Kun juhliminen loppui, alkoi harjoittelu maistua – kiitokseksi tuli paikka Mastersiin - Golfpiste.com

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kun juhliminen loppui, alkoi harjoittelu maistua – kiitokseksi tuli paikka Mastersiin

Adam Svensson sai pokaalin RSM Classicin isännältä Davis Love III:lta. Kuva: Getty Images

Hädin tuskin karsinnan selvittänyt yllättäjä otti debyyttivoiton vuoden viimeisessä FedEx Cupin pisteitä tarjoavassa kilpailussa.

Adam Svensson (-19) veti pisimmän korren St. Simonsin saarella Georgiassa käydyssä PGA Tourin kilpailussa. Hän jakoi RSM Classicissa päätöspäivän kovinta tulosta, 64, ja jätti toisen sijan jakaneet Callum Tarrenin, Sahith Theegalan sekä Brian Harmanin kahden lyönnin päähän.

Svenssonin tilanne  ei näyttänyt perjantaina erityisen hyvältä kahden kentän turnauksessa. Karsiutuminen uhkasi, kunnes hän upotti elintärkeän alle parimetrisen eagle-putin 15. reiällä.

”Yritin vain selvittää cut-rajan. Peli tuntui hyvältä, joten en halunnut lähteä kotiin kahden kierroksen jälkeen”, Svensson sanoi.

Jatkopaikan ottaneista toiseksi heikomman avauskierroksen pelannut Svensson oli viikonloppuna omaa luokkaansa Sea Island Golf Clubilla. Hän iski kisan kovimman tuloksen lauantaina ja pelasi jälkimmäiset kierrokset yhteensä 14 alle.

”Tiesin, että jos jatkan viikonloppuna samaan malliin, hankkiudun tuloslistalla hyviin asemiin. Mutta tuntuuhan tämä voitto uskomattomalta. Olen haaveillut PGA Tourin kilpailun voitosta 8-vuotiaasta lähtien”, Svensson totesi herkistyneenä.

Kanadalainen oli kuin itse varmuus perjantain kierroksen alkupuolelta lähtien, eikä tehnyt 52 viimeisen reiän aikana yhtään bogia.

Svenssonin molemmat vanhemmat ovat ruotsalaisia, mutta hän on syntynyt ja varttunut Kanadassa. Tätä nykyä pelaaja asuu Floridassa.

Uudenvuodenaattona 29 vuotta täyttävä Svensson on ollut tunnetusti hyvä pallonlyöjä, mutta griineillä homma ei ole toiminut yhtä hyvin. Vuosi sitten hän aloitti yhteistyön puttivalmentaja John Grahamin kanssa, ja on tehnyt ison parannuksen puttipelissään. Svensson oli RSM Classicin ykkönen strokes gained: putting -tilastossa.

Hän myönsi luottaneensa liikaa lahjoihinsa, eikä työskennellyt pelinsä eteen riittävästi.

”Kun sinulla on hyvä luottamus puttiisi, tuntuu siltä, että voit vain napauttaa kaikki lyhyet putit helposti sisään”, sanoi Svensson, joka upotti neljännellä kierroksella putteja 45 metrin edestä.

Edellinen pelaaja, joka oli avauskierroksen jälkeen ollut PGA Tourilla sijan 100 huonommalla puolella, ja vielä voittanut turnauksen, oli Ian Poulter. Tämä tapahtui neljän vuoden takaisessa Houston Openissa.

PGA Tourille kortin vuonna 2019 saanut Svensson väläytteli ajoittain ensimmäisellä kaudellaan, mutta pelistä tuntui puuttuvan johdonmukaisuus. Hän myönsi luottaneensa liikaa lahjoihinsa, eikä työskennellyt pelinsä eteen riittävästi. Liian monen kilpailun jälkeen Svensson lähti baariin miettimään epäonnistumistaan, ja poti alkuviikolla krapulaa.

Nopea paluu USA:n kakkoskiertueelle Korn Ferry Tourille sai hänet ajattelemaan asioita uudella tavalla. Svensson jätti baarikierrokset ”poikien kanssa” ja halusi saavuttaa täyden potentiaalinsa. Hän otti kakkoskiertueella toisen ja kolmannen voittonsa vuonna 2021, ja palasi vahvempana PGA Tourille.

Suunta näyttäisi olevan nyt oikea, ja kalenterivuoden viimeinen FedEx Cupin pisteitä tarjoava kilpailu tuotti maailmanlistalla sijalle 72 nousseelle Svenssonille 1,5 miljoonaa dollaria palkintorahaa sekä paikan ensi kevään Masters Tournamentiin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje