[14][27]

[14][27]
Challenge Tour - Kilpagolf

Bogiton kierros ja paikka top 10:ssä – Koivulle pitkästä aikaa kunnon onnistuminen

Torstaina nähtiin väläys vanhaa kunnon Kim Koivua. Kuva: Getty Images

Kim Koivu oli Italian CT-kisan paras suomalainen avauskierroksella.

Kim Koivu onnistui pitkästä aikaa pelaamaan kovan tuloksen, kun Euroopan haastajakiertueen kilpailu pyörähti käyntiin Fubinessa, Italiassa. Koivu käytti turnauksen ensimmäiseen kierrokseen 67 (-4) lyöntiä ollen jaetulla seitsemännellä sijalla.

Hänen tuloskorttinsa oli torstaina putipuhdas, eikä sinne eksynyt yhtään bogia. Birdiejä tuli yhteensä neljä, kaikki reikien 8–15 aikana. Koivu on Italian Challenge -kilpailun johdossa olevaa Englannin Nathan Kimseyä kaksi lyöntiä perässä.

Koivu oli kolme vuotta sitten kotimaisen golfin kuumin nimi. Hän haali samalla kaudella kolme ykköstilaa Challenge Tourilla, ja nousi jälkimmäisen, Rolex Trophyn voiton jälkeen suoraan pääkiertueelle. Pelit sujuivat myös siellä hänen yllettyä vuonna 2018 ET:lläkin kahteen top 10 -sijoitukseen.

Otteisiin alkoi hiipiä seuraavana vuonna epävarmuutta. Elokuussa 2019 käydyssä Tsekin kilpailussa (11:s) Koivu oli vielä venyä kymmenen joukkoon, mutta hän ei onnistunut lopulta säilyttämään korttiaan European Tourilla. Koivu jätti loppusyksyn ET:n karsintafinaalin väliin, ja pysytteli lähes neljä kuukautta sivussa turnauksista.

Tänä vuonna hän on jäänyt jokaisessa Challenge Tourin kilpailussa karsintarajan alapuolelle. Koivun kaikkiaan 17 viimeisestä turnauksesta 16 on päättynyt kahteen kierrokseen.

Viime viikolla hienosti kolmannen sijan CT:llä ottanut Matias Honkala kuului hänkin päivän onnistujiin: tuloksella 68 (-3) heltiää jaettu 15. tila.

Muilla suomalaisilla oli torstaina vaikeampaa. Oliver Lindell ja Alex Hietala pelasivat tuloksen 73 (+2), jolla he jakavat 96. sijaa. 15 reikää pelannut Roope Kakko on samassa +2-tilanteessa.

Lauri Ruuskan (T139) tulos oli 76, toiseksi viimeisenä oleva Antti Ahokas (T153) käytti kierrokseensa 80 lyöntiä.