21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiger Woods omassa luokassaan PGA Tourilla

Tiger Woods ja Phil Mickelson ovat viikonlopun suursuosikit © Getty Images

<a href=Tiger Woods poseerasi sunnuntaina Fedex Cupin voittopokaalin kanssa &copy Getty Images">Tiger Woods tarvitsi viikonloppuna vain 257 lyöntiä kiertääkseen neljä kertaa East Lake Golf Clubin kentän. Se oli kahdeksan lyöntiä vähemmän kuin seuraaviksi sijoittuneilla Zach Johnsonilla ja Mark Calcavecchialla. Tulos on myös Tour Championshipin ennätys, edellinen parani kuudella lyönnillä, toisena päivänä Woods pelasi yhdeksän ensimmäistä reikää tulokseen 28 lyöntiä. Woodsin uran 61:s voitto oli yksi helpoimmmista, ylivoimaa korostaa sekin, että hänen uhkaajansa Fedex Cupissa, Steve Stricker (274) ja Phil Mickelson (275) jäivät 17 ja 18 lyönnin päähän! Woods pelasi kolmessa Fedex Cupin kisassa 12 kierrosta yhteensä 75 alle parín. Voittoja on tällä kaudella kertynyt yhteensä seitsemän, kahden vuoden aikana 31:ssa kilpailussa 15. Woods sai kisan jälkeisessä lehdistötilaisuusessa vastata siihen, vieläkö hän kykenee nostamaan oman pelinsä tasoa, milloin peli on parhaimmillaan? -En tosiaan tiedä, tuollaiseen ei voi antaa mitään päivämäärää tai ajankohtaa. Tavoite on kehittyä koko ajan ja päästä seuraavalle tasolle. Uskon kuitenkin siihen, että pystyn edelleen parantamaan peliäni, Woods filosofoi. Seuraavan kerran hän pelaa Presidents Cupissa reilun viikon kuluttua, tuon jälkeen on edessä tauko. PGA Tourilla pelataan pienempiä kisoja marraskuun alkuun, oletettavaa on, että Woods pelaa ainakin Major-voittajien kisan, oman kutsukilpailunsa sekä mahdollisesti Kauko-Idässä 1-2 kilpailua. World Cupiin hän on osallistunut kolmasti (1999-2001),tämänvuotiseen kisaan osallistumisesta ei ole hänen kohdaltaan tietoa. Woods siis häikäisi ylivertaisuudellaan ja kuittasi myös kymmenen miljoonan ekstrapotin Fedex Cupin voitosta. Rahaa jaettiin reilusti muillekin, Steve Stricker sai toisesta sijastaan kolme miljoonaa, Phil Mickselon kolmannesta kaksi. Viimeinenkin finalisti (144:s) kuittasi 32.000 dollaria. PGA Tourin voitot: 1. Sam Snead 82 2. Jack Nicklaus 73 3. Ben Hogan 64 4. Arnold Palmer 62 5. Tiger Woods 61 tt

Tour Championshipin voitto kruunaa Tigerin kauden

<a href=Tiger Woods haluaa kruunata kautensa ensimmäiseen ykköstilaansa East Lake Golf Clubilla &copy Getty Images">Tiger Woods on pelannut East Lake Golf Clubilla kolme kierrostaan tuloksin 64-63-64. Eroa seuraavana olevaan Mark Calcavecchiaan on kolme lyöntiä, Sergio Garciaan viisi. Hyvin harva jos kukaan uskaltaa veikata Tigerin floppaavan tuloillaan olevan voittonsa Tour Championshipissa. Vielä selvempää on se, että Woods kuittaa neljän kisan playoffs sarjasta ( Fedex Cup) parhaan pelaajan kymmenen miljoonan ylimääräisen potin. Mikäli Woods pitää asemansa kisan kärjessä, kuittaa hän yhteensä 11,260 miljoonaa taalaa, enemmän kuin yhdelläkään pelikausistaan yhteenlaskettuna. Tiger on johtanut PGA Tourin kisaa ( tai ollut tasoissa) 43 kertaa aiemmin, vain kolmasti hän on kokenut tappion. Merkillepantavaa on se, että kaksi näistä tappioista on nimenomaan meneillään olevasta kisasta ja samalta kentältä. Sunnuntaina Tiger tuskin töpeksii, uran 61:s voitto vie hänet vain yhden ykköstilan päähän Arnold Palmerista. Meneilään oleva kisa on Woodsille kauden 16:s, mahdollinen voitto seitsemäs. Ansiolista on taas ällistyttävä. Molempien World Tourin lyöntipelikisojen ykköstilat, yksi Major ,( PGA) kaksi kakkostilaa ( Masters, US Open) sekä ensimmäisen Fedex Cupin voitto. Neljästä viimeisestä kisastaan hän on voittanut kolme ja ollut kerran kakkonen. Kun sunnuntain pelit ovat päättyneet oletettavasti kauden seitsemänteen ykköstilaan, on Woods ansainnut pienen tauon perheensä kanssa. Lauantain tähti oli Mastersin sankari Zach Johnson joka pelasi uudeksi kenttäennätykseksi 60, kymmenen alle parín.

Tiger Woods rikkoi enn&#228,tyksi&#228, Atlantassa

<a href=Tiger Woodsilla ei ollut torstaina vaikeuksia pitää Steve Strickeria takanaan &copy Getty Images"> Peli on Atlantassa selvä, Tiger Woods tulee voittamaan Fedex Cupin ja oletettavasti myös Tour Championshipin. Perjantaina Woods pelasi 25 reikää yhteensä yhdeksän alle parín. Kliimaksina kuuden reiän jakso joka meni seitsemän alle, ulosmeno toisella kierroksella tuloksella 28 lyöntiä joka on Woodsin oma ennätys. Woody Austin on kolmen lyönnin päässä, muut tasaisena jonona enemmän.Fedex Cupin ainoat varsinaiset uhkaajat Phil Mickelson ja Steve Stricker ovat seitsemän ja yhdeksän lyönnin päässä, joten minkäänlaisia mahdollisuuksia kuninkaan kukistamiseen ei käytännössä ole. Hyvin suurella todennäköisyydellä Woods vie myös uransa 61:n PGA Tourin voiton ja ensimmäisen Tour Championshipin ykköstilan silloin kun kisa on pelattu East Laken kentällä.

Tiger Woodsilla vahva alku Atlantassa

Tiger Woodsilla ei ollut torstaina vaikeuksia pitää Steve Strickeria takanaan &copy Getty ImagesTiger Woods aloitti kierroksensa kolmella birdiellä ja oli sateen sotkemassa kisassa 11 reiän jälkeen neljä alle kun ensimmäinen päivä keskeytyi pimeyden vuoksi. Kisan kärjessä on kymmenestä loppuun asti pelanneesta Tim Clark (-8). Woodsille kisan voittoakin merkityksellisempää on pitää takanaan Steve Stricker sekä Phil Mickelson jotka ovat pistelistalla ja kymmenen miljoonan taalan kilpajuoksussa päällimmäiset uhkaajat. Siinä Tiger avauspäivänä onnistuikin, sillä Stricker on 11 pelattuaan yhden yli, muut uhkaajat Mickelson, K.J.Choi ja Rory Sabbattini hekin kolme lyöntiä Tigerista. Torstain jälkeen näyttää erittäin todennäköiseltä että Woods vie Fedex Cupin ja samalla urheiluhistorian suurimman potin. Ykköspaikan varmistelu pistelistassa ei varmasti mestarille riitä, hän pelaa myös tosissaan Tour Championshipin voitosta joka olisi samalla kauden seitsemäs ykköstila. Eurooppalaisia 30 pelaajan joukossa on kolme, ( Padraig Harrington, Justin Rose, Sergio Garcia). Harrington aloittikin vahvasti pelaten avauskierroksensa tulokseen 63 (-7). tt

FedEx Cup ratkeaa t&#228,n&#228, viikonloppuna

Kiistelty FedEx Cup ratkeaa kun 30 play offien parasta pelaajaa pelaa viikonloppuna THE TOUR Championshipissa. Kauden jännittävä loppuhuipennus pelataan legendaarisella East Laken kentällä, Atlantassa, Georgiassa. Yli 100-vuotiaalla klassikolla on pelattu useita merkittäviä kilpailuja, mm. vuoden 1963 Ryder Cup. Tour Championship pelataan kentällä nyt jo seitsemättä kertaa. Kenttä on toiminut aikanaan myös Bobby Jonesin kotikenttänä. Ennätykselliset 10 miljoonaa voittajalle FedEx Cupin voittoon ja huikeaan kymmenen miljoonan taalan pääpalkintoon on enää viidellä pelaajalla mahdollisuuksia. Ylivoimaisena ennakkosuosikkina on tietysti Tiger Woods, joka johtaa pistetaulukkoa vajaalla 3000 pisteellä ennen loistovireessä olevaa Steve Strickeriä. Phil Mickelson on Woodsista noin 4000 pisteen päässä. Kun kilpailun voitosta saa 10300 pistettä ja kaikki mukana olevat saavat pisteitä, ovat 9000 pisteen takaa-ajoasemassa olevien Rory Sabbatinin ja K.J. Choin voiton mahdollisuudet lähinnä teoreettiset. Steve Stricker on nostanut pelinsä aivan uudella tasolle tällä kaudella &copy Getty ImagesFedEx Cupin play off -järjestelmä on herättänyt paljon keskustelua. Nyt neljän kilpailun play off -sarjan voitosta tosissaan taistelevista pelaajista kaksi (Woods ja Mickelson) pitivät yhden kilpailun ajan lomaa pudotuspeleistä. Pistejärjestelmä ei ehkä vielä ole aivan onnistunut, jos neljän kilpailun sarjan voi voittaa pelaamalla vain kolme. Coca-Cola TOUR Championship myös itsenäinen PGA kiertueen osakilpailu. Palkintorahaa tässä yksittäisessä kilpailussa jaetaan voittajalle 1,26 miljoonaa taalaa ja viimeinenkin kuittaa 112 tuhatta taalaa. Kaikilla mukana olevilla on paljon pelissä, vaikka ei enää FedEx Cupin voittotaistelussa olisikaan mukana. Kauden päättäminen menestyksekkäästi kuulunee kaikkien tavoitteisiin.

Kentän kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje