18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Alvaro aavikon kuningas - videolla maailman paras urheilupari

Alvaron aitoa voitoniloa tuoreeltaan 18:n greeniltä - hetken taltioi Juho Vesanen

European Tour kausi 2011 on pelattu. Kauden päättävä Dubai World Championship oli palkintoarvoltaan 7,5 miljoonaa dollaria, joka jaettiin lopulta 58:n pelaajan kesken. Kilpailun voittajakaan ei ollut loppujen lopuksi erityisen suuri yllätys. Alvaro Quiros voitti kuudennen turnauksen European Tourilla. Aiemmista jo kaksi oli Arabiemiraateissa pelattuja aavikkokisoja. Nyt listaan lisättiin kolmas, joka oli samalla taloudellisesti suurin ykköstila. Voitosta kolahti tilille mahtavat 922 000 euroa. Quiros taisteli voitosta kiivaimmin pelikaverinsa Paul Lawrien kanssa, joka nousi takaysillä jo rinnalle. Espanjalainen nousi jälleen ohi tehtyään birdien 14:llä reiällä, jonka jälkeen mentiin tasatahtia viimeiselle. Quirosilla oli vaikea eagle-putti, josta kaksi olisi riittänyt reikään. Tiukassa paikassa espanjalainen selvisi kuitenkin yhdellä putilla, joka on varmasti vahva ehdokas Tourin kuukauden lyönniksi. Alvaron Quirosin kuudes voitto tuli jälleen aavikkokentällä. Tourin pitkälyöntisin pelaaja on voittanut käsittämättömästi kolme kuudesta voitostaan Arabiemiraateissa – kaksi Dubaissa ja yhden Qatarissa. Tammikuun lopussa European Tourin Desert Swing tulee varmasti olemaan Alvaro Quirosille suuri mahdollisuus todistaa aavikkotaitonsa jälleen toteen.

Luke Donald oli aidosti innoissaan kolmannen sijan mukana tuomasta rahalistan voitosta

Luke Donald oli aidosti innoissaan kolmannen sijan mukana tuomasta rahalistan voitosta

Luke Donaldille rahalistan voitto Dubaissa suurin huomio kiinnittyi kovakuntoiseen Rory McIlroyhin ja rahalistansa voittoa varmistavaan Luke Donaldiin. Jo kolmen kierroksen jälkeen oli käytännössä selvää, että Luke Donald ei tule päästämään Rorya rahalistalla lähellekkään. Rahalistan voitto tarkoittaa historiaa, sillä yksikään pelaaja ei ole aikaisemmin voittanut samana vuonna sekä European Tourin, että PGA Tourin rahalistoja. Donald nousi syksyllä myös World Rankingin kärkeen, joten seuraavaan vuoteen lähdettäessä odotukset ovat erittäin korkealla. ”Vaikea kuvailla miltä listojen voittaminen tuntuu. PGA Tourilla tulin käsittämättömästi takaa ja voitin, jonka jälkeen tavoitteeksi muodostui historian tekeminen European Tourin voiton osalta. Tulin tänne rahalistan voitto mielessäni ja tavoite täyttyi” Donaldin isän kuolemasta on vain kuukausi aikaa, eikä tunteilulta vältytty keskustelun kääntyessä poismenneeseen isäänsä. ”Hän olisi varmasti ollut todella ylpeä ja antanut ison halauksen. Isäni tuli ajatuksiini lopun ratkaisuhetkillä erittäin vahvasti. En oikeastaan katsonutkaan tulostaulua ennen 13:tta, jolloin huomasin Roryn nimen puuttuvan terävimmästä kärjestä – siinä vaiheessa tiesin voittavani”, kolmeen birdieen kautensa viimeistellyt Luke sanoi. Donald nousi kilpailussa upeasti kolmannelle sijalle pelattuaan viimeisellä kierroksella jälleen vahvasti 66 (-6). Toisen sijan itselleen varmisti hyvällä viimeisen reiän birdiellä Skotlannin Paul Lawrie, jota voidaan pitää kilpailun suurimpana yllätyksenä.

Rory saa vieläkin voita leivän päälle

Rory saa vieläkin voita leivän päälle

Rory McIlroy sijoittui kilpailussa lopulta jakamaan 11:ttä sijaa. Viimeiset kolme kierrosta Dubaissa nähtiin melko väsynyttä 22-vuotiasta. Bakteeritartunnan selättänyt pohjoisirlantilainen oli viimeisellä kierroksella silminnähden väsynyt ja ei saanut kehostaan enää parasta irti. Loppusijoitus puolikuntoisenakin kovassa seurassa oli lopulta kunnioitettava. 22-vuotiaan kausi oli kaikinpuolin täysosuma. Matkaan mahtui US Openin ja Hong Kongin kisan voitot, sekä nousu maailmanlistalla toiseksi Luke Donaldin perään. European Tour voi kiertueenakin olla tyytyväinen kuluvaan vuoteen. Tourin pelaajat hallitsevat tällä hetkellä neljää WR:n kärkipaikka järjestyksessä: Luke Donald, Rory McIlroy, Lee Westwood ja Martin Kaymer. Pelaajien säilyttäminen kärjessä vaikuttaa suoraan kisoissa jaettaviin WR-pisteisiin ja kiertueen uskottavuuteen. PGA Tourin uskottavuus maailman ylivoimaisena ”ykköskiertueena” ei olekaan enää täysin itsestäänselvyys. Caroline Wozniacki miettii Roryn joululahjaa Yrityksemme saada Rory McIlroyn haastattelu viimeisen kierroksen jälkeen oli erittäin kunnianhimoinen. Katsomosta löytyi kuitenkin vielä pykälää korkeammalla maailmalistalla oleva Roryn tyttöystävä Caroline Wozniacki, joka hallitsee naistennistä tällä hetkellä. Katso videolla, mitä mieltä Caroline on golfista ja kuka määrää kaapinpaikan taloudessa.

Nikke

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

  Jack says:

  Voisitkos tilastonikkarina tehdä vähän tutkimusta ja tsekkailla, kuinka monta kertaa Tiger olisi saavutuksiillaan voittanut molemmat rahalistat, jos olisi vaan vaivautunut hankkimaan kortin rupuselle ET:lle? Eli ei kuule taida Luken saavutus olla lainkaan ainutlaatuinen….

  Älykkö says:

  Hyvää työtä pojat! Arvostukseni (ja todennäköisesti muidenkin) golfpistettä kohtaan on noussut viimeisen n. kuukauden ajan melko roimasti. Erittäin tasokkaita haastateltavia ja hyvää videomateriaalia kisapaikoilta – muualtakin kuin väyliltä. Ainoana miinuksena näen itse haastattelukysymysten sisällön. Enemmän golfpainotteista vaikka jouluaiheisetkin on omalla tavalla hauskoja. Itseäni ei kuitenkaan kiinnosta erityisemmin mitä Sergio ja kumppanit aikovat jouluna tehdä. Jatkakaa samaan malliin! Ja Jackille sen verran, että taitaapi olla ET nykyään se tasokkaampi kiertue. 😉

  äl says:

  Ei tarvitse videoita katsella, ei näy ainakaan firefoxilla….

  ts says:

  Teidän kahden ansiosta golfpisteen arvostus nousee jälleen ! Kuvamateriaali kiinnostavaa ja laadukasta (Alvaron eagle-reimua ja Roryn leivän tarkastelu). Kuulen kyllä mielelläni pelaajien kommenntteja muistakin asioista kuin pelistä, vaikka se tärkein onkin. Näillä kysymyksillä ja rennolla otteella teette samalla loistavaa pr-työtä Suomelle. Hymyillen ja vapautuneesti kaikki ovat vastanneet. Se puhuu jo puolestaan !