Baella kaksi täsmäiskua Kaliforniassa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Baella kaksi täsmäiskua Kaliforniassa

Sang Moon Bae om loistavissa asemissa ennen Frys.com Openin neljättä kierrosta. Kuva: Getty Images

Sang Moon Bae (-16) laittoi kolmannen kierroksen loppuhetkillä ison vaihteen päälle. Hän teki neljän viimeisen reiän jaksossa yhden eaglen ja kaksi birdietä päätyen lauantaina tulokseen 65. Tämä merkitsi neljän lyönnin etumatkaa Zachary Blairiin ennen Frys.com Openin finaalikierrosta.

Korealaisen kierros sisälsi kaksi täsmäiskua. Bae teki viisi peräkkäistä birdietä rei’illä 2-5, mutta seuraava birdie sai odottaa 15:lle saakka. 16. reiän viisimetrinen par-putti oli alkusoittoa loppusuoran onnistumisille.

”Neljän lyönnin etumatka antaa mahdollisuuden hengittää vapaammin sunnuntaina, mutta en mieti voittoa”, Bae sanoi. ”Takanani on niin monta hyvää pelaajaa.”

Matt Kuchar, Brooks Koepka, Scott Langley ja Martin Laird ovat viisi lyöntiä kärjestä.

Silverado Country Clubin kentän kolme viimeistä reikää voivat nousta sunnuntaina ratkaisevaan asemaan. 16 ja 18 ovat par-viitosia ja 17 on yhdellä lyönnillä perille avattava par-nelonen.

”Kaverit ovat pelanneet kolmea viimeistä neljä alle”, Koepka sanoi. Baen ohella Kuchar sivalsi draivinsa 17:llä reiän lähelle, ja teki vaivattomasti eaglen.

Bae on voittanut yhden turnauksen PGA Tourilla. Tämä tapahtui vuoden 2013 Byron Nelson Championshipissä, mutta Aasiassa ykköstiloja on kertynyt tusinan verran.

Toisena oleva Blair oli jo suunnitellut pelaavansa tulevan kauden amatöörinä, kunnes hän osallistui heinäkuussa olevaan Web.com Tourin kilpailuun. Riittävä menestys avasi Blarille paikan kiertueen finaaleihin, mutta hän missasi cut-rajan kolmessa ensimmäisessä kisassa. Blair sijoittui Web.com Tour Championshipissä lopulta toiseksi, ja ansaitsi korttinsa pääkiertueelle.

”Viimeiset neljä-viisi kuukautta ovat olleet ihan hulluja, mutta mahtavia”, Blair sanoi. ”Tiesin, että yksi viikko finaaleissa voi muuttaa kaiken, ja näin myös tapahtui.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje