11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

"Kiva lähteä työmaalle", sanoo pääkiertueelle Mikko Korhosen caddiena palaava Riku Mattila

Riku Mattila työn touhussa Dubaissa kaudella 2021. Kuva: Getty Images

Kalle Samoojan ja Tapio Pulkkasen kanssa pitkään yhteistyötä tehnyt Riku Mattila toimii jatkossa Mikko Korhosen caddiena.

Suomen kokeneimpiin lukeutuva caddie Riku Mattila palaa pääkiertueelle Mikko Korhosen caddiena. Työmahdollisuus avautui, kun Korhosen entinen caddie Nick Mumford oli ehtinyt hankkiutua toisen työnantajan leipiin.

Kalle Samoojan ja Mattilan yhteistyö puolestaan loppui alkukauteen. Mattilan oli määrä lähteä Lauri Ruuskan caddieksi, mutta Korhosen tarjoama mahdollisuus on niin paljon varmemmalla pohjalla, että jo taloudelliset realiteetit huomioiden sen sivuuttaminen olisi ollut hullua.

”Vähän yllätyin, kun Mikko kysyi minua caddiekseen. Kyselin häneltä jo keväällä kuvioita, ja tuolloin näytti vielä siltä, että vanha caddie on vielä kuvioissa. Olin otettu, että hän kysyi minua hommin, eikä asiaa tarvinnut kauaa miettiä”, Mattila kertoo.

”Lauri Ruuskan kanssa oli pläni valmiina, mutta hän ei kategoriastaan johtuen välttämättä pääse niin paljon pelaamaan, joten ohjelma olisi ollut sekoitus CT:n ja päätourin kisoja. Mikon kanssa saadaan täydet startit loppukaudeksi.”

Mattila laskeskelee, että hänellä on pian kasassa 150 kisan kokemus pääkiertueelta. CT-startteja on neljä, viimeisin Ruuskan kanssa tältä keväältä.

”Kiva on lähteä työmaalle. Kyllä mä kotona viihdyn, mutta kyllä ihminen töitä tarvitsee.”

Korhonen oli erittäin tyytyväinen siitä, että hän sai aisaparikseen kokeneen suomalaisen. Mattila on luottavainen sen suhteen, että yhteistyö lähtee käyntiin jouhevasti.

”En ole tehnyt Korhosen kanssa töitä aikaisemmin, mutta on kaveri tullut tutuksi. Uskon, että tulee ihan mukavaa, ja että homma kyllä toimii.”

Lue seuraavaksi: Caddie-potkuja vieressä todistanut Riku Mattila saa vastuuta ja nauttii työstään

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje