[14][27]

[14][27]
Amatöörigolf

Koivu venyi top 10:een EM-kisoissa

Finaalikierroksen kovinta kierrosta sivunnut Kim Koivu ansaitsee kiitettävän arvosanan kisaurakastaan.

Vaikka Kim Koivun mitalitoiveet Viron EM-kisoissa olivat käyneet olemattomiksi ennen päätöskierrosta, päätti hän selvästi laittaa lauantaina kaiken peliin. Tämän seurauksena St. Laurence Golfia edustava pelaaja jakoi Estonian Golf & Country Clubilla päivän kovinta tulosta, 66 lyöntiä.

Koivu (-9) nousi päätöskierroksella tulosluettelossa 21 pykälää, ja oli kisassa lopulta hienosti yhdeksäs.

Hän teki neljännellä kierroksella peräti yhdeksän birdieä, mikä on yhden enemmän kuin kolmena ensimmäisenä pelipäivänä yhteensä. Joukkoon mahtui myös kolme bogia, mutta ilman näitäkään Koivun venytys ei olisi riittänyt mitaleille.

Niin ikään tyylikkäästi lauantaina pelannut (68) Ilari Saulo (-5) päätti kisansa nousujohteisesti 26. sijaan. Kolmas jatkoon päässyt suomalainen, Rasmus Karlsson (+1) oli 58:s.

Tuomas Nukarin ja Aleksi Myllymäen tie nousi pystyyn 54 reiän jälkeen.

EM-mitalikolmikon muodostivat Italian Luca Cianchetti (-16), Norjan Viktor Hovland (-16) ja Tsekin Simon Zach (-14). 12:n joukkoon mahtui yhteensä kuusi pohjoismaalaista pelaajaa.

Georgia Southern -yliopistosta viime vuonna valmistunut ja koulun joukkueessa college-golfia pelannut Koivu voitti tämän kauden ensimmäisen Finnish Tourin kilpailun. Hän oli myös Tawast Golfin SM-lyöntipelissä neljännellä sijallaan kisan paras amatööri.

Miesten EM-joukkueen parhaimmistoon kuulunut helsinkiläinen on FT:n rankingissa neljäntenä.