28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mikko Korhonen kuudes Tsekissä

Jaakko Mäkitalo on kesäkauden kovakuntoisin suomalaisgolfari.

<a href=Mikko Korhonen jäi vain kahden lyönnin päähän kolmen miehen uusinnasta.">Tsekin CT kisassa tilanteet vaihtelivat kärjessä varsin paljon päätöskierroksella. Suomalaisilla ei ollut asiaa aivan ensimmäisille sijoille, mutta Mikko Korhonen kiri vain kahden lyönnin päähän kuudenneksi kärkikolmikosta joka lähti uusimaan voitosta. Tämän lähemmäksi hän ei ole koskaan päässyt CT:n kisassa voittajaa lyönneissä mitattuna. Sijoitus on uran toiseksi paras, vuonna 2006 Mikko oli kertaalleen viides ja seitsemäs. Korhonen jakoi Tsekissä sijaluvun Robert Colesin kanssa, molemmat saivat 6480 euroa. Tämä nostaa Korhosen kokonaisansiot noin 29.000 euroon, sijaluku listalla paranee nykyisestä 46:sta muutamalla. Antti Ahokas oli 14:s, kenttäennätyksen toisella kierroksella tehnyt Jaakko Mäkitalo oli 20:s ja Toni Karjalainen 38:s. Seuraaava CT:n kisa pelataan Kööpenhaminassa.

Ahokas, Korhonen ja M&#228,kitalo k&#228,rkitaistossa Tsekin CT kilpailussa

<a href=Antti Ahokas on ollut pelillisesti pitkään syväkyykyssä, Tsekissä näyttää paremmalta &copy Getty Images">Kolme suomalaista on 15:n joukossa ennen päätöspäivä Tsekissä CT:n kilpailussa.Pitkään menestymättömyyden kierteeseen ajautunut Antti Ahokas on Jaakko Mäkitalon tavoin kymmenes, Mikko Korhonen lyönnin heikommalla tuloksella 15:s. Toni Karjalaisen sijoitus on 40:s. Ahokas on ollut syväjäässä talven Etelä-Amerikan menestystensä jälkeeen. Hyvä sijoitus Tsekissä voisi palauttaa itseluottamusta. Vasuri on pelannut Ypsilon Golf Resortin kentällä tasaiset kierrokset 67-69-67. Perjantaina kenttäennätyksen tehnyt Mäkitalo nousi launtaina jo kolmen lyönnin päähän kärjestä kunnes triplabogey par-nelosella katkaisi loistavan putken, hän oli pelannut 30 peräkkäistä reikää 11 alle. Alastaroa edustava Mäkitalo toipui nopeasti ja teki kolmella viimeisellä birdiet. Tuloksin 71-63-69 hän on samalla sijalla Ahokkaan kanssa. -Tämä on hyvä, mutta samalla erittäin mäkinen kenttä. Otin paikallisen caddien avukseni ja siitä on ollut varmasti apua, ei mene heti hapoille. Menestysputki viimeisen kolmen kuukauden aikana on kadehdittava, mitään yksittäistä syytä siihen ei ole. -En tosiaankaan osaa mitään fiksua sanoa. Putti on alkanut kulkea, se on tuonut lyömiseen itseluottamusta. Loppukaudesta pyrin varmistamaan paikkani CT:n rahalistalla 80:n joukossa jotta saisin kunnon kategorian, 73:na ennen viikonloppua oleva Mäkitalo suunnnittelee. Mahdollisuuksia parantaa valtavasti se, että Mäkitalo pääsee mukaan tulevan viikonlopun Tanskan kisaan ja nimenomaan palkintopotiltaan ylivertaisiin Kiinan ja Kazakhstanin kilpailuihin. -Sinne kutsuttiin Saksan kisan jälkeen rahalistan 100 parasta. Lähden toki noihin kisoihinkin menestymään. Jos saan varmistettua paikan 80:n joukkoon CT:n kautta, jäävät viimeiset Nordic Leaquen kisat väliin, Mäkitalo suunnittelee. Kiinan tai Kazakhastanin kilpailun voittamalla saa käytännössä paikan ET:lle, jonka karsintojen ensimmäisen vaiheen Mäkitalo on jo päässyt menestystensä kautta ohittamaan. Toinen vaihe pelataan marraskuun ensimmäisellä puoliskolla.

Jaakko M&#228,kitalon raudat tulessa Tsekiss&#228,

Jaakko Mäkitalo (lyömässä) on hurjassa iskussa Challlenge Tourillla. Suoritusta ihailemassa Matti Meriläinen.Suomalaiset pääsevät viikonlopun kierroksille hyvistä asemista Tsekissä. Jaakko Mäkitalo (-8) ja Mikko Korhonen (-8) ovat 11:na kolme lyöntiä kärjestä. Antti Ahokkaan (-6) sjaluku on 20:s, Toni Karjalaisen (-4) 41:s. Roope Kakko karsiutui lyönnillä. Jaakko Mäkitalo oli päivän nimi. Ensimmäisellä kierroksella (71) hän nukkui onnensa ohi, toisena birdiehanat aukesivat loistavan rautapelin ansiosta. ”Löin niillä huomattavasti paremmin kuin torstaina. Pisin upottamani putti oli noin kuusimetrinen. Viheriö ovat erinomaisessa kunnossa ja kenttä kokonaisuudessaan hieno, Mäkitalo kertoi ennätyksensä jälkeen. Hän on sijoittunut kahdessa viimeisessä kisassaan viidenneksi ja seitsemänneksi. Kolmas perättäinen top-ten sijoitus saattaisi olla jo kaikkien aikojen suomalaisennätys Challenge Tourilla. Paineita ei kuitenkaan ole, Mäkitalo on jo saavuttanut pelipaikan Tourin seuraavaan Tanskan kisaan Nordic Leaquen menestystensä johdosta. Paikka Challenge Tourille kaudeksi 2009 näyttäisi tällä hetkellä varmistuvan kahta kautta, sekä NL:n etä CT:n menestysten myötä. Mikään ei tietenkään periaatteessa estä tulikuumaa pelaajaa nostamasta itseään ET:lle. Tässä todennäköisempi reitti ovat Euroopan Tourin karsinnat. Mikäli Mäkitalo mielii isojen poikien Tourille CT:n kautta hänen pitäisi noin nelinkertaistaa nykyiset CT:n ansionsa jotka ovat 14.500 euroa. Tämä vaatisi käytännnössä voittoa voittoa tai kakkkostilaa Kiinasta tai Kazakhstanista joihin pääseminen on vielä mutkan takana. Jokatapauksessa Mäkitalo on pelaamassa elämänsä selkeästi parasta jaksoa jossa toivottavasti on uusia kappaleita tulossa. ’

Mikko Korhonen viidenten&#228, kauden parhaallaan

<a href=Mikko Korhonen on Challenge Tourin tasaisimpia pelaajia. Löytyykö viikonloppuna terävytttä kärkisijoitukseen &copy Getty Images">Mikko Korhosta pidetään syystäkin tasaisuuden ilmentymänä golfkentillä. Lyöminen on varmaa ja peli usein virheetöntä, huipputuloksia SHG:n kasvatilta tulee harvemmin. Torstaina Korhonen pelasi bogeyttoman kierroksen, teki viisi birdietä ja sai Tseksin osakilpailussa avauspäivän tuloksekseen 66 joka on hänelle kaud.en paras. 12:ssa kilpailussaan Mikko on päässyt jatkoon yhdeksän kertaa, paras sijoitus on yhdeksäs. 20:n joukkoon ja ET:lle nouseminen vaatisi minimissään voittoa yhdessä tavallisista kisoista sekä muutamaa muutakin hyvää sijoitusta, vaihtoehtoisesti sijoittumista toiseksi tai kolmanneksi Kiinan tai Kazakhstanin kisoissa. Alavireisesti koko kevään ja kesän esiintyneet Toni Karjalainen ja Antti Ahokas antoivat osviittaa tulemisestaan, tulos 67 antaa taas kaikki mahdollisuudet viikonloppua kohden mentäessä. Molemmilla otteet ovat olleet kovin ailahtelevaisia kisojen sisälläkin. Roope Kakko (69) on avauspäivän jälkeen 42:s, Jaakko Mäkitalo (71) rajan väärällä puolella 88:s.

Jaakko M&#228,kitalo hurjassa menestysputkessa

Jaakko Mäkitalolla on iso vaihde silmässä Challenge Tourilla. Kisoja on takana vasta viisi, kahdesta viimeisestä ovat sijoitukset olleet viides ja seitsemäs. Mäkitalo sai viimeisestä johtuen pelipaikan Tsekin osakilpailuun joka käynnistyy torstaina. Ilahduttavaa on se, että Mäkitalo johtaa Nordic Leaquen pistelistaa jolta kauden päätteeksi viisi ensimmäistä saa kortin CT:lle. Hän on myös CT:n listalla 73:s, 80 parasta saa vahvan kategorian.Kortti voi tulla siis kahta kautta. Kausi on jo nyt ollut selkeästi uran paras 27-vuotiaalle Alastaro Golfin pelaajalle joka on voittanut paitsi Tanskassa pidetyn kilpailun, myös kotikentällään käydyn pienen kutsukisan. Golfpiste Partner Invitationalissa Mäkitalo pelasi yhdessä Mikko Ilosen ja Tuomas Tuovisen kanssa, voittotulos viimeisen reiän eaglen ryydittämänä oli hurja 65. Syksyä kohden mentäessa kysymys kuuluukin, jatkuuko vire vai onko se vasta saavuttamassa huippuaan? Tsekin kisan lisäksi Mäkitalolle järjestynee paikka molempiin Challenge Tourin pohjoismaisiin kisoihin. -Tietääkseni hän on kuitenkin saamassa kutsukorttia Kiinaan , 500.000 euron CT- kisaan josta palkintopotin perusteella voittajan lisäksi toinen, riippuen lähtötilanteesta kolmaskin saattaa saada kortin ET:lle rahalistan top-20 sijoituksen kautta, kertoo PGA:n toiminnanjohtaja Teemu Laakso. Käytännössä mikään ei estä Mäkitaloakaan nousemasta suoraan ET:lle, se vaatisi kuitenkin voittoa joko Kiinassa tai Kazakhstanissa. Suomalaisten kokonaispanos CT:lla on ollut väläyksistä huolimatta kokonaisuutena pettymys, Antti Ahokkaan voitto ja kakkostila talvella loivat valtaisat odotukset. Ahokas on pudonnut sijalle 29:s, Korhosen sijoitus on 46:s, Kakon 49:s. Mäkitalo on siis 73:s. Toni Karjalaisella (138:s) alkaa olla totiset paikat CT kortin uusimisessa, Joonas Granbergillla (173) mahdollisuudet alkavat myös käydä vähiin. Challenge Tourilla pelataan vielä yhdeksän kisaa, näistä Kiinan (500.000) ja Kazakhstanin (430.000) osakilpailut ovat hyvin ratkaisevia. Jollei niissä menesty, seuraavalle askeleelle hyppääminen on hyvin vaikeaa. Tsekissä suomalaisista ovat mukana Mäkitalon lisäksi Antti Ahokas, Roope Kakko ja Mikko Korhonen. Palkintopotissa on 180.000. Edellisen kerran CT:n kisa pelattiin Tsekissä vuonna 1998. Entinen itäblokki on tulossa vahvasti kisatoimintaan. Puolassa järjestetään World Cupin toinen karsinta johon myös Suomi osallistuu (25-28.9). Mikko Ilosen World Ranking ei riittänyt viimevuotiseen malliin suoraan paikkaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje