11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Alejandro Canizares keulilla Pariisissa, Kakko asemissa Ruotsissa

Alejandro Canizares on ison mahdollisuuden edessä © Getty Images

Alejandro

Ranskan avoimissa Le National-kentällä on nähty edellisten kahdeksan kerran aikana seitsemän varsin suurta yllätysvoittajaa, vain edelliskerran ykkönen Martin Kaymer lukeutuu raskassarjalaisiin. Kaymer on nytkin kakkosena, karsintojen kautta tälle vuodelle kortin uusinut Alejandro Canizares on hänen edellään. Canizaresilla ei ole kokemusta näin kovien kisojen kärkipaikan pitämisestä, hän voitti kylläkin ET:n kilpailun Venäjällä muutama vuosi sitten.

Kaymerille voitto Ranskassa olisi jo lopullinen varmistus Ryder Cupissa pelaamisesta. Kärkikymmenikössä on muitakin rivimiehiä Canizaresin lisäksi. Ruotsin Peter Hanson on hyvissä asemissa kuudentena. Pari isoa menestystä tai yksi voitto voisivat nostaa hänet Ryder Cupiin, johon länsinaapureilla ei juuri nyt ole yhtään varmaa paikkaa. Robert Karlsson jätti Ranskassa leikin kesken, Henrik Stenson pudonnee listoilla muutaman sijan pitäessään taukoa British Openiin asti.

Rory McIlroy, Luke Donald, Ian Poulter, Lee Westwood ja Molinarin veljekset Edoardo sekä Francesco ovat myös sellaisissa asemissa joista voi nousta jopa voittoon. Ranskan avoimet on iso kilpailu ET:n mittakaavassa, voittaja kuittaa peräti 500.000 euroa.

Challenge Tourin kisaa Ruotsin Båstadissa isännöi perjantaina vasta 20-vuotias Alexander Bjork joka iski taululle luvut 62 .Bjork pelaa ensimmäistä CT:n kisaansa, joten viikonloppuna hänellä on varsin uusi tilanne edessään. Roope Kakko on Bjorkia yhdeksän ja kisan kakkosta kuusi lyöntiä jäljessä, joten mahdollisuudet kärkitiloille nousemiseen ovat omissa käsissä. Pasi Purhonen on Kakosta lyönnnin päässä, sijaluku kauden ensimmäisessä CT:n kisassa 22:s. Mikko Korhonen jatkaa myös pelejään, hänellä on eroa Bjorkiin 11 lyöntiä.

Antti Ahokas, Jaakko Mäkitalo, ja Thomas Sundsröm karsiutuivat.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje