21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Huippupelaajat kritisoivat Golfliiton valmentajavalintaa poikkeuksellisen rajusti

Mikko Korhonen ja Kalle Samooja eivät säästelleet sanojaan Golfliiton valmentajavalintoihin liittyen. Kuva: Getty Images

Korhonen ja Samooja arvostelevat Golfiiton valmentajavalintoja kovasanaisesti Ylen artikkelissa.

Mikko Korhonen ja Kalle Samooja kritisoivat Ylen julkaisemassa artikkelissa poikkeuksellisen kovasanaisesti Golfliiton valmentajavalintoja. Golfliitto nimesi viime viikolla alkavaksi viisivuotisjaksoksi valmentajiksi Ville Sirkiän, Minea Blomqvist-Kakon, Mikael Salmisen ja Timo Karvisen.

Etenkin Mikael Salmisen valinta on kuohuttanut lajipiirejä. Keskeistä on se, ettei Salmisella ole valmentajakoulutusta, monien mielestä ei tarpeeksi työkokemustakaan. Salminen on opettanut vuosia sivutoimisesti, mutta päätyönään hän on ajanut taksia ja tehnyt myyntityötä. Golfliitossa Salminen tulee työskentelemään ensisijaisesti amatöörimaajoukkueiden kanssa.

Haussa olleita valmentajan paikkoja haki parisen kymmentä valmentajaa. Mukana oli kokeneita ja meritoituneita osaajia. Kuitenkin valinta osui Salmiseen, ja sitä monien on vaikea ymmärtää.

”Tämä on ihan farssitasoinen esitys Golfliitolta”, Mikko Korhonen naulaa Ylen artikkelissa.

”Salmista itseään vastaan ei tietenkään ole henkilönä mitään. Onhan tämä kuitenkin muiden paikkaa hakeneiden valmentajien kannalta isku ja osoitus siitä, ettei heistä ole mihinkään, vaan tehtävään otetaan mieluummin taksikuski, joka on joskus pelannut Finnish Tourilla”, Korhonen jatkaa.

Kalle Samooja, joka tuntee Salmisen omalta peliuraltaan, kehuu miestä tyyppinä, muttei usko hänen ammatillisen osaamisensa riittävän tehtävään.

”On tosiaan ollut harmillista huomata, että asiaan on reagoitu osittain negatiivisesti. Golf on kuitenkin oma erikoisosaamisalueeni ja sydämeni sykkii vahvasti kilpagolfille, kuten se on tehnyt jo 25 vuotta”, Salminen sanoi Ylen jutussa.

Golfliiton valmennuspäällikkö Eero Kangasniemen ja Mikael Salmisen läheiset välit herättävät närää. Kangasniemi ja Salminen ovat olleet bestmaneja toistensa häissä. Este se ei valinnalle tietenkään ole, mutta ottaen huomioon, kuinka poikkeuksellinen Salmisen valinta oli, seikka on herättänyt ihmetystä.

Juvonen vakuuttaa Ylelle, etteivät henkilösuhteet ole vaikuttaneet valinnan taustalla.

”Se on huomioitu kaikilta osin koko prosessissa, eikä siinä ole mitään epäselvää. Asiat on huomioitu niin, että Kangasniemi on jäävännyt itsensä ja hänet on jäävätty pois”, hän sanoo.

Korhosen ja Samoojan kritiikki kohdistuu Golfliitoon. Kaksikko harmittelee, ettei ammattipelaajien mielipiteitä ole otettu vakavasti. Yhteistyö, jota mm. Antti Ahokas on ollut viime vuosina rakentamassa toimiessaan pelaajien edustaja kilpaurheilun ohjausryhmässä, ei aidosti heidän mukaansa toimi. Se turhauttaa ammattipelaajia.

”Toivoimme ja olimme vuosi sitten liiton suuntaan aktiivisesti yhteydessä, jotta hommat muuttuisivat ja voisimme tehdä jotain kimpassa. Tämä kuitenkin käänsi kelkan niin väärään suuntaan, että tuskin löydämme mitään yhteistä tahtotilaa”, Samooja maalailee Ylen artikkelissa.

Suomen Golfiiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen oli viime viikolla Golfpisteen podcastin vieraana keskustelemassa valmentajavalinnoista. Voit kuunnella podcastin Spotifyssa, ja linkki jaksoon löytyy myös jutun alta.

Golfliitto julkaisi Golf.fi-sivustolla tiistaina tiedotteen, joka valottaa valmentajien valintaprosessia.

Artikkelia on päivitetty kello 18.31: Lisätty kohta Kangasniemen ja Salmisen ystävyyssuhteesta, sekä tieto Golfliiton julkaisemasta tiedotteesta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (25 kpl)

    Kolopalloilija53 says:

    Olipa hieno artikkeli Yleltä… kommenttia muokattu… No itse asiaan liittyen, tekeminen ei tällä(kään) kertaa golfliiton osalta vakuuta, mutta turha varmaan odottaa mitään muutosta. Milloinkohan maajoukkuevalinnat julkaistaan? Harjoituskausi on jo pitkään ollut käynnissä ja esimerkiksi leiritystä on ollut pelaajien pakko suunnitella niin, että liitolta ei ole tulossa mitään apua. Ketä palvelee, että maajoukkue ilmoitetaan kun jaksetaan?

      Quid Pro Quo says:

      Et kai vaan mennyt tekemään sitä kardinaalivirhettä, että sorruit tilaajana ja lystin maksavana asiakkaana vertaamaan monipuolisen ammattitoimittajan kuumasta aiheesta sorvaamaa särmää skuuppia podcastjuontajien kädenlämpöiseen ja mitäänsanomattomaan jaaritteluun samalla lähteellä? No, Henkka osaakin sekä puhua että kirjoittaa ja sawatskynsa opiskelleena ammattimiehenä kykenee kysymään ne oikeat kysymykset ja vieläpä oikeilta haastateltavilta – ja yllättäen saakin niihin tyhjänpäiväisyyksien ja itsestäänselvyyksien sijasta varsin valaisevia vastauksia.

      Kukahan seuraavaksi kysyisi menestyneiltä huippupelaajiltamme heidän kokemuksistaan (esim. hyvää/kehitettävää) liiton valmennusprosessista heidän pelaajapolkunsa varrelta? Tai kukahan heruttelisi pelaajia kilpaurheilun ohjausryhmässä edustaneelta Antti Ahokkaalta, mitä mielipiteitä, toiveita ja kehitysehdotuksia hän on liitolle pelaajien edustajana esittänyt – ja miten niihin on vastattu? Saappaat nährä, kuka viitsii, ja kuka ehtii ensin.

    Downhill says:

    Ai niin, että ”Liiton neljää lajivalmentajapaikkaa oli hakenut noin 20 valmentajaa, mukana Yle Urheilun tietojen mukaan maan tunnetuimpia valmentajia, kuten Timo Rauhala, Petteri Nykky, Mikael Mustonen ja Pasi Purhonen.”
    Ja sitten valitaan Mikael Salminen? Joo ei, haluan korostaa että missään nimessä ei ollut kyse hyvä veli-valinnasta huomattavasti pätevämpien kustannuksella.

    Golfmeklari says:

    Ikävää uutisointia joka ei palvele ainakaan valmennustiimejä! Hämmästyttää, että tunnetut ammattilaiset vetävät maton alta kun ei vielä greenit viheriö! Jokaisessa tehtävässä on koeaika. Ne kuuluisat ”100 päivää”. Joten malttia ja jäitä bägiin! Ei mustamaalata koko golfalaa!

    Sergio says:

    Joo, hyssytellään vaan ja ihmetellään rauhassa. Kaikkihan menee hienosti, kun kauden alkuun on vielä monta kuukautta ja koeaikana voi vaihtaa valmennusporukan uuteen. Sitäpaitsi vuoden päästä on taas uusi golfkausi!

    Gnuu says:

    Ei kukaan golfalaa mustamaalaa. Ainoastaan golfliiton toimintaa. Tuntuu olevan niin suuri ”hyvävelikerho” koolla liitossa, että ei kukaan urheilusta ymmärtävä voi hymyillen katsoa vierestä, kun kavereita palkataan toimeen johon olisi tarjolla ollut huomattavasti pätevämpiä ihmisiä. Ei yritysmaailmassakaan toimita niin, että palkataan ei-niin-pätevä-mutta-oppii-varmasti-nopeasti-ihminen, vaan palkataan paras ja pätevin.

    Far And Sure says:

    Tämä koko farssi herättää kyllä isoja kysymyksiä pakkojäsenyydestä golfliitossa. Jos rahoja ei käytetä vastuullisesti, ei nykyinen järjestelmä ole enää tätä päivää.

    totanoin says:

    Liiton kilpatoiminnasta vastaaviin (Juvonen ja Kangasniemi) on yritetty vaikuttaa viime vuosien aikana ulkopuolelta, koska tulokset ovat jo huonontuneet hälyttävästi. Oleellisia kilpagolfin tulosmittareita ovat EM/MM-sijoitukset ja WAGR-sijoitukset. Näissä kaikissa Suomi golf on mennyt trendinomaisesti ja radikaalisti alaspäin. Suomen kIlpagolfissa hyvin sisällä olevat tahot ovat jo pitkään yrittäneet vaikuttaa liiton kilpatoiminnan kehittämiseksi – välillä jopa hyvin kuumissa ”keskusteluissa”, mutta turhaan. Vaikka tulokset menevät yhä edelleen alaspäin.

    Liitossa on vähän väliä vaihdettu valmentajia- aina huonoin tuloksin. Perusongelmaa ei ole saatu ratkaistua: valmennustoiminnasta pitää vastata henkilö, jolla on riittävä osaaminen globaalin kilpagolfin vaatimuksista ja siitä, minkälainen prosessi (Suomeen) pitää kehittää huippupelaajien valmentamiseen. Em. liiton vastaavilla ei ole tällaista osaamista/näkemystä. Juvonen on pyörittänyt omaa samaa kuviotaan liiton sisällä jo hyvin pitkään (yli 15v?) ja Kangasniemi pääsi valmennuspäällikön tehtävään meriittinään Finnair Junior Tourin vetäminen. Mistä liittoon olisi tullut tarvittava huippugolfin osaaminen?

    Jos/kun uudetkin valmentaja ovat edelleen palkattu osa-aikaisina sopimuskumppaneina (niin kuin on ollut tähän asti), heillä ei ole edellytyksiä riittävästi vaikuttaa ja saada liittoon kehitettyä keskitettyä huippugolf-prosessia, joka antaa edellytykset tason nostamiselle.

    Suomessa on muutamia akatemia-tyyppisiä kilpagolfiin keskittyviä valmennuskeskuksia, jotka ovat käytännössä osoittaneet, että on eväät viedä pelaajia Euroopan top100 ja myös pidettyä heitä siellä, esim. David Silvan ja Piltzin akatemiat. Eli apuakin olisi hyvin lähellä, mutta ei ole kelvannut liiton vastaaville..

    Liddell says:

    Jep samaa mieltä muiden kanssa. Harmi että menee Juvosen ristiretken myötä Suomi golf kankkulan kaivoon, mutta ehkä tämä on tarpeellinen, jotta yksityiset golfcalmentajat ja akatemiat alkavat kukoistamaan ja päästään golfliiton kaltaisen keskusjohtoisen toimintatavan kynsistä pois. Tulee vähän mieleen että Juvonen on tässä Gorbachov ja eletään Golfliiton viimeisiä aikoja

    Ransu22 says:

    Osaa hakeneista valmentajista ei otettu edes haastattelu vaiheeseen, Nykky, Mustonen, Bakker ja Purhonen olivat näitä. Nykky valittiin vielä PGAn vuoden valmentajaksi. Kritisoivat liikaa Juvonen/Kangasniemi linjan johtamista ja kyseenalaistivat toimintaa. Onko sitten niin että Timo Karvinen ei halunnut tiimiin näitä valmentajia.
    Erittäin heikkoa on johtaminen ollut nämä vuodet ja ei mikään ihme että pelaajilla ei ole luottamusta liiton toimintaan. Ruotsin toiminta on ollut päinvastaista ja siellä on osattu yhdistää kaikki toimijat puhaltamaan yhteen hiileen. Suomessakin tämä olisi mahdollista ilman liiton ammattitaidottomuutta.

    Guillermo says:

    Onko kritiikin kohteena tässä nyt koko porukkaa vai henkilöityykö tämä vahvasti tämän Salmisen valintaan. Mukana kuitenkin ainakin kaksi myös hieman vähemmänkin lajia seuranneelle tuttua nimeä, Timo Karvinen ja Minea Blomqvist-Kakko?

      Downhill says:

      Salmisen valintaan. Mainitsemillasi Karvisen ja Blomqvist-Kakon valinnoilla tiimiin oli perusteet (valmentajataustaa, ovat tiiviisti lajin parissa eli ajantasainen tietämys jne.):

      VILLE SIRKIÄ, 35-vuotias turkulainen ammattivalmentaja, tulee jatkossa vastaamaan alle 15-vuotiaiden Team Finland -toiminnasta. Sirkiällä on edustustason kilpapelaajatausta juniorivuosilta, ja hän on toiminut menestyksekkäästi nuorten kilpapelaajien valmentajana Aura Golfissa 15 vuoden ajan. Team Finland -valmentajan roolissa työtehtävät painottuvat nuorten suomalaisten kilpapelaajien taitojen kehittämiseen ja kilpapelaamisen vaatimustason jalkauttamiseen seuratasolle.

      MINEA BLOMQVIST-KAKKO, 38-vuotias espoolainen, entinen huippupelaaja ja yksi modernin suomalaisen kilpagolfin uranuurtajista. ”Minnin” vastuulla on nuorten, alle 18-vuotiaiden, Team Finland -toiminta. Leirien, harjoituspäivien ja edustustehtävien lisäksi merkittävässä roolissa on pääkaupunkiseudun urheiluakatemiatoiminta ja kilpauralle tähtäävien nuorten uraohjaus. Blomqvist-Kakko on toiminut Team Finland -valmentajan tehtävissä kahdella edellisellä kaudella.

        Bunkkeripete says:

        Niin, Minni oli huippupelaaja ja on valloittava persoona, mutta mitkä ovat hänen valmennusnäyttönsä edustusgolfissa. Ainakin viime kesänä hänen luotsaamansa joukkue jäi historiallisen huonolle jämäsijalle.

    Sport Goofy says:

    Kyllähän tuo Hesarin tämän aamun artikkeli aiheesta herätti enemmän kysymyksiä kuin mihin vastasi. Juha Korhosen mukaan ”prosessissa ei haettu valmentajaa”, mutta kuitenkin myöhemmin sanotaan liiton järjestävän Salmiselle valmentajakoulutuksen. Siis miksi, jos tämä valmentajan toimenkuva ei sisällä valmentamista?

    Samoin jutusta jäi epäselväksi se, mikä Salmisen aikaisemmassa työurassa tai muussa osaamisessa tekee hänestä niin ylivoimaisen vuorovaikuttajan, että hänet kannatti pestata tehtävään sitä hakeneiden muodollisesti pätevämpien hakijoiden ohitse. Varsinkin kun henkilökohtaiset ystävyyssiteet eivät liiton mukaan valintaan vaikuttaneet.

    Sergio says:

    Miten liitto päätyi valinnassaan Salmiseen?

    ”Strategian pohjalta ja siitä rakennetun toimintasuunnitelman ja tavoitteiden pohjalta”, Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen vastaa.

    Voiko enää selkeämmin vastata, liikkeenjohtojargonia suolletaan silloin, kun ei uskalleta asiaa puhua. Nämä kaverit ne pilaavat Suomigolfin imagoa.

    NTyry says:

    Olen kuullut että Antti Tiitola on todella pätevä kaveri puheenjohtajan tehtävässä. Nyt olisi ehkä se hetki kun puheenjohtaja tekisi pienen puhdistuksen liitossa joka suorastaan tuottaa humoristista sisältää aiheesta kiinnostuneiden elämään. Olen seurannut läheltä tätä touhua jo pitkään, erinäisiä farsseja tuntuu tulevan vuosi toisensa perään. Ei ole pitkä aika kun Korhosen masinoima Mid Tourin kaappaus päättyi surulliseen häntä koipien välissä poistumiseen.

    Kalle, Mikko ja Madde sanoivat asiat joita jokainen kilpagolfari puhuu säännöllisesti. Ongelma ei ole valmentajissa vaan koko liiton johdossa. Millä kompetenssilla touhu-duo + toiminnanjohtaja Korhonen piirtävät kilpagolfin suuntaviivoja?

    OikeaJuuso says:

    Paljon porua jostain – mikä se valmentajan rooli edes on, kysyn vaan. Pelaaja itse hoitaa svinginsä kuntoon ehkä svingiä jelppavan henkilön kanssa ja sitten pääkoppaa pitää kehittää jonkun kanssa. Sitten vaan kentälle totuttamaan nämä kaksi asiaa; Svingaa aina vakaasti ja aina oikein ja älä murene kisapaineen kasvaessa. Olet maailman huipulla.

    Mikä on koko joukkuueen valmentajan rooli ja oikea vaikutus menestykseen, sitä kysyn vaan. Yleinen tsemppihengenkorottaja joukkulajissa on vielä ymmärryksen puitteissa. Joukkueen valmentaja yksilölajissa laittaa jo pohtimaan roolin tärkeyttä.

    Nämä on näitä juttuja jossa tekijät on erikseen ja sitten kunnian tekijöiden teoista pokkaavat johtohenkilöt.

    strokes gained says:

    Toiminnanjohtajalta käsittämätöntä high end – jargonia Hesarissa rahoitusmaailman nimityskokemuksistaan.
    On kyllä osoittanut olevansa täydellisen kykenemätön tämän asian hoitamisessa. Olisi pitänyt nähdä tulipalon vaaraa jo heti nimityksen yhteydessä ja sen sammuttaminen olisi hyvällä pr-valmistelulla voitu vältttää lähes kokonaan.
    Ja missä puheenjohtaja luuraa? Miten on mahdollista, että hän sallii asian kehittyä tähän pisteeseen ja itse pysyy hiljaa jossain kabinetissa? Johtaa joukkojaan – niin mistä?

    David Da Silva says:

    As a coach in Finnish Golf, the comments from the elite players, journalistic coverage and Federation comments regarding the new 5yr Team Finland coach team, have been interesting with many valid comments.
    In my opinion, solutions need to be presented taking into account player opinion, their experiences and together – Players, Federation and Coaches – should help develop systems to maximize development, create clear “Talent Pipelines, improve Finnish Elite Golf and create an easy to understand structured system for the future.
    The 2-man Federation “selection committee” clearly cannot do this, they have other very important tasks to develop, improve and manage – Finnish Junior Challenger Tour, Finnish Junior Tour, now the Finnish PGA Tour, LETAS event, Challenge Tour event, LET event, European Tour event, Olympic Golf Team development, Mid Tour and Senior Tour development, Refereeing, develop proper own amateur championships, etc….. huge task!

    So I believe we ALL need to think OUTSIDE THE BOX, listen to the Athlete and Coach, start from a “clean sheet” and hope there is enough Courage and Competence to make significant Change….. so here go some ideas.

    1. The Selection Committee and CEO’s public comments, shows that they got this all wrong, and are now trying to save face with even worse statements such as “we were not appointing coaches”, “we registered the coach for training”, “if players have something to say they know how and where to contact us” etc. So maybe now that the “House is on Fire” the President MUST step in and “Extinguish the fire before it is out of control” and CANCEL the whole process!

    2. From a Player and Coach input perspective, the Federation could then launch a different process by creating a Team Finland Elite Program (TFEP) possibly in the following manner – Open a new TFEP Selection process whereby various coaches get together and form their OWN 4 man coaching teams with 1 TFEP Team Leader; each group developing a 5 year coach/player program, and then apply to the Federation as a TFEP GROUP PROJECT – now that is a team! This would get coaches talking with players, certainly get coaches talking with each other, creating, developing new ideas for the better of Finnish Golf – Communication! The Federation would initially establish clear, simple project with candidate guidelines/standards – eg. The Player budget; The Coach budget; Minimum Coach Qualifications; Experience in elite coaching in each of the 4 groups; Results in elite competition the past 5 to 10yrs in each of the 4 groups; Reporting Systems to the Federation; Player/Own Coach Cooperation Systems; The Federation’s Minimum Goals/Objectives per group; Talent Development; Junior Golf Foundation; etc….Candidate coach groups would then present their TFEP COMPLETE project to the Selection Committee, The Board, The CEO and The President….. All in one room!

    Would this ever be possible in Finland? Give the players/coaches the responsibility to create, develop and deliver results driven growth? It’s how modern elite sports work – Pep Guardiola took the bulk of his coaching team from Barcelona, to Bayern Munich to Manchester City. The Danish Golf Academy worked a similar project with their Federation with excellent results!

    In my opinion, with adaptations to our golfing reality, it’s a way FORWARD as we ALL have to move on – turn this lack of trust and cooperation around and produce an innovative system with eyes on the future of golf and its huge future challenges- more on this in my final point.

    The alternative to the above model would be to hire a Director Of Elite Golf – he puts the whole structure together, hires coaches directly, develops the program, selects players, etc – Full Responsibility.

    The program the Federation is “forcing” upon the players and coaches is old, doesn’t work in today’s competitive panorama and has lost ALL CREDIBILITY.

    3. Timings – possibly 15 work days for the coach groups to get their projects done, 15 work days of presentation, analysis and project selection, 15 days for player selection as per the coach groups and Federation player selection criteria. It would mean that Players would “lose” another 2 months maximum to TFEP program start…. But we are so far behind now that to get it wrong again as per the previous catastrophic Top 50 In The World, would be far worse!

    4. The comments saying that the coaches are unnecessary, I think are misplaced or coach roles misunderstood. A coach is required to develop the athletes various technical skills sets; help the athlete grow; understand his process; believe in his process; develop his competitive mindset; help the athlete understand his technical, physical and mental tendencies; etc…. its years of hard work.
    From a certain point onward the player then understands how HE best performs and the coach then becomes a 2nd set of eyes with much less input – The athlete is then the master of his craft, much less coach dependent as he matures! This relationship transition is natural at high performance levels.
    It’s no coincidence in golf that Tiger Woods had Butch Harmon as his coach from the age of 16 for 13 years; Scottie Scheffler his coach since 8 yrs old; Jordan Speith has Cameron McCormick since age of 12, all Tour proven coaches, but as they grow, athletes rely on them less. Young developing juniors to Tour pro golfers need a top experienced coach to support their development… in an individual highly technical sport like golf, it’s extremely rare for a player to do it all alone, if not impossible.

    5. The next major issue is going to be Player selection! If the selection committee struggles to chose 4 coaches in a clear, competent and UNBIASED process via results based criteria, then its going to be interesting to see how they select 40 to 50 players. Let’s hope that this process is done with clarity, criteria and via performance based data/record.

    6. The Future – The USGA started their 6 Pillars of Excellence Junior Golf program in 2024, projecting 1.000 juniors being coached by their top coaches by 2027. Yesterday they announced an additional program creating State Junior Teams in 7 pilot states, with the goal of all 50 states!

    Up until now the USGA never invested in structured junior coaching and support systems – WHY NOW? Competitive golf is changing dramatically – PGA Tour, LIV Golf, DPWT, Asian Tour joining up and creating a global tour with additional team events changes everything as we know it. The USGA is preparing to introduce within 5 to 10 years hundreds of top young players/pros with support systems onto all these Tours and their feeder tours. As long as they have the best and most players across the global game, they run the show – their No.1 Goal!

    Already they set up the PGA Tour University for college players directly accessing the PGA Tour, the PGA Tour University Accelerated program is the same, now 2 Youth and Junior heavyweight programs – the product of this will be that within 5 years, these juniors will be young pros and when they don’t access directly the PGA and Korn Ferry Tours, categories for them are already being negotiated onto the DPWT and even Challenge Tour! If the top players now are excellent, the future average Tour player will be far better than today – how are we going to ever compete with this soon to be coming transformation??

    At the moment we don’t have a Challenge Tour event, never ever had a DPWT event, no LET event, no top European amateur open tournament – Erkko Trophy was not restructured as I have been saying for years and as is now a “dead duck” event with just over 100 WAGR Power Ranking points meaning zero international quality players entering. The Federation should focus on these issues as golf’s leading national authority.

    The only hope I have left is that I can coach and help a couple of “non-Federation-system junior, youth and college players”, buck the system, be “outliers”, succeed against all odds! That’s a great challenge!

    Let’s be HONEST – future of Finnish Golf right now looks very grim, especially with a Federation that should look into, understand and prepare for these future challenges, but repetitively lives and operates in the past with no sign of any level of understanding of what is going on now and coming down the road!

    That’s my basic take and opinion.

    oka says:

    Paljon asiaa Davidin kommenteissa. Suomalaisen amatöörigolfin taso valuu kokoajan alaspäin ja muut maat menevät ohi.

    Golfliiton rooli pelaajan kehityksessä olisi tärkeää miettiä, mihin liitto pystyy ylipäätään vaikuttamaan ja tehdä päätökset mallista ja esim yhteistyöstä niiden kanssa jotka oikeasti työn tekevät.

    Tällä hetkelllähän me olemme todella paljon perässä nuorien kilpapelaajien resursseissa verrattuna esim muihin pohjoismaihin tai suurimpaan osaan muista lajeista, joissa resurssit ovat aivan eri tasolla.
    Silvan Season golf, akatemia, ennen sen valitettavaa loppumista,oli lähellä sitä tasoa, jota muualla tälläisissä akatemioissa tarjotaan, jokapäiväistä ohjausta huiippugolfiin.

    Ja tämä näkyy, taitaa Suomalaisia olla pari top 1000 amatöörirankingeissa.

    Sergio says:

    Davidin omistautumista ja paloa kaivattaisiin suomalaisessa golfissa enemmänkin, joskus ehkä läikkyy yli, mutta sekin on parempi kuin innoton ja tasapaksu puurtaminen. Asioiden tekeminen kuten aina ennenkin ei johda muuhun, kuin taantumiseen silloin, kun muut uudistavat ja uudistuvat. Golfliitto on virkamiesorganisaatio, jossa tärkeintä on oman jakkaran turvaaminen ja siksi kaikki menee niinkuin aina ennenkin. Valitettavasti.

      Chip Greenside says:

      Tehdäänkö meillä aina asiat kuten ennenkin, eikä ole kykyä uudistua? Eikö se oman jakkaran turvaaminen onnistu parhaiten tekemällä kaikki asiat mahdollisimman hyvin?

      Tää toisten mollaaminen on niin suomalaista. Esim. Ruotsiin vertaaminen on vaikeaa, sillä siellä on aina yhteiskunta ollut yhteisöllinen ja yhteen hiileen puhaltaminen on aivan toisella tasolla kuin Suomessa. Meille on tyypillistä kuppikuntaisuus ja toisten toiminnan vastustaminen.