18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Lorena Ochoa ylivoimainen, Minea Blomqvist 17:s

Minea Blomqvist pelaa vielä Portlandin kilpailun ennen Talin Finnair Mastersia

Lorena Ochoa ansaitsi ykköstilastaan 255.000 dollaria &copy Getty ImagesLorena Ochoa on ottanut viimeisen kuukauden aikana täydellisesti naisgolfin valtikan haltuunsa. Hän hallitsi British Openia mielensä mukaan St.Andrewsissa, oli paras Kanadassa ja sunnuntaina meksikolainen kuittasi jo kolmannen perättäisen ykköstilansa Portlandissa. Ykköstiloja on kaudelta jo kuusi, viimeisimmän myötä Ochoan ansiot nousivat noin 2,9 miljoonaan taalaan joka on kaikkien aikojen ennätys. Kolmen miljoonan haamuraja rikkoontuu varmasti syksyn myötä ilman loukkaantumisia. Ochoa jättää seuraavan viikon kisan väliin ja matkustaa kotimaahansa veljensä häihin. Minea Blomqvist lähti päätöspäivään jaetulta seitsemänneltä sijalta. Birdie avausreiällä antoi lisätoiveita uran ensimmäisestä top-10 sijoituksesta USA:ssa. Ulosmenossa tuli korttiin kuitenkin kaksi bogeyta, päivän viimeiseksi jäänyt birdie yhdeksiköltä. Sisääntulossa Minea teki kaksi bogeyta ja sijoittui tiukassa kilvassa 17:ksi joka on USA:ssa pelatuissa LPGA TOurin kisoissa uran toiseksi paras. Edellisellä viikolla Minni oli Kanadassa 13:s. Vaikka molempien kisojen osalta jäi varmasti jossiteltavaa, on lähtökohta viikonlopun Finnair Mastersiin herkullinen. Minea Blomqvist lukeutuu suosikki Gwladys Noceran ykköshaastajiin. Rahalistalla kaksi viimeistä kisaa ovat nostaneet suomalaisen jo rajan ( top -90) oikealle puolelle. Kanadasta hän ansaitsi lähes 33.000 dollaria, Portlandista 20.000. Kaueden kokonaisansiot (n.76.000) oikeuttavat tässä vaiheessa sijaluvulle joka on välillä 87-90. ( LPGA virallista listaa ei ole vielä päivitetty). Edellisvuonna Minea oli kauden päätteeksi 102:s, nyt täyden pelikortin metsästäminen jatkuu tiiviinä koko syksyn. LPGA Tourilla pelataan 3-4 sellaista kisaa joihin Minea päässee mukaan, näidän lisäksi kiertueen kisoja on myöhemmin syksyllä Koreassa, Thaimaassa sekä Japanissa.

Minea Blomqvist nousi seitsem&#228,nneksi Portlandissa

Minea Blomqvist on kuusi lyöntiä Lorena Ochoaa jäljessä ennen Portlandin kisan päätöspäivää.Kuva Ville Kalliala.Minea Blomqvist jatkoi hyviä pelejään lauantaina. Hän teki toistamiseen tuloksekseen 70, nousi seitsemänneksi yhteistuloksella -4 ja vain kolmen lyönnin päähän kolmannesta sijasta. 11 reikää toista kierrosta pelattuaan Minea oli lyönnin päässä kärjestä. Lorena Ochoa ja Sophie Gustafson pelasivat vasta iltapäivällä, ja he karkasivat muilta muutaman lyönnin päähän. Blomqvist aloitti aamukierroksensa hienosti,avausreiän birdien jälkeen viidennellä ( par-5) korttiin kirjattiin eagle. Loppukierros oli hiljaista, vaikka viheriöosumia kertyi kierroksella 12, birdiet jäivät yhteen, sisääntulon yksinäinen bogey nosti tuloksen samaan lukuun kuin avauspäivänä. Minnillä on sunnuntaina uskomattoman hieno mahdollisuus edessään. Säilyttämällä nykyisen seitsemännen sijansa hän ansaitsisi 40-50.000 dollaria riippuen siitä kuinka monta muuta pelaajaa sijoitusta jakaisi. Se puolestaan nostaisi hänen vuosiansionsa jo 100.000 dollarin paikkeille jolla sijoitus rahalistan 90:n parhaan joukossa varmistuisi kauden loppuun asti. Viimevuonna Minea oli 102:s, 74.000 dollarin tuloillaan. Nyt taaloja on kasassa 55.000, sijaluku 104:s. Paremmatkin sijat suomalaisille toki kelpaisivat, kolmas sija on täysin mahdollinen, toisaalta pienikin lipsuminen pudottaa armotta LPGA Tourilla. Lorena Ochoa (-11) ja Sophie Gustafson (-10) pelaavat voitosta päätösryhmässä. Ochoa on ollut varsin tehokas lähipelissään. 25:sta griiniosumasta hän on tehnyt peräti 14 birdietä. Vertailun vuoksi, Minnillä on 26 viheriöosumaa joista vain neljä birdietä ja yksi eagle. Selvää on, että ero ei ole tullut pelkästään puttipelissä, meksikolainen on hienojen lähestymisten jälkeen putannut keskimäärin huomattavasti lähempää. Sunnuntaina siis peukalot ylös Minea Blomqvistille. Alkukaudesta pahasti haparoinut neito voi hyvinkin saavuttaa uransa ensimmäisen top-ten sijoituksen USA:ssa.

Minea Blomqvist yhdeks&#228,nten&#228, Portlandissa

Minea Blomqvistin tavoitteena on saavuttaa LPGA Tourin täysi pelioikeus ilman karsintoja &copy Getty ImagesMinea Blomqvistin hyvät pelit jatkuivat perjantaina Oregonin osavaltiossa Yhdysvaltain länsirannikolla. Edellisviikolla 13:ksi sijoittunut Minea on kolmen kierroksen kisassa yhdeksäntenä, neljän lyönnin päässä kärkiparista Sophie Gustafsson, Ji Young Oh.. Lorena Ochoa on kolmantena kisassa jonka palkintosumma on 1,7 miljoonaa taalaa. Blomqvist osui peräti 13 kertaa väyliin ja pääsi puttaamaan birdietä 14 kertaa, varsinkin luvuista ensimmäinen on iloista luettavaa. Minea palasi USA:sta kesäkuun puolivälissä varsin lyötynä heikkojen esitysten ja menetetyn itseluottamuksen kanssa. Viimeisten kahden kuukauden aikana tuloksissa on ollut havaittavissa selkeää piristymistä vaikka huonojakin kierroksia on mukaan mahtunut. Portlandin tulos 70 oli jo viides peräkkäin väliin 68-71. Kun Blomqvist toivottavasti pääsee jatkoon ja kisaamaan kärkitiloista sunnuntaina, tulee hänelle melkoinen kiire, Finnair Masters käynnistyy Talissa jo perjantaina. Michelle Wie on myös mukana, mutta tuloksenteko ei ota onnistuakseen. Isä näyttelee showssa melkoista roolia, nyt hän oli tyttärensä tukena ja mailapoikana. Lyöntejä kertyi 79, hyvin suurella todennäköisyydellä luvassa on vapaa sunnuntai.

LPGA Tour jatkuu Portlandissa

Sunnuntaina ratkeaa USA:n Solheim Cupin joukkueen lopullinen kokoonpano. Portlandissa Oregonissa pelattava Safeway Classic on viimeinen kilpailu ennen lopullisen joukkueen nimeämistä. Helen Alfredsonnin kipparoima Euroopan joukkuehan on jo julkistettu. Ochoalla on jo viisi voittoa kuluvalta kaudelta. Tuleeko Portlandista yksi lisää? &copy Getty Images LPGA Tourin kärkipelaajista on saatu suurin osa houkuteltua mukaan taistelemaan 1,7 miljoonan dollarin palkintopotista. Kirkkaimpana tähtenä tietysti naisten golfin tämänhetkinen ylivoimainen ykköspelaaja Lorena Ochoa. Ochoalla on tältä vuodelta jo viisi ykköstilaa. Mukana kilpailussa ovat myös viimevuotinen voittaja Pat Hurst, Evian Mastersin voittanut supersuosittu Natalie Gulbis sekä rahalistalla kolmantena oleva Paula Creamer. Minea Blomqvist on myös mukana. Viime viikonlopun 4 tasaista kierrosta ja sitä kautta tullut uran paras sijoitus (13.), antavat varmasti hyvää itseluottamusta kilpailuun. Portlandin kilpailun jälkeen Minea lentää Suomeen valmistautumaan Talissa käytävään Finnair Mastersiin.

Live Scoring

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje