11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Roope Kakko ja Mikko Korhonen kaukana kärjestä Marokossa

Roope Kakon ja Mikko Korhosen kausi 2008 päättyi ikimuistoiseen World Cupin finaaliin Kiinassa

<b>Robert Colesin ote piti Marokossa loppuun asti</b> &copy Getty Images”>Suomalaispelaajilta jäi yhteensä kahdeksalla kierroksella 72 lyöntiä parhaaksi tulokseksi Pullman El Jadida Royal Golf &Spa kentällä Marokossa. <b><a href=Roope Kakko ja Mikko Korhonen pelasivat kaikki kierroksensa tulosten 72-75 väliin ja jäivät jatkoonpäässeistä häntäpäähän. Sijaluvut (54:s ja 49:s) heikkenivät edellisvuoden vastaavista, yhteens he ansaitsivat kauden ensimmäisessä Challenge Tourin kisassaan 1092 euroa. Voiton vei Englannin Robert Coles joka johti toisesta kierroksesta eteenpäin. -Ykköstila maistuu luonnollisesti hyvältä. Kun on kuusi vuotta voittamatta, sitä miettii väkisinkin, tuleeko seuraavaa kertaa enää koskaan, 36-vuotias Coles myönsi. Challenge Tourin kevään ohjelma on tavanomaista rikkonaisempi, kisoja on pelattu vasta kolme. Alkavalla viikolla ei kilpailua ole, sen jälkeen kierretäänkin ilman taukoa ainakin heinäkuun puoliväliin. Suomen osakilpailu Vanajanlinnassa on vuorossa elokuun 6-9. Kakko ja Korhonen saattavat päästä mukaan torstaina käynnistyvään Euroopan Tourin kisaan Italiaan. Kakko on sunnuntaina illalla kolmas varamies, Mikko Korhonen viides.

Kakko ja Korhonen jatkoon Marokon CT kilpailussa

Kahdeksan kautta ilman voittoa ET:lla pelannut Englannin Robert Coles johtaa kolmella lyönnillä Marokon CT kisaa. 22.400 euron ykköspalkinto mielessään lähtee viikonlopun kierroksille suuri joukko pelaajia. Mikäli vuonna 2003 Itävallassa CT kisan voittaneen Colesin askelmerkit sekoavat, on tie menestykseen auki lähes kaikilla jatkoonpäässeillä joita tulee olemaan yli 70. Mikko Korhosella (72-74) on toiseen sijaan seitsemän lyöntiä, Roope Kakolla (73-74) kahdeksan.Edellisvuoden kilpailussa Korhonen oli 17:s, Kakko 32:s. Kisa on molemmille CT:lla kauden ensimmäinen. CT:n kisoissa kärjen taakse jäävät joutuvat tyytymään varsin pieniin korvauksiin. 30:n ansio on Marokossa 1148 euroa, 60:n 434. Edelliskaudella Kakko ansaitsi kauden aherruksestaan hieman reilut 57.000 euroa, Korhonen yli 48.000.

Roope Kakko ja Mikko Korhonen mukana Marokon CT kisassa

Challenge Touriin liittyy alkaneella kaudella suomalaisittain paljon mielenkiintoa, Euroopan Tourille on ainakin kaksi vakavasti pyrkivää kandidaattia. Antti Ahokas sai Tourin kautta kortin ET:lle edellisvuonna, Roope Kakko oli rahalistalla hienosti 27:s ja Mikko Korhonen 32:s. Kakolle kausi on CT:lla jo viides kokonainen, sijaluvut ovat olleet kauden pääteeksi 50:s, 49:s, 76:s ja 27:s. Kakko voitti amatöörinä Volvo Finnish Openin kesäkuussa 2004, tuon jälkeen kakkostiloja on plakkarissa kolme, näistä kaksi vuonna 2008. ”Pätkänopeutta” löytyy, tästä esimerkkinä vuosi 2006 jolloin hän pelasi kolme perättäistä CT:n kisaa, 12 kierrosta yhteensä 44 alle parín joka tuotti sijaluvut neljäs, kolmas ja seitsemäs. Mikko Korhonen on parantanut sijoituksiaan CT:lla tasaisesti kolmen pelaamansa vuoden aikana ( 73:s, 56:s ja 32:s). Parivaljakolla on varmasti mahdollisuudet nousta CT:lla alkaneella kaudella 20:n joukkoon, mutta se vaatisi otteiden edelleen terästymistä, muutamaa top-ten sijoitusta ja mielellään ainakin yhtä voittoa.Kahden viimeksimainitun lisäksi pelioikeus CT:lle on sairauslomalla olevalla Jaakko Mäkitalolla, Toni Karjalainen, Joonas Granberg sekä Pasi Purhonen pääsevät hekin pelaamaan rajoitetun määrän kisoja. Kauden kotimainen huippukohta on Vanajanlinnassa elokuun alussa pelattava Tourin osakilpailu SK Golf Challenge jossa suomalaisten tasoa saattaa olla mittaamassa myös muutama ET:n pelaaja. Tämä mahdollistuu sen johdosta, että ET:n ohjelmassa ei samana viikonloppuna ainakaan toistaiseksi ole kilpailua. Roope Kakko pelaa Marokossa kauden toisen kisansa. Hän paransi Madeiralla ET:n kisassa varsin hyvää jatkoonpääsyprosenttiaan ( 16 kisaa, 11 kertaa jatkoon) sijoittumalla 43:ksi. Mikko Korhonen on pelannut ET:lla kaksi kisaa, Etelä-Afrikasta hän haki 38:n sijan, Madeiralla Korhonen karsiutui. Marokon kilpailun palkintopotti on laskenut edellisvuodesta reilut 10 prosenttia ja on nyt 140.000. Tourin ohjelmaa ei ole vielä varsinkaan loppuvuoden osalta kyetty nimenomaan pelipaikkojen ja palkintosummien osalta julkaisemaan. Vuoden ensimmäisellä puoliskolla kisoja on vain kymmenen, edellisvuonna niitä oli samassa ajanjaksossa 15. Tourin suurimmat kisat ovat kesäkuussa pelattava SAINT OMER Open ( 600.000 euroa) sekä Kazakhstanin kilpailu syksyllä (450.000). Kaudela 2008 Mikko Korhonen oli Marokossa samalla Pullman El Jadida Royal Golf &Spa- kentällä 17:s, Roope Kakko 31:s.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje