28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Marko Pöykiön peli parani särkylääkkeiden avulla

src=

”Tämähän on ihan juhlaa, ja nyt rutiinin myötä alkavat taas pelitkin kulkea.Kansainvälisen kisan ilmapiiri on monella tavalla upea. Loppureissussa katselen hieman ”pappojen kisaa”, pelaan ainakin kaksi itselleni uutta kenttää ja otan tuntumaa paikallisiin vesiurheilumahdollisuuksiin”, tuumaili Marko Pöykiö torstaina illalla.

Hän on varsinaisella unelmamatkalla voitettuaan Dream-18 kilpailun Kytäjällä. Maanantaina ja tiistaina tasoituksella 8.8 pelaava Pöykiö kiersi henkilökohtaista Air Mauritius-kllpailua Belle Mare Plagen kahdella kentällä.Blogissani ilmoitetusta poiketen pisteitä oli avauspäivänäkin jo 24, erehdyksessä ruutuun joutunut 16 oli tasoitukseton tulos.

”Vaatimaton se oli siitä huolimatta. Parempaan pitää pystyä, kun täältä kotiutuu, on tarkoitus tehdä tulevalla vuodelle hyvä suunnitelma harjoittelusta ja kisaamisesta, nuorten psykiatrisessa sairaalassa lähihoitajana toimiva Pöykiö jatkoi.

Joukkuekisassa kärki kaukana edellä

Viikon pääkisa amatööreille oli Mauritius Commercial Bank Open Pro-am. Suomen joukkueessa olivat Teemu Tyry, Nikke Tyry, Marko Pöykiö, sekä Ranskasta kotoisin oleva, 40-vuotias ”eläkeläinen” Sidney joka on jättänyt Cannesissa sijaitsevan yrityksensä kumppaniensa hoidettavaksi asuen Mauritiuksella. Pöykiö ja Nikke Tyry olivat ansainneet paikkansa tiimiin Dream-18 kisan kautta, Sidney oli ryhmässä kisan sponsorn kutsumana.

Kultakin reiältä otettiin neljästä nettotulokseta kaksi parasta. Ensimmäisen päivän tulos oli 74 pistettä, toisen 81. Sijoitus tuloslistan jälkipuoliskolla. Systeemiin kuului lisäksi se, että pro vaihtui kaikissa ryhmissä päivien välillä. Toisena päivänä suomalaisamatöörit saivat ammattilaisekseen Peter Hanssonin, ruotsalaiset Teemu Tyryn.

”Ei saatu missään vaiheessa peliä joukkueena uomiinsa. Tämä ensimmäinen kentistä, Legend, on erittäin vaikea. Links jo vähän tilavampi. Siellä omakin peli kulki paremmin. Yksi syy oli kyllä särkylääkkeet jotka sain. Alaselkä on ollut niin junttturassa, että lyöminen on ollut tuskaa”, Pöykiö kertoi.

NIkkeSuomalaisetkin pääsivät pokkaamaan jo torstain illanvietossa. jopa kahdesti. Nikke Tyry löi keskiviikkona ja torstaina pisimmät avaukset. Molemmat olivat varsinaisia paukkuja, todella pitkiä.

Juhlaksi matkan on tehnyt Pöykiön osalta upea ilmasto, mainio Belle Mare Plagen hotelli sekä golf. Kenttiä on kahden edellämainitun lisäksi käytössä vielä myös naapurissa sijaitsevan Resortin yhdeksän reikää joka kulkee osittain meren rannassa.

Perjantaina ja maanantaina Pöykiö pelaa Golf Digestin lukijamatkalaisten kanssa. Jälkimmäisenä päivänä käydään Golf Digest Mauritius Invitational jossa osanottajia on noin 25.

”Ja olisi se tietysti todella upea juttu, jos saisi yhteiskuvan esimerkiksi Sam Torrancen, suuren legendan kanssa. Kun kävin katsomassa rangella näiden seniorien lyömistä, voi vaan sanoa, että kyllä on helpon näköistä. Katsomallakin voi oppia ja sitä yritetään tehdä”

Teemu Tyryn pää ja kroppa täydellisessä kipsissä

Perjantaina käynnistyvään Senior Tourin kisaan osallistuu 72 pelaajaa. Näiden joukossa mm. Sam Torrrance, Barry Lane, David Frost sekä Costantino Rocca. Suomesta ja Ruotsista lähetettyjen pro-am joukkueiden ammattilaisten piti saada varsinaiseen kisaan villi kortti. Tämä kutistui ruotsalaisen agentin täydellisen väärinymmärryksen vuoksi paikoiksi pro-amiin, jota voidaan pitää lähes vitsinä. Paikanpäällä järjestäjät ovat yrittäneet kaikkensa tilanteen selvittämiseksi. Viimeisen vapaana olleen, isolle tähdelle tai varamiespaikalla olevalle pelaajalle varatun kortin he päättivät lopulta moninaisten vaiheiden jälkeen ”splitata” suomalaisen ja ruotsalaisen pelaajan välillä.

Belle

Ehdotuksestani tästä paikasta pelattiin 18 reiän lyöntipeli keskiviikkona. Ruotsin Peter Hansson ( kahdella äsällä) vei paikan vaatimattoman tuntuisella tuloksella 84. Omani oli luokaton 89. Se mikä rangella toimi loistavasti, ei ollutkaan kohdallaan kentällä. Vaikka Belle Mare Plagen kentän olinkin kävellyt kahdesti läpi edellisvuonna,suoraan karsintaan lähteminen osoittautui isoksi henkiseksi muuriksi. Kun keskiviikkoaamuna toivo paikan saamisesta ennen karsinnan alkamista näytti olevan nollassa, vedin salilla tavallista kovemman kuurin ennen kierrosta. Tuskin teki tässä tilanteessa parasta mahdollista kropalle, mutta harmitukseen ihminen tekee monenlaista tempausta.

Legends kenttä on yksi kapeimmista näkemistäni, viidakko tai vesi vaanii usein molemmilla puolilla tiiltä griinille. Pelasimme omien pro-am ryhmien kanssa, mieluummin olisin nähnyt tositilanteessa uransa aikana vain vähän kisagolfia pelanneen Peterin silmästä silmään.

Hankalaan tilanteeseen nähden saimme kuitenkin reilun pelin aikaiseksi. Omalla kohdallani toivo päästä mukaan perjantaina käynnistyvään kisaan on siinä, että joku 72:sta jo paikalla olevasta pelaajasta loukkaantuu tai sairastuu ennen ensimmäisen kierroksen starttiaan. Edessä on suurella todennäköisyydellä 4-5 tunnin odotus rangella ja klubitalolla.

Senior Tourin kisasta, Pöykiöstä, lukijamatkalaisista sekä Mauritiuksen kentistä lisää myöhemmin viikonlopun aikana. ( Nyt on päästävä lepäämään jotta perjantaina jaksaa odotella rangella mahdollista omaa vuoroaan)

Teemu Tyry

Dream18

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje