23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]

Mikko Ilonen 121:s maailmanlistalla

Mikko Ilonen on tuoreella World Rankingilla 121:s. © Getty Images

Mikko Ilonen on kuluvalla kaudella menestynyt Indonesian voittonsa lisäksi erinomaisesti nimenomaan Britttein Saarilla ja Irlannissa. Hän sijoittui Lontoossa BMW Championshipissa 12:ksi, Walesin avoimissa kuudenneksi, Irlannin K Clubin kisassa 15:ksi ja viikonloppuna Skotlannissa kahdeksanneksi. Lisäksi Ilonen voitti Walesissa pidetyn taitokisan josta kolahti tilille 90.000 euroa.Koko kauden viralliset ansiot ovat jo 458.000 euroa, taitokisa mukaanlukien 548.000. Kun mukaan lasketaan edellisvuoden yhdeksän kisaa (209.000), on Ilonen ansainnut 25:sta viimeistä kilpailustaan hätkähdyttävästi 757.000. Nousu World Rankingilla on ollut huimaa, lamansa pahimmillla vaiheilla Mikon sijoitus oli päälle 400:n , viikonlopun jälkeen se on 121:s, uran paras luonnnollisesti. Ilahduttavaa on myös Ilosen viimeaikainen nousu kierroskeskiarvolistalla. Hän oli viimekaudella neljäs (70,29), nyt lukema on taas painunut alle 71:n lyönnin (70,72). Seuraava kilpailu on Saksassa reilun viikon kuluttua käynnistyvä Players Championships jossa hän oli viimevuonna hienosti 15:s.