Aika ei ollut vieläkään kypsä – Wikströmille kirvelevä uusintatappio Irlannin avoimissa   - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Aika ei ollut vieläkään kypsä – Wikströmille kirvelevä uusintatappio Irlannin avoimissa  

Hienon kisan pelannut Ursula Wikström joutui taipumaan uusinnassa Klara Splikovalle. Kuva: Mark Runnacles/LET

Raivoisasti taistellut Ursula Wikström otti uransa yhdeksännen kakkostilan LET-kiertueella.

Ursula Wikström (-14) syttyi kovaan taisteluun Limerickin seudulla Irlannissa sunnuntaina päättyneessä Ladies European Tourin kilpailussa. Hän esitti Women’s Irish Openin finaalikierroksella rajun loppukirin tekemällä viiden viimeisen reiän aikana neljä birdieä, jotka nostivat hänet uusintaan.

Tuloksen 68 pelannut Wikström sai uusintaan seurakseen Tsekin Klara Splikovan ja päätöspäivän pelikaverinsa Tanskan Nicole Broch Estrupin. Voittokamppailu Dromoland Castle Golf Clubin kentällä ratkesi lopulta Splikovan ensimmäisellä playoff-reiällä tekemään birdieen.

Vaikka pelaaja itse ja kaikki suomalaiset huippugolfin ystävät toivoivat ja odottivat Wikströmin voittoa sormet ja varpaat ristissä, ei aika sille ollut vieläkään kypsä. Hän ei niukasti karanneesta voitosta huolimatta vaikuttanut erityisen pettyneeltä ”hopeaansa”.

”Alku oli tahmea, mutta tein hyviä par-pelastuksia ja loppua kohden putteri alkoi lämpenemään. Huh huh olipa kiva, mutta rankka viikko”, 30 000 euroa palkintorahaa tienannut Wikström totesi.

LET-kiertueen kokeneimpiin pelaajiin kuuluva Wikström on lähes 19 vuotta kestäneellä ammattilaisurallaan piirittänyt huolella debyyttivoittoaan. Koossa on jo yhdeksän kakkostilaa ja kaikkiaan yli 30 top 10 -sijoitusta.

Viime kaudella 42-vuotias vantaalainen saavutti kaksi toista sijaa, mutta tämä vuosi ei lähtenyt käyntiin odotetulla tavalla. Hän otti kesäkuussa Tsekissä kauden ensimmäisen top 10 -sijoituksensa, mutta tätä seurasi kolme peräkkäistä karsiutumista. Ahvenanmaalla pelatusta kotikisasta lähtien Wikströmin otteissa on ollut kaivattua ryhtiä.

New Yorkissa lokakuussa 300 turnauksen rajan LET:llä rikkova Wikström otti Åland 100 Ladies Openin viidennen sijan jälkeen neljännen tilan Sveitsissä ja oli myös viime viikon Ranskan avoimissa mukavasti top 20:ssa.

Noora Komulainen ja Linda Osala (-1) jakoivat Women’s Irish Openissa 49. sijaa. Tiia Koivisto (par) oli 55:s.

Klara Splikovalle, 27, voitto oli uran toinen Ladies European Tourilla. Ensimmäinen tuli reilut viisi vuotta sitten Marokossa.

Ruotsin Linn Grant jatkaa kiertueen Race to Costa del Sol -kokonaiskilpailun kärjessä. Tiia Koivisto on sijalla 11, ja Wikström nousi 18:nneksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje