Live scoring 21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

5 syytä miksi Phil Mickelson voittaa US Openin

Shinnecock Hillsin kentällä 2004 finaalipäivästä muodostui lähes farssi kivikovien viheriöiden takia.

Dustin Johnson, Rory McIlroy ja Justin Rose muodostavat suosikkien listan kärkikolmikokon 118. US Openissa.

Golfpisteen perinteiseen major-veikkaukseen voit osallistua 14.6. klo 15.00 asti täällä.

Edellisvuonna tyttärensä valmistujaisjuhlan takia kisan väliin jättänyt Phil Mickelson on kuitenkin suurin yleisönsuosikki.

Phil Mickelsonin peli ja karisma ovat sytyttäneet New Yorkin alueella ja sen ympäristössä pelatuissa kisoissa yleisön jo 90-luvun alkupuolella. Kuudesti kakkoseksi jäänyt Lefty pelaa nyt 27:n kerran US Openissa.

Phil Mickelson hullaannutti kannattajansa myös Mexico Cityssä, jossa hän voitti alkukaudesta World Tourin osakilpailun. Kuva: Getty Images

Kisaviikon lauantaina hän täyttää 48 vuotta, joten realistisia mahdollisuuksia voittaa Mickelsonilta ainoana puuttuva major ei ole montaa jäljellä. Torstaina Long Islandilla, Shinnecock Hillsin Golf Clubilla käynnistyvässä kisassa  Lefty peittoaa ylivertaisesti jopa Tiger Woodsin yleisönsuosiossa.

Pelikavereikseen Mickelson saa US Openin voiton jo aiemmin saavuttanee entisen maailmanlistan ykköset Rory McIlroyn ja Jordan Spiethin. Hämmästyttävää kyllä, Mickelson ei ole tämänkään listan kärjessä  koskaan komeillut.

”Shinnecock Hills on yksi suurimmista US Openin suosikkikentistäni. Se mittaa pelaajan taidot kaikilla osa-alueilla. Kentällä on sekä helppoja että vaikeita reikiä. Samoin väyliä joihin on helppo osua, sekä niitä joilla se on hyvin haastavaa”, Mickelson ennakoi mediatilaisuudessa maanantaina.

Kuten luonnollista on, Shinnecock Hillsin kenttää, etenkin sen viheriöitä ja niiden ympäristöjä on terävöitetty ja trimmattu vuodesta 2004, jolloin Retief Goosen voitti toisen US Openinsa.

Tulevassa kisassa lähipeli viheriön ympärillä tulee olemaan tavallistakin suuremmassa roolissa.
– Lähipelivirtuoosi Phil Mickelson

Pöhinää Mickelsonin ympärillä lisää luonnollisesti se, että hän oli jo vuonna 1995 CoreyPavinin voittaessa Shinnecockissa kisan neljäs ja yhdeksän vuotta myöhemmin Goosenille kaksi lyöntiä hävinneenä tutulla paikallaan kakkosena. Pakkomielteeksi Mickelson ei median ja yleisön odotuksista huolimatta suostu US Openin voittoa ottamaan.

”Lähden rakentamaan peliä, jolla pääsen torstain ja perjantain jälkeen viikonloppuun ja sunnuntain viimeiselle kierrokselle hyvistä asemista”, hän muotoili tavoitteensa.

Phil Mickelson katkaisi lähes neljän vuoden voitottoman putkensa alkukaudesta Meksikossa. Kuudessa viimeisessä US Openissaan hän on ollut vain kerran 25:n joukossa. 2013 Justin Rose jätti Mickelsonin kuudennen kerran kakkoseksi.

Saldo 11:sta viimeisestä majorista on sekin varsin lohduton. Vain yksi sijoitus 20:n joukkoon. 2016 Open Championshipissa Phil Mickelson jäi kaikkien aikojen kaksinkamppailussa hopealle Henrik Stensonin varjoon loistavan pelin jälkeen.

Phil Mickelsonin ja Henrik Stensonin taistelu Openin voitosta oli kaikki lajit huomioiden vuoden 2016 kohokohtia Kuva: Getty Images

5 syytä miksi Phil Mickelson voittaa US Openin

#1. Kokemus ja maltti

Mickelsonilla on dna:ssaan ymmärrys siitä, kuinka kisan käsikirjoitus etenee kohden sunnuntain ratkaisureikiä.

#2. Menestys vuosina 1995 & 2004

Muistikuvat kentästä ja olosuhteista sekä omista onnistumisista ruokkivat positiivista ajattelua

#3. Lähipeli

Mikäli Leftyn kenttäpeli kantaa, hänellä on taitopankissaan kilpailijoitaan monipuolisempi valikoima lyöntejä viheriön ympärillä

#4.Voittamisen taito

Mickelson on useasti kyennyt loihtimaan majoreihin ja isoihin kisoihin voittoisan vireen, vaikka edelliset viikot olisivat olleet vaikeita.

#5. Yleisön hurmoksellinen kannustus

Katselijoista valtaosa on virittäytynyt kannustamaan Mickelsonin historialliseen voittoon, tunnelma US Openissa on jo torstaina hurmoksellinen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje