Huippuvalmentajalla koronavirustartunta – tähtipelaajia altistuneiden joukossa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Huippuvalmentajalla koronavirustartunta – tähtipelaajia altistuneiden joukossa

Tässä Danny Willettin olkapäistä kiinni pitävä Pete Cowen päätti jäädä tartunnastaan huolimatta kotioloihin. Kuva: Getty Images

Pete Cowen viritti 1,5 viikkoa sitten muun muassa Gary Woodlandia kisakuntoon Players Championshipissä.

Maailman parhaisiin golfvalmentajiin kuuluva Pete Cowen on kertonut potevansa kaikkia koronavirukseen liittyviä oireita. Hän on informoinut asiasta valmennettaviaan.

”Oloni on kurja, enkä toivoisi tätä kenellekään, riippumatta minkä ikäinen ja kuntoinen henkilö on kyseessä”, Cowen sanoi.

Cowenin tunnetuimpiin valmennettaviin kuuluvat muun muassa Henrik Stenson, Brooks Koepka, Gary Woodland, Graeme McDowell ja Matthew Fitzpatrick.

Englantilainen oli paikalla TPC Sawgrass -golfkeskuksessa toissa viikolla pelattavaksi aiotussa Players Championshipissä, kunnes kilpailu päätettiin peruuttaa ensimmäisen kierroksen jälkeen pandemiaan liittyvien uhkien vuoksi.

Cowen, 69, kertoi, ettei hänelle ole tehty virustestiä, mutta epäilyt nojaavat vahvasti tartuntaan.

”Oltuani muutaman päivän eristyksissä, päätin soittaa ambulanssin. Lääkäreiden mukaan tulin merkinneeksi rastin jokaiseen kohtaan, mikä viittaa koronavirustartuntaan.”

”He olivat sitä mieltä, että testi tehdään vain sairaalassa, ja siinä tapauksessa olisin joutunut jäämään sisään. Päätin kuitenkin pysyä kotona, koska kuntoni sallii sen.”

Valmentaja totesi, ettei halua säikyttää ketään, ja pitää mahdollisena, että on vain haavoittuvaisempi saamaan tartunnan.

Yksi Players Championshipissä Cowenin kanssa tekemissä olleista pelaajista, Gary Woodland, kertoi Golfweek-lehdelle lähettämässään tekstiviestissä, että hän ja hänen perheensä ovat terveitä ja oireettomia. Muut Cowenin ”talliin” kuuluvat pelaajat eivät ole ilmoittaneet julkisesti tietoja voinnistaan.

Kiertuepelaajista toistaiseksi vain Victor Langella on todettu koronavirustartunta. Eteläafrikkalaisella on pelioikeus PGA Tour Latinoamerica -kiertueelle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje