23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Augustan taika ei petä – maailman ykkösamatöörin huima loppunäytös

Jennifer Kupcho viimeisteli upean kilpailunsa päätösreiän birdieen. Kuva Getty Images

Jennifer Kupcho ja Maria Fassi ovat kaksi amatööritähteä, joiden nimet on syytä painaa mieleen.

Augusta Nationalissa pelattavat kilpailut, kilpailusta riippumatta, ratkeavat dramaattisten vaiheiden kautta viimeisen kierroksen sisääntulossa. Se on selvää viimeistään nyt, kun historian ensimmäinen Augusta National Women’s Amateur on saatu päätökseen.

Naisamatöörien uusi arvoturnaus päättyi lauantaina Masters-areena Augusta Nationalissa pelattuun päätöskierrokseen. Kyseessä oli kautta aikojen ensimmäinen Augustassa pelattu naisten huippukilpailun kierros – joka sai lähes Mastersin arvoisen huipennuksen.

Kilpailun päätöskierrokselle kahden lyönnin johtoasemassa lähtenyt Yhdysvaltain Jennifer Kupcho oli menettänyt viimeiselle yhdeksikölle tultaessa johtoasemansa, ja oli kahdentoista pelatun reiän jälkeen jo kaksi lyöntiä Meksikon Maria Fassin takana. Sitten alkoi Kupchon näytös.

Azalealla, Augustan tunnetulla 13. reiällä (par 5), Kupcho iski lyönnin, joka tullaan muistamaan vielä pitkään. Noin 180 metristä väyläpuulla lyöty peloton lähestyminen (ks. video alla) Rae’s Creekin vartioimalle griinille päätyi alle kahteen metriin.

Kupcho upotti eagle-puttinsa viileästi reikään ja nousi tasatulokseen Fassin kanssa. Kyseessä oli samalla ensimmäinen naisten kilpailussa Augustassa tehty eagle, joka jäi myös kierroksen ainoaksi.

Fassi otti johdon takaisin itselleen tehtyään birdien seuraavalla, mutta 15. reiällä Kupcho nousi takaisin rinnalle lyötyään jälleen komeasti toisen lyöntinsä päälle hieman yli griinin. Eagle-yritys jäi vain senttien päähän reiästä.

Ratkaisu syntyi par 3 -reikä kuudennellatoista, jossa Kupcho teki jälleen birdien, tällä kertaa noin kolmesta metristä. Fassin sortuessa bogiin ero kasvoi kahteen lyöntiin.

Runsaasti tähtikarismaa on myös atleettisessa ja tuuletuksissaan lähes tigermaista uhoa tihkuvassa Maria Fassissa.

Kun Kupcho upotti vielä päätösreiällä pitkän, noin kahdeksanmetrisen birdie-puttinsa, tuli hän pelanneeksi viimeiset kuusi reikää häikäisevästi viisi alle parin. Ero kilpailunsa bogiin päättäneeseen Fassiin venyi lopulta neljään lyöntiin. Fassi oli puolestaan yhtä selvällä erolla kisan kakkonen ennen Filippiinien Yuka Sasoa.

Jennifer Kupcho on naisamatöörien maailmanlistan ykkönen ja yliopistosarja NCAA:n puolustava mestari. Augusta National Women’s Amateurin voitto on komeaa jatkoa upealle amatööriuralle. Menestyksekäs ura ammattilaiskentillä näyttää tässä vaiheessa melkeinpä tähtiin kirjoitetulta.

Maria Fassi laittoi maailmanlistan ykkösen lujille Augustan loppunäytöksessä. Kuva Getty Images.

Runsaasti tähtikarismaa on myös atleettisessa ja tuuletuksissaan lähes tigermaista uhoa tihkuvassa Maria Fassissa. Meksikon menestyksekkäin naispelaaja, lauantaina juhlavan avauslyönnin Annika Sörenstamin, Se Ri Pakin ja Nancy Lopezin seurassa lyönyt Lorena Ochoa, on saamassa Kupchon lujille laittaneesta Fassista viimein manttelinperijän.

Lue seuraavaksi: Naisten huippuviikko: avaus-major, Augustan valloitus ja yhteiskisa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje