Challenge Tour - Kilpagolf

Alex Hietalalle uran kovin sijoitus Challenge Tourilla

Alex Hietala ei saanut itsestään sunnuntaina parasta irti. Kuva: Getty Images

Lopun kaksi birdieä sinetöivät Hietalan paikan Brnon turnauksen top 25:ssä.

Alex Hietala ei ollut parhaimmillaan Tsekin Brnossa käydyn Challenge Tourin kilpailun neljännellä kierroksella. Hän pelasi sunnuntaina tuloksen 74, ja putosi kymmeneltä sijalta jaetulle 23. tilalle.

Hietala aloitti kierroksensa Kaskada Golf Resortin kentällä birdiellä. Etuysin puolivälissä koitti kehno vaihe pelissä hänen tehtyä kaksi bogia ja yhden tuplabogin. Hietala teki toisen kenttäpuoliskon alkupuolella kaksi bogia lisää, ja putosi jo top 30:n ulkopuolelle.

Hän sai kuitenkin kierroksen lopussa vielä ryhtiä otteisiinsa tehden kaksi peräkkäistä birdieä. Nämä onnistumiset nostivat sijoitusta kymmenkunta pykälää, ja sinetöivät vuosi sitten Espanjassa 27:nneksi yltäneen Hietalan parhaan sijoituksen haastajakiertueella.

”Kova viimeinen päivä, ja tuli vähän turhan paljon plussaa, vaikkei peli ollut niin huonoa. Paljon hyvää jäi kisasta matkaan. Pitää olla sitkeä ja yksinkertaisesti parempi. Top 10 -sijoitukset vaativat hyvää pelia ja ennen kaikkea hyvää scooraamista”, Hietala sanoi.

Hietala jäi lopulta top 10 -sijoituksesta viiden lyönnin päähän. Kaskada Golf Challengen voittaneenseen Martin Simonseniin eroa kertyi 14 lyöntiä.

Toinen jatkokierroksille päässyt suomalainen, Roope Kakko (+5) pelasi sunnuntaina tuloksen 76, ja päätyi jaetulle 63. sijalle.

Simonsen oli kilpailussa omaa luokkaansa, sillä toiseksi sijoittunut Englannin Marco Penge (-16) hävisi tanskalaiselle neljällä lyönnillä. Ruotsin Jens Dantorp (-13) oli kolmas.

Etelä-Afrikan JC Ritchie jatkaa Challenge Tourin pistetilaston kärjessä. Brnon turnauksen väliin jättänyt Matias Honkala on parhaana suomalaisena sijalla 68.

Lue seuraavaksi: Alex Hietala kiilasi top 10:een Tsekin CT-kilpailussa