27.7.–3.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Imatran Golfin ostajaehdokas vetäytyi – kenttäyhtiön omaisuus myyntiin

Näissä maisemissa Immalan järven rannalla ei ehkä enää pelata golfia tulevaisuudessa.

Imatran Golfin omaisuus menee myyntiin ja toiminnan jatkuminen näyttää erittäin epävarmalta, uutisoi Uutisvuoksi-lehti.

Imatran Golfin tulevaisuuden puolesta on pelätty Etelä-Karjalassa pitkin syksyä. Pitkään näytti hyvältä, kun kentän alueet omistava ja niitä golfyhtiölle vuokraava pääomistaja Stora Enso ilmoitti löytäneensä kentälle ostajaehdokkaan. Ostoaikeet kuitenkin kariutuivat viime viikon lopulla. Asiasta uutisoi Imatralainen Uutisvuoksi-lehti.

Syynä suunnanmuutokseen oli Imatran Golf oy:n yhtiönkokouksen kielteinen päätös koskien kenttäyhtiön vuokrasopimusten purkamista. Ylimääräisessä yhtiökokouksessa, joka pidettiin viime perjantaina, kenttäyhtiön pienosakkaat eivät asettuneet pitkäaikaisten vuokrasopimusten vastikkeettoman päättämisen kannalle. Osakkeista määräenemmistön omistava Stora Enso oli päätöksessä jäävi.

Ostajaehdokas oli viestinyt ennen kokousta, että mikäli tällaiseen päätökseen päädytään, se saattaa vetäytyä hankkeesta, kuten nyt kävi. Edessä on siis uuden ostajan etsintä, joka saattaa osoittautua mahdottomaksi. Ehdokkaita on kartoitettu pitkin syksyä, mutta kiinnostusta ei ole löytynyt.

Kentän kannalta tilannetta ja myyntinäkymiä heikentää se, että kenttäyhtiön omaisuutta aletaan realisoimaan selvitysmiehen toimesta. Koska yhtä ostajaehdokasta ei ole löytynyt, aletaan omaisuutta myydä eri tahoille. Mahdollisen ostajan kannalta tilannetta vaikeuttaa olennaisesti se, että kentän toiminnan turvatakseen sen tulisi ostaa irtaimistoa muualta.

Myyntioperaation jälkeen, jonka odotetaan kestävän alkuvuoteen 2020, kuitataan tuloilla yhtiön velkoja, jonka jälkeen edessä on yhtiön purkaminen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)

 • Jaana4 says:

  ”kenttäyhtiön pienosakkaat eivät asettuneet pitkäaikaisten vuokrasopimusten vastikkeettoman päättämisen kannalle.”

  Mitäs tämä käytännössä tarkoitti?

 • MP-33 says:

  Mietin ihan samaa kuin Jaana4. Tarkoitti tuo nyt mitä tahansa niin nythän pienosakkaat ovat itse torpanneet kenttänsä jatkon. Tai sitten tässä on jollain ryhmällä jotain vielä takataskussa. Sääli jos pelaaminen loppuu, sillä kyseessä on ihan mukava kenttä ja puhdasvetinen Immalanjärvi vieressä pulahtamiseen kesähelteillä kierroksen jälkeen.

 • eikka says:

  Jaana4:n kysymys on hyvä ja asiallinen. Kirjoittajan olisi pitänyt avata asiaa paremmin. Muutoin voi tulkita hyvin monella tapaa.

 • Single Malt says:

  Imatran Golf Oy:lla ja Stora Ensolla (maanomistaja) on ilmeisesti pitkäaikainen vuokrasopimus golfkentän alueesta, jonka Stora Enso olisi halunnut purkaa, jotta uusi maanomistaja saisi neuvotella uuden vuokrasopimuksen uusilla ehdoilla. Tähän pienosakkaat eivät suostuneet. Eli jos Stora Enso aikoo löytää uuden ostajan, tämän ostajan olisi hyväksyttävä nykyinen vuokrasopimus Imatran Golf Oy:n kanssa sellaisenaan. Näin ainakin itse tuon ymmärrän.

 • Golferman says:

  Oli siinä muitankin mahdollisia tulevaisuuden näkymiä kuin golftoiminnan jatkuminen. Ostajasta ei kerrottu muuta kuin olisi ostamassa maita – muttei sitä olisko hän ollut jatkamassa tai mahdollistamassa gokfkentän toimintaa!

 • Seppo Saxholm says:

  Tässä kuitenkin selvyyden vuoksi ote IG:n virallisesta tiedotuksesta:

  Imatran kaupunki on muun muassa yhdessä seuran kanssa jättänyt kolme ostotarjousta. Stora Enso on hylännyt ne kaikki.
  Seuran jäsenet saivat kuulla myös Pekka Ruokosen tilanneanalyysin. Ruokonen on toiminut prosessissa lakiasioiden konsulttina. Tässä selvityksessä oikaistiin perustellusti käsitystä muun muassa siitä, että pienosakkaat eivät ole kaataneet paljon puhuttua kauppaa.
  Syyskokouksen kuulijat saivat totuudenmukaista tilanneanalyysiä myös muilta hallituksen ulkopuolisia asiantuntijoita.