Anna Backman puolustaa voittoa Erkko Trophyssa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Anna Backman puolustaa voittoa Erkko Trophyssa

Anna Backman puolustaa Erkko Trophyn voittoa Talissa. Kuva: Juha Hakulinen.

Amatöörigolfin parhaimmistoa kerääntyy Helsingin Taliin jo 49. kerran pelaamaan Finnish Amateur -kilpailun voitosta. Tämän vuoden Erkko Trophyyn osallistuu pelaajia kotimaisten kärkinimien lisäksi yhteensä lähes 40 kaikkiaan 11 eri maasta. Kaukaisin osallistuja tulee Uudesta-Seelannista.

Miesten voittoon pelannut sveitsiläinen Joel Girrbach ei ole mukana Talissa, mutta Sveitsi on lähettänyt taas matkaan vahvan joukkueen. Joukkuetta luotsaa Timo Karvinen, jonka työsuhde Sveitsin liiton kanssa päättyy tähän kauteen. Myös Italialla ja Itävallalla on mukana nimekkäitä amatöörejä.

Suomen amatöörikärjestä viivalle asettuvat mm. miesten MM-kisoihin valitut Kristian Kulokorpi ja kaksi kertaa kilpailun voittanut Albert Eckhardt.

Mukana ovat myös EM-joukkueessa pelanneet Lauri Ruuska ja Miki Kuronen sekä viime viikonloppuna Challenge Tourin osakilpailussa Kytäjällä parhaiten sijoittunut suomalainen Erik Myllymäki. Naisten kärkinimistä Talissa pelaavat EM-kisoista hopeaa tuoneet Oona Vartiainen, Marika Voss, Matilda Castrén ja Karina Kukkonen. Erkko Trophyn voittoa puolustaa kaikkien aikojen nuorin naisten sarjan voittaja, Kanavagolfin Anna Backman, joka voitti kisan viime kesänä 14-vuotiaana. Kuluvalla kaudella Backmanin pelit eivät ole sujuneet odotetusti. Kotimaisista pelaajista ennakkosuosikin rooli onkin naisten maajoukkuueen pelaajilla.

Kilpailu pelataan torstaista lauantaihin. Lauantaina kilpailussa jatkavat 36 parasta miestä ja 18 parasta naista.

Erkko Trophy on ollut ponnahduslauta monille maailmantähdille. Ryder Cupiin selviytyneitä pelaajia ovat olleet mm. Englannin Paul Broadhurst ja Ross Fisher, Espanjan Ignatio Garrido sekä Ruotsin Niclas Fast.

Erkko-pokaalin vuonna 1999 voittanut Englannin Simon Dyson on voittanut Asian Tourin rahalistan ja kiertänyt voitokkaasti Euroopassa vuodesta 2001.

Mikko Ilonen vei Erkko Trophyn voiton vuonna 1998. Talissa on vieraillut myös tunnettuja naispelaajia, joista nimekkäin on U.S. Openin voittaja (1988) Liselotte Neumann, joka toimii tänä vuonna naisten Solheim Cupissa Euroopan joukkueen kapteenina.

Omat ammattilaispelaajamme Ursula Wikström ja Minea Blomqvist-Kakko ovat myös Erkko Trophyn naisten sarjan voittajia.

Lähde: SGL:n tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje