30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]
KilpailuaSuomalaista
mainos Ajankohtaista

Tiesitkö nämä 4 yllättävää faktaa golfaamisesta?

Harva tietää, että golf oli aikoinaan uhka miekkailulle ja modernit tiit kehitettiin vasta 1920-luvulla. Osaatko arvioida, mikä on keskiverto golfarin todennäköisyys tehdä hole-in-one?

Golfkausi jatkuu yhä vilkkaana Suomen viheriöillä. Ennen uusien golfvarusteiden hankkimista myös rahoitus kannattaa kilpailuttaa. Kilpailutat lainatarjouksen ilmaiseksi Sortterin vertailupalvelussa.

Kotimainen vertailusivu Sortter selvitti yllättäviä asioita golfista sekä lajin historiasta.

  1. Golf on ollut kielletty urheilulaji

Golf keksittiin Skotlannissa jo 1400-luvulla, mutta lajin harrastaminen kiellettiin useaan otteeseen.

Skotlannin kuningas James II:n parlamentti kielsi golfin ja myös jalkapallon vuonna 1457, jotta miekkailutaito säilyisi. Lisäksi golfin pelaaminen oli kiellettyä sunnuntaisin, sillä harrastus häiritsi armeijan sotaharjoituksia, joita järjestettiin Englannin sotatoimien varalta. Uusien urheilulajien uskottiin olevan uhka miekkailulle, sillä moni innostui harrastamaan pallolajeja.

Golfin ajateltiin pitkään olevan epäsopiva laji naisille, vaikka Skotlannin kuningatar Mary harrasti intohimoisesti lajia jo 1500-luvulla. Moni golfklubi ei kuitenkaan hyväksynyt naisia jäsenikseen. Naiset saivat kuitenkin ensimmäisen oman golfkierroksen, joka pelattiin vuonna 1811 lajin synnynmailla Skotlannissa.

  1. Tiger Woods ja hole-in-one 8-vuotiaana

Huippupelaaja Tiger Woods teki ensimmäisen hole-in-onensa vain 8-vuotiaana. Lyönti tapahtui Kaliforniassa Long Beachilla Heartwell-nimisellä golfkentällä.

Hole-in-one ei ole helppo saavutus kokeneelle golfaajallekaan. Todennäköisyys tehdä hole-in-one yhdessä pelissä on noin yksi 67 miljoonasta.

Keskiverto golfarilla menee arviolta 12 500 yritystä tehdäkseen yhden hole-in-onen.

  1. Tiit ja golfpallot kehittyivät vielä 1900-luvulla

Nykyiset tiit tulivat tutuiksi viheriöllä vasta 1920-luvulla. Ennen kuin tiit keksittiin, golfaajat kasasivat itselleen lyöntialustan hiekasta. He muotoilivat itselleen kohotetun hiekkakasan, jonka päältä palloa lyötiin.

Golfpallot puolestaan tehtiin alun perin nahasta ja sulista. Pallot valmistettiin nahasta, jonka ympäri kieritettiin kostutettuja sulkia. Ennen kuin nykyaikaisia golfpalloja alettiin valmistaa, oli käytössä jonkin aikaa myös puiset golfpallot.

  1. Golfin pelaaminen polttaa noin 431 kcal tunnissa

Moni pitää golfia kevyenä urheiluna, jossa tärkeintä on raikas ulkoilma sekä rehti kilpailuhenki. Golf parantaa kuitenkin tutkitusti tasapainoa, liikkuvuutta sekä voimaa. Lisäksi se vahvistaa tehokkaasti keskivartaloa ja vähentää selkävaivoja.

Arvioiden mukaan noin 90 kiloinen golfaaja polttaa noin 431 kcal tunnissa. Laskelma on tehty olettaen, että golfari kävelee radan läpi golfkärryn käytön sijaan.

Kilpailuta rahoitus ennen varustehankintoja

Golfaajalle tietyt varusteet ovat välttämättömiä, joten niiden laatuun kannattaa panostaa. Golfvarusteet voivat maksaa paljon, joten ennen ostopäätöksen tekemistä eri vaihtoehdot on hyvä kilpailuttaa.

Kilpailuttaminen pätee myös rahoitukseen, sillä eri vaihtoehdoissa on paljon eroja. Esimerkiksi luottokortti voi olla hyvä ratkaisu rahoittamaan pienempiä ostoksia, jotka voi maksaa seuraavassa kuussa pois. Rahoitus kannattaa kuitenkin vertailla suurempia hankintoja varten, sillä koroissa ja kuluissa on eroja.

Kotimainen Sortter vertailee erilaiset lainatarjoukset helposti. Voit saada yhdellä hakemuksella jopa kymmeniä lainatarjouksia. Vertailu on sinulle täysin ilmaista. Lisäksi voit saada ensimmäiset tarjoukset jopa heti.

Sortter toimii yhteistyössä vain tunnettujen pankkien ja rahalaitosten kanssa. Hyödynnä myös parhaan koron takuu.

Lue, kuinka Sortterin asiakkaat säästävät kilpailuttamalla tyypillisesti 1 038 euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje