11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Vääksyn kenttä houkuttelee kokonaisuudellaan

Tasapainoinen Vääksyn kenttä sopii kaikentasoisille pelaajille.

”Asikkalan, Asikkalan puiset rattaat, puiset rattaat…on niin huonoja kulkemaan”, lauletaan vanhassa suomalaisessa lastenlaulussa. Tätä vertausta ei ole kuitenkaan syytä liittää Asikkalan Golfseuraan kuin liiemmin sen kotikuntaan Asikkalaan, joka sai viime vuonna Suomen Kuntoliikuntaliiton Vuoden Aktiivinen Kunta -tunnustuksen.

Näyttävistä järvimaisemistaan tunnettu Vääksy on päijäthämäläistä kesämökkiseutua kauneimmillaan. Seudun tasapainoista palvelukokonaisuutta täydentää vuonna 2005 valmistunut Vääksyn golfkenttä.

Valtatie 24:n varrella Asikkalan kuntakeskuksessa sijaitsevan kentän vahvuus on n. 80 hehtaarin kokonaispinta-ala, joka on mahdollistanut väylien sijoittamisen maastoon toisiaan häiritsemättä. Väljyyden ja luonnonläheisyyden tuntua lisää kenttäalueen keskelle jäävä ”Asikkalan koti” eli Pasolanvuoren maisemankatselu- ja luontopolkualue.

Rehevät lehtonäkymät

Seuran kotisivuilla olevan luonnehdinnan mukaan maisemat vaihtelevat pelikierroksen aikana tienvarren kumpuilevasta pellosta Äkeenojan varren reheviin lehtonäkymiin ja Pasolanvuoren reuna-alueiden kalliopohjaisista männiköistä eteläosan kiireettömyyttä huokuviin kuusikoihin. Kentän korkeusero alimmasta pisteestä korkeimpaan on noin 40 metriä ja yhden väylän osalta suurin korkeusero on noin 15 metriä.

Mika Lindroosin suunnitteleman kentän par on 72, pituuden vaihdellessa punaisten merkkien 4902 metristä valkoisten merkkien 5887 metriin saakka.

Kentän järjestyksessään kuudes kokonainen kausi käynnistyi tänä vuonna toukokuun 7. päivänä.

”Väylien osalta talvehtiminen sujui suotuisasti, mutta griineillä on ongelmia tehdyistä toimenpiteistä huolimatta. Kaikki ovat silti käytössä tällä hetkellä”, Kanava Golf Oy:n toimitusjohtaja Raimo Kotiranta sanoo.

Kanava Golfin kentällä on tehty myös joitakin uudistuksia. Kahdelle väylälle on lisätty pelaajien iloksi tai suruksi griinibunkkerit, lisäksi muutamille viheriöille on haettu lisää valoa kaatamalla varjostavia puita.

Kanava

Kanava Golfiin on mahdollista saada vuokrapelioikeus 600 eurolla.

”Kentän kierrosmäärä oli viime kaudella 21000, joista vieraspelaajien osuus oli nelisentuhatta kierrosta. Täksi kaudeksi ennakoimme samaa luokkaa olevia määriä, jos vain sää suosii”, Kotiranta visioi.

Toimitusjohtaja on todennut yritystapahtumia varatun vilkkaasti, mutta kokonaisuutena varauksessa liikutaan hyvin sujuneen kauden 2010 tasolla.

”Asikkalan Golfseuran toiminnassa ei ole luvassa lähiaikoina suuria muutoksia. Jonkun verran nostimme green fee -hintoja. Kierroksen arkihinta on nyt 48 euroa, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä hinta on 60 euroa”, Kotiranta sanoo.

”Kentän valvontaan ja lisäpalveluna pelaajille olemme ottaneet käyttöön Green i -seurantalaitteita.”

Asikkalan Golfseurassa on nyt n. 900 jäsentä, uusia on kevään aikana tullut viitisenkymmentä. Osakekaupassa on ollut Kotirannan mukaan hiljaista: ”Osakkeita myydään vain vapailla markkinoilla, omistusvaihtoja ei ole vuoden kuluessa tullut montaakaan.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)