[6][5]

Ochoa murskavoittoon LPGA Tourilla

Lorena ochoan avauskisa kaudella 2008 käynnistyi mallikkaasti © Getty Images

Tätä naista ei taida tällä hetkellä pysäyttää mikään muu kuin loppuasento. &copy Getty Images Lorena Ochoalla tuntuu olevan heti kautensa aloitettuaan vahva yliote kilpakumppaneihinsa, mutta vallitseville sääolosuhteille ei hänkään mahda mitään. Kilpailu jouduttiin keskeyttämään sunnuntaina pariin otteeseen, kun trooppinen matalapaine iski Tanah Merah Country Clubin kentän ylle. Sade oli niin voimakasta, että jo muutaman minuutin piiskauksen jälkeen kenttä lainehti tilapäisestä vedestä. Kärkiryhmässä pelanneet Ochoa, Sörenstam ja Creamer olivat juuri lyöneet avauksensa väylällä 11, kun kilpailu keskeytettiin ensimmäisen kerran. Ochoa oli siinä vaiheessa kolme alle päivän kierrostaan, johtaen Creameria 11 ja Sörenstamia 12 lyönnillä. Kesti lähes kaksi tuntia ennen kuin sade hellitti ja kenttä saatiin kuivattua uudelleen pelikuntoiseksi. Pelaajat olivat ehtineet jatkaa tauon jälkeen kilpailua noin kymmenen minuuttia, kun kutsu kävi jälleen takaisin klubitalolle. Toisella kertaa sadetaukoa ei tarvinnutkaan pitää yhtä kauan. Lorena Ochoa oli kilpailussa lopulta musertavan ylivoimainen. Meksikolainen päätti upean viikkonsa kierrostulokseen 69, pelaten kaikki neljä kierrostaan alle 70 lyöntiä. Lopputulos 268 lyöntiä eli maireat 20 alle par’in. Ruotsin Annika Sörenstam elätteli toiveita voitosta huippu-urheilijalle tutunomaisella tavalla vielä lauantain kierroksensa jälkeen, mutta todellisuudessa ei hänkään siihen enää tainnut uskoa. Tuloksena hieno kakkostila kuitenkin, 11 lyöntiä Ochoalle hävinneenä. Paula Creamer oli jo hetken aikaa kiinni kakkostilassa, mutta bogeyt väylillä 10 ja 15 jättivät hänet lopullisesti Sörenstamin taakse. Marginaaliksi näiden kahden välille jäi maalissa kaksi lyöntiä. On mielenkiintoista nähdä, kuinka ylivoimaisiin esityksiin Lorena Ochoa jatkossa pystyy. Saattaa jopa olla, että naisten golf on saamassa meksikolaisesta yhtä suvereenin valtiaan kuin Tiger Woods on miesten puolella. Marko Kuivasaari (2.3.2008)

Ochoan ylivoima jatkui Singaporessa

Lorena Ochoan kauden ensimmäistä voittoa Singaporessa on hyvin vaikeaa estää. &copy Getty Images Kilpailun kolmatta kierrosta leimasi ajoittain voimakaskin sade, jonka vuoksi tulostaso oli tänään olennaisesti heikompi kuin aiempina päivinä. Lorena Ochoa pelasi 69, joka on hänen tähän asti heikoin noteerauksensa kilpailussa. Tulos oli silti päivän paras. ”Olen iloinen, että tämä päivä on ohi ja olen edelleen johdossa. Tänään olosuhteet olivat hankalat ja ne tekivät pelaamisen vaikeaksi ja täysin erilaiseksi kuin kahtena edellisenä päivänä”, Ochoa kertoi lehdistötilaisuudessa. Ennen viimeistä kierrosta tuloksessa -16 oleva Ochoa johtaa jaetulla kakkostilalla olevia Annika Sörenstamia ja Paula Creameria nyt kahdeksalla lyönnillä. Viime viikonvaihteen kilpailun voittaneella Creamerilla olisi ollut saumaa ottaa yksin kakkostila haltuunsa, mutta 18. reiällä tuhrittu bogey piti hänet päivän päätteeksi ruotsalaispelaajan rinnalla. Sörenstamin kierroksen huonot hetket osuivat väylille 10 ja 11, jotka hän pelasi yhteensä kolme yli par’in. Viisi birdietä kohensivat kuitenkin päivän tulokseksi 70. ”Olen ihan tyytyväinen peliini. Takayhdeksikön alussa tärvelin kaksi lyöntiä, mutta kokonaisuus oli kuitenkin hyvä”, sanoi lehdistölle yhä taistelutahtoinen Sörenstam. ”Nousu voittoon saakka on epäilemättä vaikeaa, mutta olen joskus yltänyt voittajaksi kymmenenkin lyönnin taka-ajoasemassa. Lorena pelaa upeasti, mutta huomenna on taas yllin kyllin birdieitä jaossa, siispä aion tehdä parhaani”. Marko Kuivasaari (1.3.2008)

Lorena Ochoa seitsem&#228,n ly&#246,nnin johdossa HSBC Championshipissa

Täältä tullaan lippu! Lorena Ochoa on hirmuisessa iskussa LPGA:n Singaporen kilpailussa. &copy Getty Images Lorena Ochoa ryösti kuitenkin Singaporessa pääosan tinkimättömillä otteillaan. Kauden avauskisaansa pelaava maailmanlistan ykkönen oli viime vuonna mukana 25 kilpailussa, joista hän voitti kahdeksan ja jäi vain neljä kertaa kymmenen parhaan ulkopuolelle. Uuden kauden alkajaisikseen Ochoa tuntuu uhkuvan sellaisia pelihaluja, että on vaikeaa uskoa hänen menettävän seitsemän lyönnin johtoasemaansa tässä vaiheessa kilpailua. ”Pelini tuntuu uskomattoman hyvältä draiveista putteihin. Jatkolyönnit ja lähestymislyönnit ovat tuottaneet minulle birdiepaikkoja liukuhihnalta. Tällaisen pelipäivän muistaa pitkään, toivottavasti näitä on tulossa lisää”, Ochoa kertoi lehdistötilaisuudessa. On yleisesti veikkailtu, että tästä kaudesta saattaisi tulla mielenkiintoinen kamppailu Lorena Ochoan ja vaivoistaan eroon päässeen Annika Sörenstamin kesken. Sörenstamin, väylien 15-18, birdieputki antoi viitteitä myös siitä, ettei ruotsalainen ole vielä antanut periksi Singaporenkaan kilpailussa. Muista pelaajista parasta nousua Sörenstamin ohella kohti kärkipäätä teki tänään nyt jaetulla kahdeksannella tilalla oleva Yhdysvaltain Natalie Gulbis, pelaten 68. Marko Kuivasaari (29.2.2008)

Lorena Ochoa omilla luvuillaan Singaporessa

Meksikon Lorena Ochoa on karkaamassa aivan omaan sarjaansa LPGA Tourin kauden kolmannessa kilpailussa Singaporessa. Avauspäivän jälkeen tuloksella 66 johtanut Ochoa teki perjantaina seitsemän reiän jaksoon kuusi birdietä ja ero seuraaviin kasvoi kuuteen lyöntiin kun Ochoa oli pelannut toista kierrostaan 12 reikää. Jännitys viikonlopun osalta saattaakin kohdistua vain himmeämpiin sijalukuihin mikäli Ochoan tahti jatkuu. Uran 18:s voitto LPGA Tourilla on siis varsin lähellä, ja vertailut esimerkiksi Annika Sörenstamin voittojen määrään voidaan perustellusti aloittaa. Ochoa on 26-vuotias, Sörenstam oli samanikäisenä saavuttanut vasta kolmasosan, kuusi ykköstilaa. Singaporen kisan kärkikymmenikössä ovat toisen kierroksen loppuvaiheilla myös kahden edellisen kisan ykköset ja Annika Sörenstam sekä hyvää nousua tehnyt Natalie Gulbis.

Lorena Ochoalla vahva aloitus kaudelle Singaporessa

Lorena Ochoa avasi kautensa pari viikkoa muiden huippujen jälkeen. Hän joutui heti kovan haasteen eteen, sillä uudessa Aasian suurimmassa naisten kisassa, HSBC Champions kilpailussa samaan ryhmään asetettiin Annika Sörenstam sekä Karrie Webb. Sörenstam voitti vuoden ensimmäisen kisansa Hawaijilla ja oli toisessa neljäs, Webb ehti jo voittaa helmikuussa maansa mestaruuden. Meksikolaisen kausi päättyi marraskuussa Tour Championshipin ykköstilaan, siitä hän sai miljoona taalaa, koko kaudesta ennätykselliset 4,3 miljoonaa. 26-vuotias Ochoa johtaa avauspäivänä pelejä (-6/17 reikää).Nimekkäistä vastustajista oli tässä vaiheessa lähimpänä edellisviikon voittaja Paula Creamer (-5). Norjan Suzann Pettersen hätkähdytti viimevuonna kuudella voitollaan ( 5x LPGA, 1x ET), alkanut kausi uusilla välineillä ei ole mennyt putkeen, kahdessa ensimmäisessä kisassa sijaluvut olivat vaatimattomasti 16:s ja 15:s. Syytä huoleen ei norjalaisittain välttämättä ole, sillä edellisvuonna oslolainen karsiutui molemmissa Hawaijin kisoissaan ja oli kolmannessa 24:s kunnnes menestyskulku käynnistyi. Singaporen kisa pelataan ensimmäisen kerran, siinä on muhkea palkintopotti ( kaksi miljoonaa taalaa) ja LPGA Tourin pelaajien lisäksi melkoinen määrä luonnollisesti Aasian edustajia. Minea Blomqvist ei mahtunut mukaan edellisviikon viidennestä sijastaan huolimatta.