11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Mikko Ilonen innnosti Paloheinässä

Mikko Ilosella oli Paloheinässä yli 200 opinhaluista koululaista yleisönään.

Mikko

Paloheinän range oli perjantaina päivällä tupaten täynnä koululaisia, seuran jäseniä ja harjoitusalueiden käyttäjiä. Vastikään valmistunut par-3 kenttä vihittiin juhlallisesti käyttöön ja Suomen ykkösgolfari Mikko Ilonen toimi päätähtenä.

Helsingin kaupungin liikuntatoimen johtaja Anssi Rauramo kiitteli Paloheinän yrittäjiä uudenmuotoisen liikuntapaikan kehittämiseksi mittavaksi massojen liikuttajajaksi.

”Golfkenttäaluen laajennusprosessi käynnistyi jo vuonna 2003. Uudella alueella Haltialan pelloilla on jo viisi täysmittaista reikää ja vanha alue rakennetaan sekin tulevaisuuden tarpeita vastaavaksi. Suomen suurin range on kovalla käytöllä ja nyt alueelle avataan Euroopan suurin tekonurmesta tehty par-3 kenttä. Helsingin kaupungin ja itseni puolesta onnittelen paloheinäläisiä upeasta työtä ja toivotan menestystä tulevaisuuteen” Rauramo totesi juhlapuheessaan.

Mikko Ilonen piti koululaisille pienen lyöntinäytöksen ja pelasi viisireikäisellä kentällä kahden tiiauspaikan järjestelmän avittamana yhdeksän reiän kisan yhdessä Rauramon sekä Paloheinässä oppinsa saaneiden juniorien Aleksi Vekin(16-v) sekä Markus Luoman (10-v) kanssa.

”Hieno meininki . On upeaa, että junnuillla on tällainen keidas koulunsa ja asuinpaikkansa läheisyydessä.Kenttä on todella makea, innostuin todella. Tulen tänne jossain vaiheessa uudestaan kaverien kanssa pelaamaan pieniä matseja”, Ilonen totesi urakkansa jälkeen lounaspöydässä

Mikko

Hän teki kenttäennätykseksi tuloksen 25 (-2). Se syntyi yhteistyönä caddieksi valikoidun Eliaksen kanssa joka pääsi muutamaan otteeseen viimeistelemään tuloksia puttaamalla.

Par-3 kentän väylien mitat ovat neljällä varsinaisella reiällä 33-83 metriä. Viides pelataan kisoissa harjoitusviheriölle. Kun kentännkiertää eri tiiauspaikoilta toiseen otteeseen, saadaan sujuvasti kasaan yhdeksän reiän kokonaisuus. Par-kentän rakentaminen ja rangen etuosan päällystäminen muotoiluineen teknourmella ovat investointina valtava projekti.

”Olosuhteiden luominen tältä osin on ollut meille vajaan miljoonan euron satsaus tulevaisuuteen.”, kertoo Paloheinä Golfin Hanna Teerijoki.

Hatunnoston Paloheinän väki saa siitä, että alueella toimivat koulut voivat käyttää rangea ja sen palveluita veloituksetta syksyn aikana liikuntatunneilaan.

Maininnan arvoista on se, että rangen ja par-3 kentän tekonurmien alustamiseen sekä nurmen päälle on käytetty hiekkaa 350.000 kilon edestä.

Materiaalit on myynyt ja asennuksesta vastannut kotimainen Multifield Oy. Tekonurmimateriaalit ovat Unisport Skandinavianin kehittämiä. Unisportin tuotejohtaja Mattias Carlssonin oli paikalla, samoin Hollannin TV:n kuvausryhmä.

Par-3

”Paloheinän par-3 kenttä on lajissaan Euroopan suurin. Rangen uudistaminen kiehtovaksi ja sinne luodut maalialueet ovat selkeästi tulevaisuutta. Kun alue viehättää silmää, siellä myös lyödään enemmän, varsinkin lähestymislyöntejä”, Carlsson tietää.

Tekonurmesta tehty kenttäalue pidentää peli-ja harjoituskautta molemmista päistään.

”Ainoa hoitotoimenpide on käytännössä hiekan lisääminen jolla myös säädellään viheriöiden nopeutta. Tällä alustalla voi pelata pitkälle syksyyn ja aikaisin keväällä”, Carlsson markkinoi.

Paloheinässä tehdään parhaillaan töitä alkuperäisen kentän alueella jossa oli aiemmin yhdeksän väylää. Kaudella 2012 tilaan valmistuu neljä uutta, täysmittaista väylää, jonka jälkeen yhdeksänreikäinen kokonaisuus on täysin uudessa muodossa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje