Vihdoinkin! – Kuopioon rakennetaan maailman huippukenttiä imitoiva minigolfkenttä - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Vihdoinkin! – Kuopioon rakennetaan maailman huippukenttiä imitoiva minigolfkenttä

Walesin Celtic Manorin adventure-minigolfkenttä antaa viitteitä siitä, miltä myös Bellanpuiston citygolfkenttä tulee näyttämään.

Maailman tunnetuimpien väylien joukkoon pääsevät väylät myös Tahko Golfin ja TarinaGolfin kentiltä.

Kuopion Siikarantaan, Matkailukeskus Saanan naapuriin, on rakentumassa jo tulevaksi kesäksi kaupungin uusi Bellanpuisto-nimeä kantava vapaa-ajankeskus. Bellanpuistoon avataan juhannukseen mennessä Suomen oloissa ainutlaatuinen citygolfkenttä, joka eroaa perinteisistä minigolfkentistä sekä rakennustavaltaan että visuaalisesti.

Citygolfkentän pintamateriaalina on tekonurmi, ja väylien kallistukset sekä muotoilu muistuttavat oikeiden golfreikien pelikokemusta. Bellanpuiston ratojen pohjat muotoillaan maa-aineksesta ja kenttäaluetta koristavat kivet ja istutukset. Kenttäalueesta halutaan puistomainen kokonaisuus, jossa viihtyvät kaikki nuoresta vanhaan.

“Citygolf on laji, joka sopii kaikille ja kaikenikäisille. Pelin oppivat nopeasti hekin, jotka eivät ole aiemmin pelanneet minigolfia. Säännöt ovat yksinkertaiset, ja puolessatoista tunnissa kaikki kokevat onnistumisen iloa. Uskomme citygolfista tulevan uusi vapaa-ajanviettotapa Kuopioon”, sanoo Bellanpuiston toimitusjohtaja Antti Pakkala.

Bellanpuiston citygolfkentän väylien pohjamuotoilut on jo tehty. Kentän kerrotaan valmistuvan juhannukseen mennessä.

Bellanpuiston rata on oikean golfkentän tavoin 18-reikäinen. Radan erikoisuutena on, että reikien muotoiluun on haettu inspiraatiota tunnettujen golfkenttien legendaarisimmista väylistä. Mukaan pääsevät muun muassa Open-kenttä Royal Troonin lyhyt kahdeksikko, Postage Stamp, Pebble Beachin uljas päätösreikä sekä huhtikuisessa Mastersissa jälleen ratkaisevaa roolia näytellyt Augusta Nationalin lyhyt veden yli lyötävä kahdestoista reikä Golden Bell.

“Maailman huippuväylien lisäksi mukaan on mahdutettu väylät myös Tahko Golfin ja TarinaGolfin upeilta kentiltä”, Pakkala kertoo.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että kentästä tulee valaistu. Näin ollen myös loppukesän lämpimät illat tulevat olemaan hyvää aikaa pelata kentällä.

Citygolfkenttä on auki kesä–elokuussa joka päivä klo 10–22 ja syyskuussa arki-iltoina sekä perjantaista sunnuntaihin.

Bellanpuiston kentän on suunnitellut ja sen rakentamisesta vastaa City Golf Europe, joka on yksi Euroopan johtavista toimittajista. City Golf Europe on rakentanut yli 250 adventure- ja ratagolfkenttää.

Bellanpuiston tuttuja väyliä vilisevä ”master plan”.

Siikaranta on kehittynyt nopealla tahdilla Kuopion johtavaksi liikunta- ja vapaa-ajanpalveluiden keskittymäksi, jota rakenteilla oleva Bellanpuisto jatkossa täydentää. Citygolfin lisäksi alueelle tulee kioskikahvila, 50-paikkainen rantaterassi ja pieni kesämyymälä.

Keväällä 2020 alueelle valmistuu lisäksi kaksi padelkenttää. Padel on uusi laji Kuopiossa, mutta yksi maailman nopeimmin kasvavia mailapelejä. Nelinpelinä pelattava padel on yhdistelmä tennistä ja squashia.

Bellanpuisto sijaitsee keskeisellä paikalla Kuopion keskustan ja Saaristokaupungin välissä. Julkisella liikenteellä alueelle pääsee Saaristokatua pitkin liikennöivillä bussilinjoilla.

Bellanpuisto on helposti saavutettavissa myös vesitse. Naapurissa sijaitsevan Matkailukeskus Saanan rantaan tulee iso vierasvenelaituri. Lisäksi Kuopion Matkustajasatamasta liikennöidään Saanan rantaan kesällä lähes päivittäin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje