21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kanadan avoimet päätti Pettersenin korpivaelluksen

Joko aika on kypsä Michelle Wien voitolle?Kanadassa hän lukeutuu suosikkeihin © Getty Images

<b>Suzann Pettersen palasi Calgaryssä takaisin voittojen tielle.</b>  &copy Getty Images”><b>Suzann Pettersen</b> tarvitsi 45 kilpailua päästäkseen taas pitämään voittopuhetta LPGA Tourilla. Kiusallinen putki katkesi Calgaryssä pelatussa Kanadan avoimessa mestaruusturnauksessa, jonka Pettersen (-15) hoiteli nimiinsä lopulta näytöstyyliin. Eroa jaetulle kakkostilalle sijoittuneisiin <b>Momoko Uedaan, Morgan Presseliin, Ai Miyazatoon, Angela Stanfordiin</b> ja <b>Karrie Webbiin</b> syntyi lopulta viisi lyöntiä.  Viimeisen kierroksen tulos 70 kertoo osaltaan sitä, että norjalainen pelasi sunnuntaina mahdollisimman viisasta ”perusgolfia” turhia riskejä vältellen. Lieneekö edes jälkiviisautta todeta, että Pettersenin voitto oli 54 reiän jälkeen lähes 100 prosenttisen varma. Varmaa on ainakin se, että Pettersen rikkoi Calgarystä saamansa 412 500 dollarin palkintoshekin avulla miljoonan dollarin rajan kausiansioissaan nousten LPGA Tourin rahalistalla toiseksi. Uratienesteissä rikkoutui puolestaan viiden miljoonan raja. Pettersen on ansainnut koko urallaan naisten Yhdysvaltain ammattilaiskiertueella nyt yhteensä 5 230 651 dollaria. Pettersenin todellinen menestysvuosi oli 2007, jolloin hän voitti LPGA Tourilla viisi turnausta. Vaikka sen jälkeen hän on sijoittunut 19 kertaa kymmenen parhaan joukkoon ja ollut kuudesti toinen, oli Pettersenin odotettava uran kuudetta voittoaan siis kutakuinkin kaksi vuotta. ”Kun riittävän kauan pysyttelee voiton syrjässä kiinni, keksii kuinka se lopulta toteutetaan”, Pettersen sanoi kuivan kautensa päätyttyä.   Kiertueen kilpailut jatkuvat perjantaina Arkansasissa, jossa pelataan 1,8 miljoonan dollarin Arkansas Championship. Siellä koittaa myös <b>Minea Blomqvistille</b> seuraava mahdollisuus taistella ensi kauden pelioikeuden puolesta LPGA Tourilla. Marko Kuivasaari  </p></p><section id=

Pettersen karisti Calgaryss&#228, muut kannoiltaan

<b>Vieläkö Suzann Pettersenin pitkään odottama voitto on jonkun estettävissä?</b>  &copy Getty Images”> Navakka tuulen tuiverruskaan ei hätkähdyttänyt <b>Suzann Petterseniä</b> Kanadan avointen kolmannella kierroksella, kun hän karkasi kisassa 66 lyönnin kierroksensa turvin viiden lyönnin johtoon. Priddis Greensin kolmosella kirjattu bogi jäi päivän ainoaksi, norjalaisen edettyä jatkossa kuuden birdien avulla 54 reiän yhteistulokseen -14. Pettersenin ympäriltä on päivä päivältä kaikonnut pelaajia kauemmas kärjen taakse. 18 reiän jälkeen johdossa ollut <b>Anna Rawson</b> (-4) koettaa parannella asemiaan sunnuntaina 12. sijalta, puolestaan kahden kierroksen jälkeen Pettersenin kanssa johtopaikkaa jakanut <b>Song-Hee Kim</b> (21:s) jatkaa finaalikierrokselle 11 lyöntiä norjalaista jäljessä. Pettersenin kanssa kisan viimeiselle kierrokselle sunnuntaina starttaa Calgaryssä toisena oleva <b>Angela Stanford</b>. Stanfordin (-9) takana on tulosluettelossa hieman tasaisempaa, sillä hänet erottaa kolmantena olevasta <b>Karrie Webbistä</b> yksi lyönti. Neljännen sijan jakavat <b>In-Kyung Kim</b> ja lauantaina epäonnistunut <b>Lorena Ochoa</b> (72) ovat tuloksessa -7. Webbillä on Priddis Greensistä hyviä vanhoja muistoja, hänen voitettuaan Kanadan avointen kentällä du Maurier Classicin vuonna 1999. Jos on <b>Annika Sörenstamin</b> jätettyä kilpakentät ja toisaalta <b>Helen Alfredssonin</b> viettäessä suvantovaihetta pelissään ollut ruotsalaisilla edessä toisten vastuunkantajien löytäminen menestysputkessa, voidaan mm. <b>Sophie Gustafsonin</b> (6:s) ja <b>Anna Nordqvistin</b> (12:s) otteita Calgaryssä pitää kaikin puolin kelvollisina tätä tavoitetta ajatellen. Marko Kuivasaari   </p></p><h2>Kimill&#228, vauhti p&#228,&#228,ll&#228, Calgaryss&#228,</h2><p><img decoding=Michelle Wie voittovuorossa Kanadan avoimissa?

Naisgolfilta puuttuu tällähetkellä kirkas tähti, selkeä ykkönen. Lorena Ochoa on ollut kuin varjo edellisvuosista, Cristie Kerr johtaa rahalistaa, mutta ei sytytä, nuoret tähdet Paula Creamer ja Michelle Wie ovat ilman voittoja. USA:ssa yleisö ei syty myöskään korealaispelaajista, Ruotsin Anna Norqvist ei ole myöskään säväyttänyt LPGA Championshipin jälkeen. Kanadan avointen voittaja ottaa ison askeleen eteenpäin urallaan. Rahaa on jaossa peräti 2,75 miljoonaa taalaa, tämä on vetänyt kaikki tähdet Priddis Greens Golf & Country Clubille Galgaryyn jossa edellisen kerran pelattiin LPGA TOurin kisa 1999. Sekin on hyvä muistaa, että Kanadassa pelattiin ennen nykyistä kisaa yksi naisten majoreista vuosituhannen vaihteeseen saakka, kunnes tiukennettu tupakkatuotteita koskeva lainsäädäntö käytännössä lopetti kisan. Michelle Wie on yksi kisan ehdottomia suosikkeja. Lokakuussa 20 vuotta täyttävä Stanfordin yliopiston opiskelija sai Solheim Cupissa jenkkiyleisön edessä täysin uudet, iloiset kasvot voittojensa myötä. Kuluvalla kaudella Wie on ollut jo kerran kakkonen LPGA Tourilla, kolmostiloja on kaksi, edellisessä kisassaan hän oli neljäs, joten katetta menestykselle totisesti on. -Solheim Cup antoi minulle valtavasti itseluottamusta, sillä viikolla oli kova paine senkin takia, että edustimme maata joukkueena johon liittyy aina iso tunnelataus. Tuo kisa antoi minulle paljon uskoa siihen, että kykenen voittamaan. Paineiden vastapainoksi Solheim Cupissa oli nimenomaan hauskaa koko viikon ajan, Wie kertoi lehdistölle ennen Kanadan kisan alkua. MInea Blomqvistilla hyvät muistot Kanadasta Finnair Mastersin jälkeen maanantaina valtameren taakse lentänyt Minea Blomqvist pelaa Kanadan avoimissa jo neljännen kerran. Hän on päässyt kaikilla kolmella yrittämällään jatkoon, syyskesällä 2007 Blomqvist oli hienosti 13:s joka on hänen LPGA Uransa viidenneksi paras sijoitus. Blomqvistilla on näillä näkymin viisi kisaa ohjelmassaan ennen kauden päätöstä, Samsung World Championshipiin sekä Tour Championshipiin, samoin kuin Tourin Aasian kisoihin ovet ovat suomalaiselta suljettu jollei seuraavissa kisoissa tule isoa menestystä. Haastavaksi tilanteen tekee se, että Minni on rahalistalla 81:s, kauden päätteeksi 80 parasta saa vahvan kortin, tämän listan alle jääneet huomattavasti heikomman.Kanadassa kannattaisi menestyä, sillä kisassa on rahaa jaossa lähes samanverran kuin niissä kahdessa seuraavassa joihin Minni pääsee osallistumaan. Torstaina käynnistyvässä kisassa Blomqvist pääsee kisaan paikallista aikaa aamulla yhdessä Japanin Mika Miyazaton ja Stephanie Loudenin kanssa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje