18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Blomqvist toisena Saksassa

Minea Blomqvist on pitkästä aikaa mukana turnauksen kärkikamppailussa. © Getty Images

Myös Saksan avointen mestaruuskisojen toinen kierros sujui Minea Blomqvistilta tyylikkäästi. Toinen peräkkäinen 67 lyönnin kierros vei hänet yhteistulokseen -10. Sillä irtoaa kisan puolivälissä jaettu kakkossija. Samassa tuloksessa Blomqvistin kanssa ovat Diana Luna ja Becky Morgan.

Blomqvist teki perjantaina kuusi birdietä, joista neljä kierroksen ensimmäisellä (10-18) puoliskolla. Päivän ainoa bogi tuli Gut Hausernin kentän 16. reiällä.

Cut-rajan selvittäminen oli Blomqvistille ensimmäinen sitten syksyn 2009. Tällä kertaa hän teki sen mahdollisimman tyylikkäästi. Blomqvistilla on viikonvaihteessa käsissään kaikki avaimet suureen menestykseen.

”Kärsivällisyys palkitaan”, totesi 26 putilla perjantaina selvinnyt Blomqvist. ”Olen harjoitellut viime viikkoina tunnollisesti lähipeliä caddieni Tommi Ruissalon kanssa, kun siinä on ollut selviä vaikeuksia kisoissa. Nyt treenin vaikutus näkyy kilpailusuorituksissa. Etenkin putit ovat uponneet kiitettävästi ja se on tämän pelin suola.” ”Sanoin jo torstaina, että on tosi ihanaa, kun puttipeli on kunnossa. Pelkät birdiet tuloskortissa eivät kerro koko totuutta. Olen tässä kisassa putannut reikään kymmenkunta par-puttia yli metristä ja tänään yksi par syntyi kymmenen metrin etäisyydeltä.”

Blomqvistin kuusi birdietä syntyi perjantaina yhtä metrin mittaista lukuunottamatta 3-6 metrin etäisyyksiltä.

Lagoutte-Clement teki irtioton

Münchenin turnauksen johtoon siirtyi perjantain ylivoimaisesti upeimman kierroksen pelannut Virginie Lagoutte-Clement. Tulos 63 sisälsi yhden eaglen lisäksi seitsemän birdietä. Ranskalaisella on 36 reiän jälkeen mukavan tuntuinen viiden lyönnin johto.

Ursula Wikström menetti toisella kierroksella asemiaan. Tulos 72 piti Wikströmin edelleen tilanteessa -3, hänen tähyillessä nousua kohti parempia sijoituksia nyt 29. tilalta.

Kolmas jatkoon päässyt suomalainen oli Kaisa Ruuttila, joka selvitti cutin jo kolmannessa peräkkäisessä turnauksessaan. Ruuttila (73-70) on tulosluettelossa sijalla 44.

Yhtä hyvin ei käynyt Jenni Kuosalle (70:s) ja Riikka Hakkaraiselle (120:s). Kuosan (73-72) olisi pitänyt nipistää cut-rajan paremmalle puolelle kipuamiseksi tuloksestaan yksi vaivainen lyönti: toisen kierroksen jälkimmäisen yhdeksikön kaksi bogia tulivat harmilliseen paikkaan. Hakkarainen (75-77) ei puolestaan saanut peliään kulkemaan missään vaiheessa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje