11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Stephen Ames jälleen Skins Gamesin voittaja

Fred Couples on tienannut urallaan urallaan yli 19 miljoonaa dollaria. Viikonloppuna on mahdollisuus rikkoa 20 miljoonan raja. © Getty Images

”Tämä on Skins Gamesin luonne. Annat toisten kundien uuvuttaa itsensä alussa ja hyökkäät itse sitten kun on oikea hetki”, sanaili Ames voitostaan. Stephen Ames, Fred Couples, Zach Johnson ja Brett Wetterich ennen ratkaisevia reikiä.  &copy Getty Images Nyt kaksi kertaa peräkkäin juhlinut Ames todellakin voitti koko kilpailun aikana vain kaksi reikää, ensimmäisen ja viimeisen. Skinien sääntöihin kuuluu, että reikäkohtainen summa siirtyy eteenpäin aina kun reikä tasataan. Peli oli hyvin tasaista, joten päätösväylälle kertyi tuo 650 000 potti. Ames vei sen birdiellä. Skineissä par-tuloksella ei voiteta reikiä, joten koko nelikko pelasi läpi kilpailun erittäin hyökkäävästi. Tulokset olivat sen mukaisia, kukin joutui ajoittain ongelmiin. Ames ei onnistunut edes saamaan palloaan reikään 15. väylällä. Kukin kilpailuun kutsutuista pelaajista sitoutui luovuttamaan voittamastaan summasta 20 prosenttia valitsemalleen hyväntekeväisyyskohteelle. Voittajan osuus menee hän nimeään kantavalle säätiölle, Couplesin lahjoitus Kalifornian metsäpalojen uhreille. Zach Johnson ja Brett Wetterich jäivät kilpailussa täysin tyhjin käsin. Erityisesesti Wetterich oli asiasta pahoillaan juuri hyväntekeväisyyskohteensa puolesta.

Fred Couples Skins Gamesin vetonaulana

Indian Wells Golf Resortin Celebrity Coursella pelattava Skins Games on erityisen houkutteleva tapahtuma sekä kilpailijoille että katsojille. Neljä nimekästä ammattilaista pelaa kaksi kierrosta reikäpeliä siten, että jokaisella reiällä parhaan tuloksen tehnyt voittaa tietyn summan rahaa. Jos reikä menee tasan, tuo summa siirtyy jaettavaksi seuraavalla reiällä. Palkintosumman ollessa miljoona dollaria, voi kuka tahansa laskea, että jokaisella reiällä on paljon pelissä. Jotta jännitys tiivistyisi loppua kohti nousee reikäkohtainen palkintopotti kierroksen edetessä. Ensimmäisillä kuudella reiällä jaetaan 25 00 dollaria per reikä, 18. reiän potti on jo 200 000 dollaria. Mikäli kaksi tai enemmän pelaajia tasaa viimeisen reiän, jatkuu peli väylä kerrallaan kunnes joku ottaa reikävoiton. Nimekkäin tämän vuoden pelaajista on Fred Couples, jolla riittää ihailijoita vuodesta toiseen vaikka hän on osallistunut tänä vuonna vain kolmeen kiertueen kilpailuun. Couples pelaa Skins Gamesissa nyt 14. kertaa, voittoja hänellä on jo viisi. Couplesin haastajista Stephen Ames on viime vuoden voittajana oikeutetusti mukana. Masters-voittaja Zach Johnson ja pituuslyönnissä nimeä tehnyt Brett Wetterich täydentävät nelikon. ”Skinit” on pelimuotona poikkeuksellisen jännittävää seurattavaa, sillä pelaajat uskaltavat ottaa siinä usein normaalia enemmän riskejä. Jokaisella reiällä kun on vain voitettavaa. Kun rivissä on neljä taitavaa pelaajaa, on odotettavissa paljon reikätasauksia. Par-tuloksilla tuskin otetaan reikävoittoja. Yhdysvalloissa tapahtuma on näkyvä show ja kerää suuren yleisön sekä paikan päälle että television ääreen. Skins Gamesia on pelattu vuodesta 1983 lähtien, jolloin voittaja oli Gary Player 170 000 dollarilla. Palkintopotti on kasvanut noista ajoista paljon. Viime vuonna voittanut Stephen Ames nappasi itselleen 590 000 dollaria. Kaikkien aikojen suurimman summan, eli koko jaossa olleen miljoonan dollarin potin voitti Greg Norman vuonna 2000.

Kilpailun kotisivu

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje