25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Brewerton Tsengin teeseillä kärkeen

Becky Brewerton hyödynsi toimivaa reseptiä Suzhoun turnauksen avauskierroksella. © Getty Images

Becky Brewerton piti Suzhou Taihu Ladies Openin avauskierroksella parasta tahtia yllä. Tulos 67 on lyönnin parempi kuin toista sijaa jakavalla kuudella pelaajalla joukossaan maailmanlistan ykköspelaaja Yani Tseng.

Brewerton oli ennen turnausta lueskellut häntä kuusi vuotta nuoremman Tsengin ajatuksia kiertueen kotisivuilta.

”Hän sanoi, ettei mieti koskaan tulosta, vaan koettaa keskittää kaikki voimavaransa seuraavaan lyöntiin. Tänään onnistuin itse varmasti ensimmäisen kerran unohtamaan tuloksen”, 28-vuotias walesilainen sanoi.

Vaikka kuusi birdietä ja yhden bogin tehneen Brewertonin peli oli perjantaina päättäväistä, ei niukassa johdossa ole varaa liialliseen hyvänolontunteeseen.

Jenni

Jenni Kuosa aloitti kisansa pirteästi.

”On toisaalta ihan sama, minkälaisen etumatkan olet hankkinut, kun Yani (Tseng) on mukana. Omassa pelissä on onnistuttava täydellisesti, ja toivottava, ettei hän ole aivan parhaimmillaan.”

Kauden 11. voittoaan tavoitteleva Tseng teki avauspäivänä neljä birdietä, mutta missasi viidennen sorruttuaan viimeisellä reiällä (par-5) kolmeen puttiin.

”Onnistuin tänään ehkä 70-prosenttisesti. Peli oli silti hallinnassa – on aina hyvä jos välttyy bogeilta”, Tseng sanoi.

Taiwanilaisen lisäksi tuloksen 68 pelanneita olivat mm. Lee-Ann Pace, Giulia Sergas sekä tanskalaiset Lisa Holm Sörensen ja Line Vedel.

Suomalaisista parasta peliä Suzhoun LET-kisan avauskierroksella esitti Jenni Kuosa. Kolme birdietä ja yhden bogin tehnyt Kuosa pelasi molemmat kenttäpuoliskot 35 lyönnillä – sisääntulon samaan tahtiin Tsengin kanssa.

Kaisa Ruuttila (71) on 23:ntena, Minea Blomqvist ja Ursula Wikström (72) jakavat lyönnin päässä tamperelaisesta 35. sijaa. Tuloksen neljä yli pelanneen Riikka Hakkaraisen (83:s) on puolestaan tehtävä lauantaina melkoinen ryhtiliike yltääkseen finaalikierrokselle.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje