomakohteita Las Vegasia ja Hawaijia lämmöllä. Hän voitti edellisessä kisassaan syksyllä Las Vegasin kisan uusinnassa tehtyään hole-in-onen. Hawaijin nelipäiväinen kilpailu sunnuntaina päättyi 74 reiän jälkeen, Robert Garrigus tuhri uusinnassa kolme kertaa Tourin lyhyimmällä putterillaan.

Ykköstila oli Byrdille uran viides, kaksi viimeistä ovat tuottaneet 1,894 miljoonaa taalaa ja paikat Mastesrsiin sekä US Openiin. Välillä on ollut heikompiakin jaksoja, kesällä 2010 Byrd mm. karsiutui kuudesti perättäin.Hyvin menee Garriguksellakin tappiosta huolimatta. Viimeisen setisemän kuukauden aikana hän on voittanut kerran ( Orlando) ja ollut isoissa otsikoissa myös kahden kakkostilansa johdosta. Tourin pitkälyöntisin pelaaja on noussut kuin tyhjästä melkoseksi profiiliksi.

Graeme

Sunnuntain paras oli kenttäennätystä 62 sivunnut Graeme McDowell, joka hänkin oli voittanut edellisen kisansa ,kukistaen Tigerin uusinnassa tämän kutsukilpailussa. Uusiiin mailoihin ja kenkiiin vaihtanut pohjois-irlantilainen tekee loistavaa nousua kaikilla listoila. World Rankingilla viides tila vahvistui, edellä olevista Phil Mickelson on hyvälä pelillä tavoitettavissa jo seuraavan menestyksen jälkeen

Hyundai Tournament of Champions pelattiin ensimmäisen kerran jo 1953. Se oli vuosikymmeniä supertähtien kohtaamitanner, nyt kuumimmista tähdistä suuri osa jättää sen väliin. Poissa olivat mm. major-voittajat Phil Mickelson, Louis Oosthuizen sekä Martin Kaymer. Tiger Woodsilla ei ollut osallistumisoikeutta, voitto jäi 2010 saavuttamatta.

PGA Tour jatkuu jo torstaina Hawaijin toisella perinteisellä kisalla, Sony Openilla.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje