18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

British Open pelataan St.Andrewsissa 2015

Darren Clarke pääsee mukaan vuoden 2015 Openiin tämänvuotisen ykköstilansa johdosta © Getty Images

Darren

St.Andrewsissa on pelattu Openia viimeisten vuosikymmenten aikana viiden vuoden välein. Näin oli hyvin luonnollista, että maailman kuuluisin kenttä saa isännöitäväkseen tapahtuman heinäkuussa 2015. Open on pelattu St.Andrewsissa 28 kertaa aikaisemmin.

Kaudella 2012 kisa pelataan Royal Lytham & St.Annesin kentällä jossa Mikko Ilonen oli vuonna 2001 upeasti yhdeksäs.Tuolloin voiton vei David Duval. Ilonen on pelannut Openin St.Andrewsissa yhden kerran, hallitsevana Amateur Championshipin mestarrina hän kiersi kaksi kierrosta Tom Watsonin ja Ian Woosnamin kanssa karsiutuen lyönnillä.

St.Andrewsissa ovat juhlineet viimeisten vuosikymmenten aikana todelliset legendat. 1978 Jack Nicklaus oli ykkönen. Seve Ballesteros kukisti Bernhard Langerin ja Tom Watsonin kahdella lyönnillä vuonna 1984.

Nick Faldo jätti seuraavat viiden lyönnin päähän 1990. John Daly ja Costantino Rocca joutuivat pelaamaan uusinnan kaudella . Tiger Woodsin mestaruudet St.Andrewsissa (2000,2005) tulivat ylivoimaisten esitysten jälkeen kahdeksan ja viiden lyönnin eroilla seuraaviin.

Louis Oosthuizen teki niinikään vuoden 2010 Openista loppuratkaisultaan jopa tylsän, voittomarginaali oli peräti seitsemän lyöntiä. Viidestä viimeisestä St.Andrewsissa pelatusta Openista neljä on siis päättynyt ykkösen ylivoimaiseen voittoon.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje