Ammattilaiseksi siirtynyt Otto Vanhatalo vahvoilla reikäpelin SM-kilpailuissa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Ammattilaiseksi siirtynyt Otto Vanhatalo vahvoilla reikäpelin SM-kilpailuissa

Otto Vanhatalo on nauttinut pelaamisesta Lahden Golfin Mestari-kentällä.

Yliopistouransa päättänyt Vanhatalo kohtaa reikäpelikisojen välierissä Toffe Jusslinin.

Reikäpelin SM-kilpailussa edettiin torstaina siihen pisteeseen, että välieräparit ovat selvillä. Miesten puolella välierissä kohtaavat Jaapo Jämsä ja Miikka Mäkinen sekä Otto Vanhatalo ja Toffe Jusslin.

Naisten kilpailussa neljän parhaan joukkoon itsensä selvittivät Tia Teiniketo, Krista Junkkari, Ellinoora Moisio ja Katri Bakker. Perjantaiaamun välieräparit ovat Teiniketo ja Junkkari sekä Moisio ja Bakker.

Vasta toista kilpailuaan ammattilaisena pelaava Otto Vanhatalo eteni hyvällä ja tasaisella pelillä välierävaiheeseen. Torstain aamukierroksella Pickala Golfia edustava Vanhatalo voitti Simo Haaviston luvuin 2/1.

Iltapäivällä Vanhatalo kohtasi seurakaverinsa Tyko Tuohimaan. Aaltoilevasti edennyt peli päättyi lopulta Vanhatalon selvään 3/2-voittoon.

”Pelasimme tasaisen etuysin, ja johdin jo kahdella reiällä. Mutta sitten Tyko voitti pari reikää, ja tilanne oli jälleen tasan. Tein siihen takaysin alkupuolelle pari birkkua, joiden turvin hoidin homman kotiin. Peli loppui 16. reiälle, johon teimme molemmat parit”, Vanhatalo kertasi päivän urakkaansa.

San Diegon yliopistosta keväällä valmistunut Vanhatalo pelaa kesän Suomessa, mutta syksyllä hän suuntaa takaisin Yhdysvaltojen länsirannikolle.

”Pelaan siellä Web.com Tourin esikarsinnat, mutta jos niistä ei tule menestystä, niin aion osallistua eri tourien maanantaikarsintoihin. Sieltä toivottavasti aukeaa pelipaikkoja. Ja Kaliforniassa on paljon minitoureja, joihin pääsen pelaamaan”, tuore ammattilainen suunnittelee.

Naisten kilpailun avauskierroksella nähtiin muutamia suurinumeroisia voittoja, muun muassa Ellinoora Moision voitto Sonja Pakosesta 7/6 ja Karina Kukkosen 5/3-voitto Camillä Järvelästä. Toisella kierroksella pelit tasoittuivat, eikä isoja eroja enää syntynyt. Jokainen puolivälieräottelu venyi vähintään 17. reiälle.

Espoo Ringside Golfin Katri Bakker voitti päivän molemmat pelinsä niukasti 1/0. Aamupäivällä hän kaatoi Erika Danielssonin ja iltapäivällä Emmi Jalkasen. Voitoista huolimatta Bakker löysi pelistään parannettavaa.

”Lyönnit olivat ihan ok, mutta putin kanssa oli vähän ongelmia. Sitä pitäisi parantaa huomiselle”, Bakker kertoi.

Bakker kohtaa välierissä Archipelagia Golf Clubin Ellinoora Moision. Vastustajalla ei ole kuitenkaan hänelle mitään väliä.

”Omaa peliä minä yleensä pelaan, eikä sillä ole väliä, ketä vastaan pelaan”, Bakker sanoi.

Perjantain välieräpelit alkavat kello 8.00, ja yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailua.

Lähde: Audi Finnish PGA Golf Tourin tiedote

Juttua muokattu klo 21.28: Naisten välieriin selvisi Katri Bakker, ei Krista Bakker.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)