23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Blomqvist pelasi kauden parhaan kierroksensa Ohiossa

Minea Blomqvistin on kiristettävä perjantaina tahtiaan, mikäli mielii olla mukana ensimmäisen kerran tällä kaudella viikonlopun kierroksilla.

Pientä taskulampun valoa tunnelin päässä näytti olevan torstaina Minea Blomqvistin pelissä, kun hän löi Sylvaniassa, Ohiossa käynnnistyneen Corning Classicin ensimmäisellä kierroksella tuloksen 73. Tämä on tällä kaudella neljättä turnaustaan LPGA Tourilla pelaavan Blomqvistin toistaiseksi paras yksittäinen kierrostulos. Kaikki kolme aiempaa kisaa ovat päättyneet hänen osaltaan karsiutumiseen kahden kierroksen jälkeen.

Kaksi yli parin sujunut kierros sisälsi yhden birdien ja kaksi bogia Highland Meadowsin kentän molemmilla puoliskoilla. Tahdin on cut-rajaa ajatellen kuitenkin kiristyttävä selvästi perjantaina, sillä Blomqvistin sijoitus ensimmäisen päivän jälkeen on vasta 96:s.

Corning Classicin keulapaikan otti Na Yeon Choi, jonka 64 lyönnin kierros sisälsi kahdeksan birdietä ja yhden bogin. Choi karsiutui viime viikonvaihteessa ensimmäisen kerran vuonna 2007 LPGA Tourilla alkaneella urallaan, kun hänen kierroksensa 73-76 eivät riittäneet LPGA Championshipin jatkokierroksille. Tätä ennen Choi oli selvittänyt cutin 64 peräkkäistä kertaa.

Toisena oleva Alena Sharp on lyönnin Choita jäljessä. Pohjoismaalaisia ei mahdu ensimmäisen kierroksen jälkeen kymmenen parhaan joukkoon.

Marko Kuivasaari

LPGA jatkuu Ohiossa – Blomqvistilla kauden ensimmäinen cut-raja yhä selvittämättä

Minea Blomqvist on mukana yhdessä naisten Yhdysvaltain kiertueen vanhimmista turnauksista Corning Classicissa. Kilpailu on Blomqvistille neljäs muutama viikko sitten päättyneen äitiysloman jälkeen. Toistaiseksi kaikki hänen pelaamansa kisat ovat päättyneet kahteen kierrokseen.

Minea

Minea Blomqvistilla on vielä tekemistä pelinsä virityksen kanssa. &copy Getty Images

Vajaat kolme viikkoa sitten ensimmäistä kertaa äitinä kilpaillut Minea Blomqvist ei ole toistaiseksi löytänyt kunnon rytmiä peliinsä. Blomqvist on ennen torstaina Ohiossa käynnistyvää Corning Classicia karsiutunut kauden kaikissa kolmessa pelaamassaan turnauksessa. ”Pihakeittoa” on tullut niin LPGA State Farm Classicissa, ShopRite LPGA Classicissa kuin LPGA Championshipissäkin.

Jatkoonpääsy ei ole ollut yhdessäkään kisassa edes lähellä, siitä puhuvat karua kieltään vaatimaton tulossarja: 81-79, 77-77 ja 77-79. Blomqvistin harjoittelu on fyysisten muutosten ja palautumisen jälkeen ollut luonnollisen vähäistä ja vajavaista. Siksi voisikin kysyä: tapahtuiko aloitus liian aikaisin?

Varmasti näin on itsensä pelaajankin mielestä, mutta aiottua aikaisemman paluun varsinaisena syynä oli se, että ajoittamallaan aloituksella Blomqvist saa sopivasti yhdeksän kilpailua täyteen tällä kaudella. Yli kymmenen turnauksen tapauksessa vaarana olisi äitiyslomalta palanneen kohdalla ollut kategorian muuttuminen.

Sylvaniassa, Ohiossa pelattava miljoonan dollarin Corning Classic on yksi LPGA Tourin vanhimpia turnauksia. Vuodesta 1989 kisakenttänä toiminut Highland Meadows tunnetaan kinkkisistä dogleg-väylistään ja pienistä, mutta kaltevista griineistään.

Kisan viimevuotista voittoa puolustaa Korean Eunjung Yi, joka nitisti tuolloin ensimmäisellä uusintareiällä Morgan Presselin. Tällä kaudella Yin peli ei ole ottanut kulkeakseen, sillä hänen toistaiseksi paras sijoituksensa on HSBC Women’s Championsin 21:s tila.

Maailmanlistan ykkönen ja kakkonen, Cristie Kerr ja Ai Miyazato eivät pelaa Ohion turnauksessa, joten Lorena Ochoan lopettamisen jälkeen listan kärjessä jonkun aikaa viipynyt Jiyai Shin omaa Corning Classicissa korkeimman world ranking -sijoituksen.

Shin joutui jättämään LPGA State Farm Classicin kesken akuutin umpilisäkkeen tulehduksen vuoksi, mutta ylsi pienistä kivuistakin huolimatta kolmanneksi viime viikonvaihteessa New Yorkissa pelatussa major-turnauksessa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje