16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät - Kenttäranking 2023

Ysireikäisten uusi ykkönen on niin hyvä kokonaisuus, että se haastaa jo isompansa

Tervossa sijaitseva Eerikkala Golf on kehittynyt kovasti viimeisten vuosien aikana.

Tervon golfihme repii yli neljän pisteen eron seuraaviin ysireikäisiin, vaikka ne pokkaavat kentästään enemmän pisteitä.

Kenttärankingissa oli mukana kolmisenkymmentä yhdeksänreikäistä golfkenttää. Niistä yhdeksän mahtuu nyt sadan parhaan joukkoon. Kaksi vuotta sitten sadan sakkiin mahtui vain kahdeksan yhdeksänreikäistä kenttää, joten siinä suhteessa ysireikäiset ovat parantaneet. Keskimääräinen pistepotti on kuitenkin pienentynyt. Ysireikäisten kärkikastissa on kenttiä, jotka pärjäävät erinomaisesti kokonaosrankingissa.

Suomen paras yhdeksänreikäinen golfkenttä Kenttärankingissa 2023 on Eerikkala Golf. Se suorastaan häikäisee ilmapiirin ja viihtyisyyden, palvelun ja hinta-laatusuhteen saroille. Kokonaispisteissä se sijoittuu 18:nneksi jättäen taakseen monta arvostettua ja tunnettua golfkenttää. Ysireikäisissä Eerikkala pokkaa niin hurjat pisteet, että eroa kakkoseen jää yli neljä pistettä. Suvereeni esitys!

Kahden vuoden takainen ykkönen, Pielis-Golf, jää tällä kertaa sinänsä kunnioitettavalle kakkossijalle menetettyään kokonaispisteitä 3,15. Kenttää koskevat pisteet ovat hyvät ja jos Pielis-Golf saisi paremmat pisteet ravintolasta, klubitalosta ja oheispalveluista, se taistelisi kokonaisrankingissakin kymppisakin sijoista.

Tilanne on ysireikäisille kuvaava. Niistä moni joutuu antamaan Kenttärankingissa paljon tasoitusta kentän ulkopuolisten fasiliteettien kohdalla. Vaatimattomammat puitteet heijastuvat ysireikäisten pisteisiin.

Puula Golfin kenttää arvostetaan korkealle. Klubin palvelukonseptissa sen sijaan on kehittämisen varaa. Kuva: Lassi Pekka Tilander.

Jos tarkastellaan sijoituksia vain kenttää koskevien kategoriapisteiden – design, reititys & pelattavuus, kunto ja viimeistely sekä esteettisyys – valossa, sijoitukset muuttuvat. Puula Golf ponnahtaa tällä listalla ysireikäisten ykköseksi ja kokonaisrankingissakin se nousee 20. sijalle. Kokonaispisteissä Puula Golf on ysireikäisten kolmas. Myös Kangasniemellä kipukohtia ovat ravintola, klubitalo ja oheispalvelut.

Kamppailu mitalisijoista on äärimmäisen tiukka. Sijoille 2–5 sijoittuneet kentät mahtuvat 0,8 pisteen haarukkaan. Katinkullan Tenetti nappaa komeat pisteet kentästään, mutta joutuu tyytymään neljänteen sijaan.

Vain kenttää koskevien kategorioiden yhteispisteissä ysien kakkoseksi yltää Viipurin Golfin Kahilanniemi. Lappeenrannan ”kaupunkikenttä” on petrannut pistepottiaan käsittämättömät 6,22 pistettä. Samalla se nousee rankingissa 50 pykälää. Se on Kenttärankingin 2023 suurin nousu. Etenkin esteettisyydestään Kahilanniemi saa loistopisteet. Jos kentän kunto saadaan hinattua samalle tasolle, nousee kenttä nykyiseltä ysireikäisten viidenneltä sijaltaan kohisten kohti kärkeä.

Monet ysireikäiset menestyvätkin erinomaisesti kenttää koskevissa arvioissa. Toisaalta ysireikäiset suorastaan loistavat usein ilmapiiri ja viihtyvyys sekä hinta-laatusuhteessa.

Kahden vuoden takaisesta ysein kärkikymmeniköstä on tippunut pois kolme kenttää. Niiden tilalle ovat nousset Kahilanniemi, Aulangon Hugo ja Kurkin Hill.

Katso koko Kenttäranking 2023

Suomen parhaat yhdeksänreikäiset golfkentät

1.Eerikkala Golf83,21
2.Pielis-Golf79,03
3.Puula Golf78,92
4.Katinkulta Golf, Tenetti78,42
5.Viipurin Golf, Kahilanniemi78,23
6.Sea Golf Rönnäs, Puisto77,41
7.Kuortane Golf77,31
8.Rantasalmi Golf76,18
9.Aulangon Golfklubi, Hugo76,17
10.Kurk Golf, Hill75,26

Kuuntele podcast aiheesta!

Lue seuraavaksi: Oppaana Kenttäranking: Master jatkaa pk-seudulla kuskin paikalla – Keimola kovin nousija

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje