27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mikko Ilonen voitti Skandinavian Mastersin!

John Daly on Skandinavian Mastersin yleisömagneetti © Getty Images

Skandinavian Champion ! Mikko Ilosen sormi on ennakoivasti pystyssä, 20.000 ihmistä hurraa &copy Getty ImagesMikko Ilonen venyi loistavalla tavalla Arlandastadin kentällä pelatussa Skandinavian Mastersissa. Loppuratkaisu oli häikäisevä näytös Ilosen pään kestävyydestä. Oltuaan ennen viimeistä reikää lyönnin jäljessä Saksan Martin Kaymeria, Mikko naulasi (par-3) vajaan 200 metrin matkalta rautanelosensa kahteen metriin ja upotti birdieputin. Kun seuraavassa ryhmässä Kaymer mureni ja löi avauksensa vasemmalle tehden tuplan, alkoivat suomalaisjuhlat. -Uskomaton olotila. Tämä on kuin kotikisa ja sain mahtavasti tukea mukana seuranneilta suomalaisilta. Näin 18:lla että Paul (Broadhurst) löi rautakolmosella yli viheriön. Päätin caddien kanssa että otan nelosen, ja se toimi. Putti oli varsin suora ja tunne sen upottua mahtava, Ilonen maiskutteli voiton varmistuttua televisiohaastattelussa. Ilonen siirtyi kisan johtoon jo kuudennen reiän jälkeen yksinään. Johtopaikalle hänen rinnalleeen tulivat välillä Kaymer sekä Paul Broadhurst. Broadhurst jäi alakynteen hävittyään yhdeksännellä Mikolle kaksi lyöntiä. Kaymer olisi voinut karata moneen otteeseen, mutta hänen putterinsa oli jääkylmä. Ilonen joutui tekemään kovan päivätyön saavuttaaksen kierrostuloksensa 68 (-2). Hänellä oli vain kymmenen viheriö-osumaa, lähipeli ja putteri toimivat. Mikko Ilosen nimi tulee samaan kristalliin maailmantähtien joukkoon &copy Getty ImagesRautanelonen tuotti voiton 18:lla, sama maila oli syöstä suomalaisen voittotaistosta 16:lla. Tämäkin on par-kolmonen jossa Ilonen löi pallonsa oikealle vesiesteeseen. Se jäi rannalle pintaan, ja sadehousut jalkaan laitettuaan Mikko kuokki sitä muutaman metrin eteenpäin, kuivalle maalle mutta esteen puolelle. Tuplan jälkeen hän oli kaksi lyöntiä Kaymeria jäljessä. Kun Kaymer teki seuraavassa ryhmässä 16:lla bogeyn ja Ilosen tavoin 17:lla parin, meni ratkaisu viimeiselle reiälle. Voitostaan Ilonen kuittaa noin 270.000 euroa. Hän nousee World Rankingilla ensimmäistä kertaa urallaan sadan joukkoon. Indonesian voitto oli toki loistava saavutus, samoin kausien 2006-2007 esitykset kaikkiaan. Sunnuntain performanssa ja ykköstila on kuitenkin ylivoimaisesti suurin saavutus jonka suomalainen on tehnyt. Kisan voittajien listalla on vuodesta 1991 sellaisia nimiä kuin Colin Montgomerie (3x), Jesper Parnevik (2x), Lee Westwood, Nick Faldo, Vijay Singh, Adam Scott, Luke Donald. Hurja kilpailu ja loistava lopetus, ainakin suomalaisittain. Kun ET:n toimistossa valitaan kuukauden lyöntiä elokuulle, on Mikko Ilosen 18:n rautanelonen tällä hetkellä aivan omassa luokassaan.

Kyps&#228, voittamaan!

Mikko Ilosen selkäranka ei katkennut 16:llla jossa hän löi kahdesti vesiesteestä &copy Getty ImagesMikko Iloselle ykköstila oli uran ja kauden toinen. Kun uraa ET:lla tarkastelee kokonaisuutena, voidaan todeta että Ilonen on käyttänyt voittomahdollisuutensa päätöskierroksella 100 prosenttisesti. Kilpailuja on takana 144, palkintorahaa hän on kerännyt näistä 1,770 miljoonaa euroa. Huomionarvoista on sekin, että kausien 2006-2007 kisat (28 kpl)ovat tuottaneet 952.000. Suunnanmuutos on melkoinen. vuonna 2005 Ilonen pelasi 33 kisaa ja sai kasaan 80.000. Nyt hänet voitaisiin hyvin valita Tourin uudelleen syntyneeksi komeetaksi. Voitoista vielä. Ensin hän käytti mahdollisuutensa hyväkseen Indonesiassa ja nyt Tukholmassa.Hatunnoston ansaitsevat kaksi viimeistä reikää 16:n katastrofin jälkeen. Mikko löi 17:lla kolme loistavaa lyöntiä, mutta pisti alle kaksimetrisen birdieputin ohi. 18:n avausta ja pitäisi hehkuttaa tuntitolkulla, sen arvo on varmasti Ilosen omassa kategoriassakin uran kolmen parhaan joukossa. Hyviä sijoituksia ja kilpailuja on paljon, kuluvalla kaudella 19.sta kisasta voittojen lisäksi kolme muuta top-ten sijoitusta, mutta myös kahdeksan karsiutumista. Arlandastadissa Ilonen pelasi televisiokuvan perusteella erittäin määrätietoisesti ja aggressiivisesti, nimenomaan lähestymisissä. Vaikeat hetket olivat oikealle mennyt avaus viidennellä, varovaisen näköinen drive seitsemännelllä joista molemmista tuli bogeyt. Sisääntulossakin oli hankaluuksia, 11:n avaus vasemmalle sekä 13:n , 14:n ja 16:n lähestymiset. -Laskeskelin ennen kierrosta että yhteistulos yhdeksän alle olisi riittävä. Loppujen lopuksi vähemmälläkin voitti, viheriöt oliva vaativia ja lopussa kovia, Mikko kertoi. Martin Kaymer taipui lopussa, mutta esitti viikon aikana vakuuttavia otteita &copy Getty ImagesVoittoresepti oli ehdottomasti hyvä scramblaus, kahdella reikään griinin ulkopuolelta joka oli Ilosen sisääntulon kantava voima. Voitto tuotti 266.000 euroa, kaksinkertaisen määrän Indonesian ykköstilaan nähden. Kakkkostilaa jakoi kaksi lyöntiä heikommalla tuloksella peräti viisi pelaajaa, näiden joukossa Kaymer, Paul Broadhurst sekä Nick Dougherty. Martin Kaymer vakuutti Tukholmassa muulla paitsi puttipelillään. 22-vuotiaasta saksalaisesta kuullaan vielä. Pää on selvästi vahvanpuoleinen ja nuorukaisen fysiikka mahdollistaa kovan treenin. Ilonen lohdutteli Kaymeria haastattelussa todeten että tämän aika tulee pian. Kauden kokonaisansiot ovat jo 744.000, rahalistalla Mikko on 27:s. Maanantaina julkaistavalla tuoreella World Rankingilla hän nousee sadan joukkoon. Seuraavan kerran Ilonen kilpailee vasta syyskuun toisena viikonloppuna Sveitsissä.

Mikko Ilosella kolme ly&#246,nti&#228, k&#228,rkeen Skandinavian Mastersissa

Mikko Ilosen ryhmän perässä tulee sunnuntaina olemaan satoja katsojia &copy Getty ImagesMikko Ilonen pelaa Skandinavian Masterissa päätöskierroksella kakkosparissa yhdessä Paul Broadhurstin kanssa. Ilonen sai lauantaina tuloksekseen 67, ja yhteistuloksellaan neljä alle hän on kolme lyöntiä Martin Kaymeria ja James Kingstonia jäljessä. Ilosen lauantain tulos oli päivän toiseksi paras, vain Broadhurst (64) kykeni parempaan. Kaymer teki loistavan sisääntulon viimevuonna Challenge Tourille. Nyt hän havittelee läpimurtoa ET:lla. Saksalaisen vahvuus pelissä on virheettömyys. Tukholmassa hän on tehnyt kolmen kierroksen aikana vain kolme paría suurempaa tulosta. Muilla kärkipelaajilla on vähintään seitsemän bogeyta suurempaa, Nick Doughertylla peräti 12. James Kingston on Aasiassa ja kotimaassaan Etelä-Afrikassa voittanut konkari jolla on ET:lla kolme tosi niukkaa, jopa traumaattista kakkostilaa mutta ei voittoja. Qatarissa hän hävisi uusinnan, Hongkongissa Kingston johti kahdesti peräkkäin ennen viimeistä reikää jääden molemilla kerroilla avauslyönnin sekoilun jälkeen hopealle. Kolmatta sijaa Ilosen ja Broadhurstin kanssa jakaa Nick Dougherty. Hyvin suurella todennäköisyydellä voittaja löytyy tästä viisikosta. Ilonen lähtee kierrokselle hyvin luottavaisena, launtaina peli kulki, väyläosumia oli peräti 11, birdietä hän pääsi putttaamaan viheriöltä 15 kertaa. – Viikon parasta lyöntiä ehdottomasti. Pelasin kärsivällistä ja konservatiivista golfia. Lyöminen tuntui hyvältä ja homma jatkuu huomenna. Yleisöä on täällä riittävästi eli silmäpareja on itse asiassa enemmän kuin kotona, sanoo Ilonen. Voitto Tukholmassa olisi Iloselle luonnollisesti uran suurin saavutus, kuuden joukkoon sijoittuminen tästä asetelmasta sekin mainio suoritus.

Martin Kaymer k&#228,rjess&#228,, Ilonen 14:na Tukholmassa

Martin Kaymerista odotetaan nousevan Saksan uudeksi supertähdeksi &copy Getty ImagesMikko Ilosen Euroopan kiertueen Ruotsin osakilpailu Scandinavian Masters Arlandastadin golfklubilla jatkui taistelulla luonnonvoimia vastaan. Ilonen päätyi kierrostulokseen +2, 72 lyöntiä. Kahden kierroksen yhteistulos on -1, 139 lyöntiä. Korttiin tallentui kaikkiaan kolme birdietä, kymmenen paria ja viisi bogeytä. Ilonen jakaa sijalukua 14:s . Olosuhteet ovat pääsääntöisesti verottaneet kaikkien tuloksentekokykyä ja vain harvat kykenevät pelaamaan alle ihannetuloksen. – Kaikki röörit pelattiin joko voimakkaaseen sivuvastaiseen tai myötäiseen. Kumpikaan vaihtoehto ei ole niitä kaikkein helpoimpia. Keli oli vaikeampi kuin eilen. Onnistuin silti kaivamaan hyvän pelin esiin ja näyttää siltä, että lyönnit paranevat viikon vanhetessa. Vahvassa tuulessa puttaaminen oli tänään ehdottomasti vaikeinta, mistä todisteena on esittää luku 30. Taistelu jatkuu vaikka tuuli yltyisi, vakuuttaa Ilonen. Neljä lyöntiä Ilosen edellä kärkikolmikon muodostavat Martin Kaymer, Henrik Nyström sekä Sam Walker. Saksan Kaymer on näistä ylivoimaisesti mielenkiintoisin pelaaja. Viimevuonna hän tuli myrskytuulen lailla kesken kauden elokuussa Challenge Tourin kärkitaistoihin voittaen kahdeksasta kisastaan kaksi. Ensimmäinen kisa ja samalla voitto tulivat vuosi sitten samalla viikolla, 13:s elokuuta Vasta 22-vuotiaan uorukaisen saldo kaudelta 2006 on lähes uskomaton. Hän pelasi 32 kierrostaan yhteistulokseen 107 alle parín, paras tulos oli 63, heikoin 73. Ennen nousuaan CT:lle Kaymer pelasi Alps Tourilla kertaalleen tuloksen 59. Odotukset Saksassa ovat perustellustikin erittäin korkealla. Kuluvalla kaudella paras sijoitus on seitsemäs Ranskasta, mutta voittamisesta Kaymer tietää jo melkoisesti, eikä hänen ykköstilansa yllättäisi Arlandastadissa juuri ketään. Skandinavian Mastersia ei toistaiseksi ole voittanut yksikään keski-eurooppalainen, joten sikäli Kaymerin ykköstila olisi historiallinen.

Mikko Ilonen k&#228,rjen tuntumassa Skandinavian Mastersissa

<a href=Mikko Ilonen on avauspäivän jälkeen yksi suurimmista suosikeista Arlandastadissa &copy Getty Images">Mikko Ilonen on ”nimimiehistä” paras Tukholman lentokentän välittömässä läheisyydessä pelattavassa ET:n kisassa. Hänen edellään ovat vain aussi ´Scott Strange, 21-vuotias amatööri Fredrik Qvicker, sekä Sam Walker. Strangelle tuli aamulla kiire. Hän sai ilmoituksen pelipaikasta 45 minuuttia ennen starttia joka järjestyi David Drysdalen huomattua rangella että niskavamma ei mahdollista pelaamista. Strange oli kuitenkin tällöin bussissa, joka saapui kentälle vasta yhdeksän minuuttia ennen starttia. Lainacaddie apunaan hän teki heti ensimmäisellä birdien, päivän yhteistulos oli 64, kuusi alle. Ilonen teki neljä birdietä kierroksellaan ja selvisi 17:lle asti ilman bogeja, siinä hän laittoi reilun metrisen putin ohi. Puttipeli oli tilastojen mukaan varsin hyvää, Mikko puttasi 27 kertaa, väyläosumi oli kuusi 13:sta mahdollisesta, griiniosumia 13. Jesper Parnevik on houkutellut Tukholmaan melkoisen ”pappakerhon” PGA Tourilta. Jeff Sluman ja Corey Pavin saivat tuloksekseen 70 ( even), John Daly 72. Tom Lehman joutui jäämään viimetingassa loukkaantumisen takia pois. Nuoriso-osastoa edustavat 17-vuoias Tony Ginau sekä hänen vuotta nuorempi veljensä Gipper. Pitkälle lyövien nuorukaisten peli ei odotetustikaan kulkenut, tuloksikseen he saivat 74 ja 75. Torstain jälkeen hyvistä asemista toiseen päivään lähtevät mm. Nick Dougherty (-2), Peter Hedblom (-2) Simon Dyson (-1), Robert Karlsson (-1) sekä Thomas Levet (-2). Perjantaina Mikko pelaa kello 9.40 Suomen aikaa startaten kympiltä. Finnish Openin voittonsa johdosta kisapaikan saanut Thomas Sundström (+4) aloittaa pelinsä kello 10.30.

John Daly t&#228,hten&#228, Skandinavian Mastersissa

Vanhassa vara parempi. Ruotsin ykköstähdet Henrik Stenson, Niclas Fasth ja Carl Pettersson jättävät Skandinavian Mastersin väliin ja kisan järjestäjät ovat rahdanneet USA:sta joukon konkaritähtiä viihdyttämään yleisöä. John Daly, Tom Lehman, Corey Pavin ja Jeff Sluman ovat kukin voittaneet vähintään yhden Majorin. Jesper Parnevik on kisan apuisäntä, ruotsalaisista suosikkien joukkoon kuuluvat myös Peter Hanson, Robert Karlsson, sekä kesällä vaikuttavan tasonnousun tehnyt Pelle Edberg. Daly väläytti osaamistaan PGA Championshipissa. Avauskierroksen tuloksen 67 jälkeen hän pelasi kolme kertaa 73 ja putosi terävimmästä kärjestä. ”Wild Thing” avasi kuitenkin lähes kaikilla reiíllä draiverilla, samaa suoraviivaista strategiaa hän noudattanee myös Arlandastadissa. Mikko Ilonen lukeutuu, oletettavasti ensimmäistä kertaa urallaan, kisassa kymmenen suurimman ennakkosuosikin joukkoon. Näin ainakin kansainvälisten vedonlyöntitoimistojen mukaan. Ilonen pelasi viimeksi Saksassa jossa hänen sijoituksensa oli 40:s. Pelikavereiksi Mikolle on laitettu Edberg sekä USA:n teinitähti, vasta 17-vuotias Tony Finau joka on hämmästyttänyt PGA Tourilla pitkillä avauksillaaan. Finau sekä hänen 16-vuotias (!!!) veljensä Gipper Finau antoivat Arlandastadin rangella epävirallisen lyöntinäytöksen. -He lyövät noin 40 metriä pidemmälle kuin muut, en ollut uskoa näkemääni, markkinoi Jesper Parnevik parivaljakkoa. Mikko Ilonen saa siis torstaina avauskierrokselleen varmasti paljon katsojia, kolmikko lähtee liikkeelle kello 14.40 Suomen aikaa.

European Tour

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje