Korpan koekeittiö, osa 1: Möhkäle, alias lihapiirakka - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Korpan koekeittiö, osa 1: Möhkäle, alias lihapiirakka

Mikko Korhonen on kovan tason kotikokki. Korona estää pelaamisen, mutta mahdollistaa rakkaan harrastuksen. Esittelemme viikoittain Korpan koekeittiön luomuksia resepteineen.

Harva tietää, että Suomen ykkösgolfari Mikko Korhonen on myös gourmet-tason kotikokki. Jos koronaviruksesta hyviä puolia yrittää kaivaa, niin ainakin se on mahdollistanut rakkaan harrastuksen päivittäisen harjoittamisen.

”Nyt kun on ollut aikaa tehdä ruokaa, on se aidosti mieltä rauhoittava ja jopa meditatiivinen hetki. Ideat päivän ruokalistasta nousevat perheen toiveista, lapsuuden suosikeista, matkan varrella maistetuista muistosta ja siitä mitä ympärillä tapahtuu”, Korhonen kertoo.

Golfpiste esittelee viikoittain Korpan koekeittiön tuloksia resepteineen (resepti jutun lopussa). Reseptit ovat tietenkin suuntaa antavia ja varaamme kaikille vapauden soveltaa niitä oman maun mukaan. Ei kokki itsekään reseptejä kovin kirjaimellisesti noudata.

”En koskaan tee ruokaa täysin reseptin mukaan. Saatan katsoa pääperiaatteen netistä, mutta en lähtökohtaisesti mittaile desilitra kädessä muuten kuin silloin, kun syntyy kovan luokan jälkiruokaa, jossa mitat pelaa ihan eri roolissa”, hän paljastaa.

Aloitamme sarjamme Möhkäleellä. Se on sopiva startti sarjaan niillekin, joiden keittiötaidot ovat päässeet hieman rapistumaan, sillä tämän ruoan valmistaminen ei vaadi gastronomisia erityislahjoja.

”Huomasin eräänä päivänä Kati Ilosen tehneen lihapiirakkaa ja siitä se sitten lähti. Lihapiirakka Challenge oli valmis. Möhkäle, kuten muutkin ruoat syntyvät näppituntumalla. Tuo lihapiirakan resepti on vaimon seitsemännen luokan kotitalouden kirjasta. Se löytyi, kun koronasiivottiin kaappeja. Rahkaa ei tahdottu käyttää, mutta toimi homma erinomaisesti ilmankin.”

Ensi viikolla lisää maailmanluokan reseptejä maailmanluokan pelaajalta.

”Seuraavaksi on tarkoitus tehdä Vispipuuro. Salaisuudeksi jää, minkä maun siihen valitsen. Lähtökohtana on nyt ollut kaapit ja pakastin ensin -periaate. Eli varmaan käyn läpi ikijäässä olevia marjapurkkeja ensin ja teen päätöksen sitten”, Korppa paljastaa.

Innostuitko? Surffaa Golfpisteen Facebookiin, ja postaa kuva omasta Möhkäleestäsi, siis lihapiirakasta. Kaikkien vastaajien joukosta mestarikokki itse valitsee voittajan, joka palkitaan Mikko Korhosen nimikirjoituksella varustetulla tuotteella. Jaossa on ainakin hyvin sisäänajettu wedge ja lippiksiä!
Kilpailuaikaa tiistaihin 21.4. klo 23.59 asti.

Möhkäleen resepti

Voitaikina:
125 g margariinia
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhoa
¾ dl perunasosejauhetta
1 dl kylmää vettä
½ tl suolaa

Täyte:

3/4 dl riisiä
150 g jauhelihaa
1/2 tl suolaa
¼ tl maustepippuria
¼ tl basilikaa
1 muna

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja kylmä vesi.
2. Sekoita taikina tasaiseksi. Siirrä taikina hetkeksi kylmään.
3. Mittaa riisit kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsiksi.
4. Ruskista jauheliha ja lisää mausteet.
5. Sekoita riisit, jauheliha ja raaka muna.
6. Kaaviloi kahdeksi levyksi ja tee niistä piirakka.
7. Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla.
8. Paista keskitasossa 225 asteessa 20 minuuttia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje