21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Itä-Uudenmaan golfyhteisöt irtisanoutuivat kokousmuistiosta

src=

Kilpailuvirasto tutkii Golfliiton toimia meneillään olevassa sitoutumaton pelaaminen -asiassa. Virasto teki viime viikolla yllätysiskun liiton toimistoon sekä Helsingin Golfklubiin ja Sea Golf Rönnäsiin. HGK:n puheenjohtaja Lef Ekström on toiminut Sitoutumaton pelaaminen -työryhmän puheenjohtajana. Golfliiton hallituksen jäsen Pekka Montonen puolestaan on konsultoinut työryhmää selvitystöillään.Hän on aiemmin vaikuttanut vahvasti Sea Golf Rönnäsissa

Montonen on ollut erittäin aktiivinen jo aiemmin. Helmikuussa hän kutsui kokoon Itä-Uudenmaan golfyhteisöjen kokouksen, jonka kokousmuistion hän itse myös laati.

Toimenpide-ehdotuksien joukossa muistiossa oli mm.

– ”Suositus on lopettaa yhteistyö Supergolfiin kanssa”.

Suosituksina SGL:n liittohallitukselle muotoiltiin Montosen muistiossa mm. seuraavia, suoria lainauksia:

– Suomen Golfliiton on kyettävä tekemään selkeitä linjapäätöksiä. ”Parempi kerran kunnon rytinä, kuin juoksuhiekkaan juuttuminen, josta ei valmista tule”. Vapaamatkustajia, veronkiertäjiä suomalaisessa golfyhteisössä ei tule sallia! Par3-kenttiä ja muita sitoutumattomattomien pelaajien vaihtoehtoja on.

– Jos pelaamisen kynnystä halutaan laskea, niin silloin se tulee ottaa suomalaisen golfyhteisön omaan haltuun so. liiton uuden verkkopalvelun ja golfyhteisöjen kanssa hallinnoitavaksi ja tuotto palautetaan jyvityksen mukaan golfyhteisöille.

– Kaikissa golfyhteisöissä sama jäsenmaksu

– Kaikkien tulee maksaa järkevä pelikausimaksu omaan golfyhteisöön

Yhteisöt pyysivät Montoselta korjauksia

Kun Taloussanomat julkaisi viime viikolla artikkelin, jossa kerrottiin Kilpailuviraston iskusta sekä asiaan oleellisesti liittyvästä muistiosta, laittoivat mukana olleet golfyhteisöt seuraavan vastineensa Taloussanomille:

”Sakari Nupposen artikkeli Taloussanomissa 11.11.2010 perustuu kokousmuistioon, jonka sisältö ei ole tapaamisen kulun mukainen. Kyseisen tapaamisen koollekutsuja Pekka Montonen on muistion kirjoittanut, ja artikkelissanne esille tulleet päätökset ja mielipiteet ovat yksinomaan hänen tuotoksiaan. Montosta on osallistuneiden golfyhteisöjen toimesta pyydetty korjaamaan muistion sisältöä tuoreeltaan helmikuussa 2010, mutta näin ei ole tapahtunut. Irtisanoudumme täysin nimissämme esitetyistä kannanotoista.

Ystävällisin terveisin,

Golf Talma Oy, Oy Kotojärvi Golf Ab, Kullo Golf Oy, Nevas Golf ry, Porvoo Golf ry, OySea Golf Ab, Virvik Golf ry”

Pekka Montonen isossa roolissa

Golfliiton Uudenmaan alue oli se, joka nosti ”halpapelaamisen” ongelmaksi Oulun liittokokouksessa helmikuussa 2010 muutamaa päivää ennen Itä-Uudenmaan golfyhteisöjen kokousta . Jälkikäteen on liiankin helppo vetää johtopäätös siitä, että Montonen käytti ko. yhteisöjä vain keppihevosena omien visioidensa eteenpäinviemiseksi.

(Artikkelissamme oli aiemmin väite, jonka mukaan Montosen muistiota olisi käytetty jo Oulun kokouksessa. Tosiasiassa näin ei kuitenkaan tietysi ollut. Pahoittelen kronologista, eri lähteistä yhdistellen tulleiden tietojen pohjalta syntynyttä ajatuskatkosta. Teemu Tyry)

Sea Golf Rönnäsin edustajana hallitukseen valittu Montonen ilmoitti syyskuussa jättävänsä vapaaehtoisesti paikkansa hallituksessa. Hänen toimiaan tullaan varmasti puimaan vielä useaan otteeseen keskusteltaessa Golfliiton roolista nyt käytävässä projektissa. Täysin vilpilliseksi ja moraalin vastaiseksi toiminnaksi on tulkittava se, että Montonen ei pyynnöstä huolimatta korjannut muistion sisältöä, vaan vei sen eteenpäin liiton hallitukselle.

”Montosen muistioon” haki oikaisupyyntöä kirjallisesti myös Supergolf. Myöskään tähän Montonen, kuin myöskään myöhemmin liiton hallitus eivät reagoineet.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje