18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Puula Golf kutsuu pelaamaan

Puulan kentän kiehtovimpia lyöntejä on avauksen jälkeinen lähestyminen seitsemännellä ( par-5). Veden yli viheriölle vai vasta kolmannella kohden lippua?

Puulan

Paljon kotimaisia kenttiä kiertänyt pariskunta kertoi intoa puhkuen pelaamastaan Puula Golfin kentästä. ”Varsin toimiva yhdeksänreikäinen. Haastava, mutta samalla palkitseva. Kivat maisemat ja mukava tunnelma. Mene ihmeessä käymään siellä kotimatkallasi,” he kehottivat Tahkovuorella.

Olin kuullut samanlaista viestiä usealta muultakin kentän pelanneelta, joten matkalla Helsinkiin tein pienen, mutkan matkaani Kangasniemelle ja tutustuin kenttään ja sen tunnelmaan. Puula Golf sijaitsee noin 60 kilometriä Mikkelistä luoteeseen. Isoihin taajamiin on matkaa, vuonna 2006 avatun kentän osakkaista ja jäsenistä valtaosa on kesämökkiläisiä.

Klubitalo näyttää pieneltä ja onkin sitä, mutta terassi on kotoisa ja vastaanotto mutkattoman lämminhenkinen. Pukuhuoneet sijaitsevat viereisessä rakennuksessa, suihkutiloille on luvat, ne rakennetaan lähitulevaisuudessa.

”Huomenna on kauden ensimmäinen yritystilaisuus, enimmäkseen täällä pelaavat jäsenet ja vieraat. Kenttä on nyt heinäkuussa tietysti hyvällä käytöllä”, kertoo kapteeni Rauno Kehä joka lähtee kenttäkierrokselle oppaaksi.

Sivulan sormenjälki näkyy

Kentän on suunnitellut turkulainen arkkitehti Pekka Sivula jonka pöydältä ovat lähteneet piirustukset mm. Aura Golfiiin ( osittain) Meri-Teijoon, Hill Sideen ja Leville. Tilaa on ollut käytössä riittävästi. Ensimäiset reiät kulkevat harvennetun mäntymetsän väleissä. Väylät ovat leveitä, karheikot lyhyitä. Draiveri on luonnollinen mailavalinta useimmissa avauksissa. Sivula piirtää mielellään kookkaita viheriöitä.

Hyvän

Puulassakin ne ovat Sivulan tyyliin melko tasaisia mutteivat millään muotoa tylsiä. Bunkkereita on varsin vähän. Nirsompi voisi arvostella niiden laatikkomaisuutta. Yhdeksän reiän kierroksen voi selvittää menestyksellä myös ilman hiekkamailaa tai lobbiwedgeä. Parasta on kuitenkin se, että kenttää autolla kiertäessä silmien eteen hahmottuvat helposti useat makoisat lyönnit ja tilanteet. Ylhäältä alaspäin lyötävistä silmiä hivelevät avaukset viidennellä ( par-4) ja kahdeksikolla joka on upea par-kolmonen. Par-viitosista alamäkeen lyötävä seitsemäs ( 441 m) vaikuttaa varsinaiselta birdieautomaatilta. Yhdeksäs , ylämäkeen pelattava par-nelonen ( 385 m) kysyy lyönnneiltä tarkkuuden lisäksi pituuttakin.

Vettä on viidellä reiällä yhdeksästä, mutta luonteeltaan ne ovat enemmän maisemallisia kaunistuksia kuin shokeeraavia esteitä. Pulssi kiihtyy sopivasti muutamassa tasaisessa nousussa, mäkiseksi kentäksi Puulaa ei kuitenkaan voi luonnehtia. Autolla kiertäenkin kenttä on kiehtova ja kaunis, heinäkuun alkupuoliskolla varsin hyväkuntoinenkin. Allekirjoittanut suosittelee lämpimästi vierailua Puulaan mikäli kenttä osuu lähellekään matkareittejä.

Rauskila syntyi talkoilla

Kapteeni Rauno Kehä oli isossa roolissa kun Puulaan tehtiin talkoilla klubitalo. Aikaa kului vain 11 viikkoa, kokonaisbudjetti jäänee noin 30.000 euroon.

”Aivan kaikki laskut eivät vielä ole tulleet, mutta tuon kokoisessa summassa liikutaan”, Kehä kertoo.

Projektin johtajan mukaan kodikas talo sai nimen ”Rauskila” joka luonnollisesti lämmittää suuresti Rauno Kehän mieltä. Terassilla hänellä on myös oma kapteenin keinutuolinsa.

Kolmannen

Kolmannen polven stadilainen oli varsin menestyksekäs keilaaja nuoruudessaan . Golfin pelaamisensa hän aloitti HGK:ssa vuosina 1975-76. Sieltä hän siirtyi SHG:n Luukin kentälle ja myöhemmin nyt jo edesmenneen puolisonsa perässä Hyvinkäälle, HyGS:n kentälle.

”Meillä oli talo Hyvinkäällä ja mökki täällä Kangasniemellä. Puoliso kuoli vierelleni Lapin lomamatkalla, jonka jälkeen asetuin tänne. Kentän valmistuttua tästä on tullut minulle kesäinen kotini. Pelaan 1-3 kierrosta päivässä, hoidan kapteeninhommia ja hieman valvontaa kentällä. Tässä tapaa paljon erilaisia ihmisiä ja aika menee eläkkeellä olevalla leskimiehellä kuin siivillä”.

Yhdeksänreikäisyys on Puulassa tietysti haaste. Kentän kapasiteetti on kovalla käytöllä varsinkin heinäkuun sesongin aikana. Suunnitelma laajentamisesta on elänyt pitkään. Jäseniä on jo 670, osakkeenomistajia 240. Greenfee 18 reiälle (40 e) on kohdallaan.

”Mielellämme otamme vieraita vastaan jatkossakin. Varsin moni kokeilija joka asuu tai omistaa mökin lähiseudulla on tullut toistekin ja hankkinut myöhemmin osakkeen”, Kehä jatkaa.

Kangasniemellä järjestetään heinäkuun 8-24. päivinä omakotitalonäyttely joka sekin tuo turisteja kauniille paikkakunnalle.

Teemu Tyry

Puula Golf, Golfpisten kenttäopas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje