18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Vijay Singh ylivoimainen Bostonissa

Onko Phil MIckelsonista Fedex Cupin ja PGA Tourin kuninkaaksi?

Vijay Singhille ykköstila oli uran 34:s. Ne kaikki ovat tulleet 30. ikävuoden jälkeen!  &copy Getty ImagesTaistelu kymmenen miljoonan dollarin ykköspalkinnosta on useimpien mielestä jo ratkaistu ennen kahta viimeistä kisaa. Vijay Singh kukisti Sergio Garcian viikko sitten uusinnassa New Jerseyssa, maanantaina espanjalainen sai samassa ryhmässä nähdä 45-vuotiaan Singhin mestarillisen esityksen. Garcia pelasi 72, Singh 63. Koko pelaajakatraan keskiarvo oli noin 73 lyöntiä, fijiläinen karkasi ylivoimaiseen voittoon joka oli kolmas viidessä viimeisessä kisassa, 34:s uralla kaiken kaikkiaan. Singh oli vahva kaikilla pelin osa-alueilla, mutta erityisen kova puteissa. Hän upotti finaalikierroksen aikana 18:lla viheriöllä yhteensä yli 50 metrin matkalta putteja, tämä tekee keskiarvona lähes kolme metriä!. -Minulle on varastoitunut alitajuntaani paljon negatiivisia mielikuvia epäonnistumisten seurauksena. Kävin Ponte Vedra Beachilla psykologin vastaanotolla ja sain purettua tuota tunnetilaa. Fedex Cupin ensimmäiseen osakilpailuun lähdinkin sillä ajatuksella, että olen maailman paras puttaaja, Singh kertoi lehdistötilaisuudessa. -Nyt olen vienyt ajatusta vielä pidemmälle, seisoessani pallolla tiiauspaikalla kerron itselleni olevani myös paras draivaaja. Se on valtavan hyvä tapa ajaa pois negatiivisia ajatuksia, Singh availi ajatuksen kulkuaan. Kanssapelaajia nämä lausunnot tuskin loukkaavat, Bostonin kisan jälkeen he olivat kuorossa nostamassa Singhin omaan luokkaansa. -Me kaikki tiedämme miten loistava pallonlyöjä hän on . Nyt kun Vijay saa pallonsa pyörimään viheriöllä tuohon tapaan, häntä on hyvin vaikea kukistaa. En voi uskoa, etteikö hän olisi kahdessa viimeisessä Fedex Cupin kisassa minimissään kymmenen joukossa molemmissa, hehkutti todellisen kylvetyksen neljännellä kierroksella kokenut Sergio Garcia. Vaimo Lizl oli Ernie Elsin seurana harjoituskierroksella.  &copy Getty ImagesTilanne Fedex Cupin pistelistalla on sellainen, että Siinghin kahden voiton myötä vain kolme pelaajaa hänen lisäkseen voi yltää kokonaislistan kärkeen. Kakkosena on Garcia, kolmantena Weir. Kolmas uhkaaja on kolmannen kisan voittaja, jollei se tule edellämainitusta kolmikosta. Suomeksi sanottuna Singhin kaula muihin on jo niin pitkä, että vaisummillakin peleillä hän voittanee kymmenen miljoonan potin itselleen. Ulkomaalaispelaajat olivat toistamiseen kisan kärkinimiä, kuuden joukkoon mahtui vain yksi USA:n pelaaja, päätöskierroksella loistanut Tim Herron. Pistelistan kärkiniminä finaalivaiheeseen lähteneet Phil Mickelson ja Kenny Perry ovat olleet varsin vaisua poikaa. Huhut Bostonissa kertoivat, että Mickelson olisi heittämässä pyyhettä kehään ja jättämässä torstaina käynnistyvää St.Loiusin kisaa väliin.

Camilo Villegas Mike Weirin varjona Bostonissa

Camilo Villegas löysi sunnuntaina linjat, putteja kertyi vain 22 &copy Getty ImagesTPC Bostonin kentällä on kolmen ensimmäisen päivän aikana noussut parrasvaloihin joka päivä eri pelaaja, he kaikki ovat vielä USA:n ulkopuolelta. Sunnuntain stara oli Camilo Villegas, notkea colombialainen jonka tapa tutkailla puttilinjojaan on noussut käsitteeksi. Osaa Villegas pelatakin , kolmannella kaudellaan PGA Tourilla hän on tehnyt edellisvuosien malliin yli 1,5 miljoonaa taalaa. Voitto vaan puuttuu vielä, mutta nuorten pelaajien marssittua kuluvan kauden aikana esiin, sopisi Villegas kuin nenä päähän voittajien listan jatkoksi. Villegas on osoittanut kykyjään kauden suurkisoissa. US Openissa hän oli yhdeksäs, PGA:ssa neljäs.Tulos 63 nosti hänet Mike Weirin kantaan, lyönnin päähän mutta samaan ryhmään. Tilastot puhuvat Weirin voittoa vastaan, johdettuaan kolmen kierroksen jälkeen hän on voittanut vain kerran kymmenestä. Oma sanansa sanottavana on myös Sergio Garcialla sekä Vijay Singhilla joilla on kolme lyöntiä eroa Kanadan vasuriin. Ernie Els ja hyviä loppukirejä usein esittävä Jim Furyk ovat hekin neljän lyönnin päässä. Kilpailussa Fedex Cupin voitosta ulkomaalaispelaajat ovat nousemassa vahvaan asemaan Singhin ja Garcian johdolla. Ensimmäiseen kisaan keulilta lähteneet Phil Mickelson ja Kenny Perry karsiutuivat ja ovat seuraavassa kisassa lähes pakkoraossa jottei kärki karkaa ennen viimeistä liian pitkälle. Kilpailu päättyy poikkeuksellisesti maanantaina USA:n kansallisen vapaapäivän, Labour Dayn johdosta.

Tim Clark havitteli 59 ly&#246,nnin kierrosta

Tim Clark oli lauantaina tulessa-kahta viimeistä reikää lukuunottamatta &copy Getty ImagesTim Clark nousi lauantaina pääosaan Bostonin kisassa. 32-vuotias etelä-afrikkalainen tekaisi birdien lomaan kaksi eaglea, toisen par-nelosella ja huomasi olevansa kaksi reikää ennen kierroksen loppua tekemässä tulosta 60 mikäli olisi onnistunut tekemään parít reiílle 17 ja 18. Mielessä kyti tietysti birdie ja tulos 59 joka olisi vienyt hänet jakamaan Tourin kaikkien aikojen ennätystä. Clark teki kuitenkin bogeyt molemmilla, tulos 62 oli kierroksen paras, mutta kliimaksi jäi siis kokematta. Clark on Tourin varmimpia avaajia ja etevä puttaaja, voittoon asti rahkeet eivät ole vielä riittäneet vaikka kisoja on takana jo yli 160. Hän on ollut viidesti kakkonen lisäksi kahdesti kolmas. Mastersista on toinen sija vuodelta 2006, lisäksi kolmossijat US Openista sekä PGA:sta. Yhdellä listalla Clark on ykkönen, hän on voittanut eniten rahaa niistä pelaajista jotka eivät koskaan ole voittaneet PGA Tourin kisaa. Sunnuntain ja maanantain kierroksella Clark on kovan haasteen edessä. Tätä tilastoa nostetaan aina esiin hänen pärjätessään, Bostonissa takana on niin kivikovia kavereita, että useimmat asiantuntijat veikkaavat jälleen Clarken jäävän nuolemaan näppejään kalkkiviivoilla. on lyönnin päässä, Vijay Singhiin on eroa kaksi, Sergio Garciaan sekä Ernie Elsiin kolme lyöntiä. Padraig Harrington pelasi toisena päivänä 65 mutta karsiutui heikon avauskierroksensa johdosta.

Mike Weirin putteri tulikuumana Bostonissa

Mike Weirille jäi huippukierroksesta huolimatta jossiteltavaa &copy Getty ImagesKahdeksan kertaa PGA Tourilla voittaneen Mike Weirin pelissä on ollut nähtävissä merkkejä paremmasta, mutta perjantaina avauskierroksella tullut uran paras tulos, 61 oli yli miehen omienkin odotusten. Vain harva pääsee ylpeilemään 21 putin kierrroksella, kanadalainen puttasi sisääntulossa kulläkin viheriöllä vain kerran… Weirin huippuvuosi oli 2003 jolloin hän voitti kolmasti, Masters oli näistä tietysti historiaan jäävä. Viimesyksynä Weir kukisti Presidents Cupin kaksinpelissä Tigerin kotimaassaan pelatussa ottelusarjassa, se on varmasti myös korkealle miehen arvoasteikossa. Se, pystyykö Weir pitämään takaa-ajajat Bostonissa kurissa, onkin jo vaikea kysymys. Hyvin usein karkulainen ajetaan kiinni jo varhain ennen loppuratkaisua. Vijay Singh sai lisää potkua edellisviikon voitosta, tulos 64 antaa hänelle loistavan lähtökohdan seuraaville kierroksille. Fedex Cupin pistelistalla seuraavina olevista Sergio Garcia pelasi 67, Phil Mickelson 69. Kaksinkertaisella major-voittaja Padraig Harringtonillla lienee menestyskrapula, avauspäivän tuloksen 75 jälkeen edessä on toinen perättäinen karsiutuminen elleivät otteet lauantaina parane oleellisesti. Sijaluku on tällähetkellä toiseksi viimeinen.

Phil Mickelson puolustaa voittoa Bostonissa

PGA Tourin kilpailu käynnistyy poikkeuksellisesti vasta perjantaina, voittaja on selvillä maanantaina. Phil Mickelson nousi edellisvuonna päätöspäivänä kolmannelta sijalta ykköseksi, makeaksi tämän teki se, että Tiger Woods jäi samassa ryhmässä pelatessaan neljänneksi. Vaikka Mickelson on tuon jälkeen voittanut kolme pienempää kisaa USA:ssa ja Kiinassa, on hänen isojen kisojen saldonsa vain välttävä huomioiden se, että mies on maailmanlistan kakkonen. Top-ten sijoituksia majoreissa ja World Tourin kisoissa on yhteensä kolme, nyt olisi kuitenkin korkea aika ”astua esiin”, muuten kymmenen miljoonan dollarin bonuspotti voi karata käsistä. Bostonissa suosikkeja on toki paljon, edellisviikon sankarit Vijay Singh ja Sergio Garcia näistä suurimpina. 120:sta pelaajasta 50 pudotetaan yhteenlaskettujen pisteidein perusteella viikonlopun jälkeen. Eurooppalaisittain mielenkiintoa on myös Paul Caseyn ja nimenomaan Ian Poulterin sekä Carl Petterssonin esityksissä. Poulter teki kovan valinnan jäämällä USA:han Skotlannin sijasta. Nick Faldon aivoituksia ja arvostuksia voi vain arvailla, mutta oletettavaa on se, että Poulter jää villejä kortteja jaettaessa ilman mikäli Bostonista ei tule hyvää sijoitusta. Samat sanat pätevät Petterssoniin jonka päätyömaa PGA Tour on. Villin kortin metsästäjiä ovat käytännössä Paul Casey, Darren Clarke, Colin Montgomerie, Carl Pettersson sekä Ian Poulter.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje