Live scoring 21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][24]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Hill Side Golf hakeutuu konkurssiin – kenttä on lopettanut normaalin liiketoimintansa

Pankki ei ollut halukas suostumaan yhtiön ehdottamaan ison lainaerän pitkäjänteisempään hoitoon.

Vihdissä sijaitseva Hill Side Golf & Country Club hakeutuu konkurssiin. Asiasta päätettiin torstaina pidetyssä varsinaisen yhtiökokouksen jatkokokouksessa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä GoGolf-sivusto.

”Asiassa ei oikeastaan käytetty puheenvuoroja puolesta tai vastaan. Yksimielisyys oli hämmästyttävä”, yhtiökokouksessa puhetta johtanut Hill Side Golfin hallituksen jäsen Harry Hedman kertoi GoGolfille.

Kokouksessa oli GoGolfin mukaan alun perin tarkoitus vahvistaa budjetti ja valita vastuuhenkilöt seuraavaan hallitukseen. Kun vapaaehtoisia jäseniä ei uuteen hallitukseen löytynyt, kokous katsoi tarpeettomaksi käsitellä budjettia ja toimintasuunnitelmaa. Tämän jälkeen siirryttiin käsittelemään konkurssiin hakeutumista.

Vuonna 2005 toimintansa aloittaneen 36-reikäisen golfkeskuksen taloudellinen tilanne on jo pidempään ollut heikko. Yhtiöllä on velkaa yli neljä miljoonaa euroa. Kentän päärahoittaja on Handelsbanken, jonka kanssa yhtiön hallitus olisi halunnut GoGolfin mukaan neuvotella uusiksi helmikuussa erääntyvän ison lainaerän. Neuvotteluissa ei kuitenkaan päästy yksimielisyyteen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)

 • johto says:

  Suomen yleisin pelimuoto on näköjään Konkurssi-Golf.
  Ovatko tämän lajin harrastajat ääliöitä vai talouden huonosti osaavia golfin harrastajia. Kun jollain teollisuuden alalla on ylikapasiteettia tehtaita suljetaan, eikä jatkuvasti uusia lainoja, ei heitetä uutta rahaa huonon perään.
  Nämä konkurssit ovat ikäviä, mutta kun tarpeeksi kaadetaan velat pankkien kannettavaksi lakkaavat ne lopulta rahoittamassa ylioptimistisia golfhankkeita.
  Ei näillä jatkuvia konkurssiuutisilla golfin imagoa parannetaan.

 • OB says:

  Ymmärtääkö joku jotain nimimerkki ”Johdon” kirjoituksesta ?

 • Bunkkeripete says:

  Eiköhän tuolla vielä golfia pelata, mikäli Handelsbanken aikoo jotain saada takaisin miljoonien lainastaan. Pelkällä maapohjan hinnalla ei lainasummasta paljon kuitata. Tosin konkurssipesällä tulee kiire saada uudet tekijät. Jos kenttä on vuodenkin kiinni ja hoitamatta, homma vaikeutuu huomattavasti. Onkohan jollain muulla kentällä tuollaista lainaa, joka lankeaa maksettavaksi kokonaan vuosittain ellei sitä jatketa? Kyseessähän on varsinainen hirttosilmukka.

 • jaguar says:

  Saivatpahan nukkehallituksen ja aiemmin toimettoman toimitusjohtajan pystyttäneet vihreät miehet tavoitteensa läpi ja pääsivät osakkeistaan eroon. Vanhan hallituksen ja toimarin järkevät visiot olisivat pelastaneet kentän. Mielenkiintoista seurata mitä nyt tapahtuu.

 • Utelias says:

  Tämä on ollut odotettavissa, oikeastaa kentän avaamisesta saakka. Tuleeko Hill Side Golfista kunnallinen kenttä? Vihdin kunnan myöntämät takaukset Valley rakentamiseen tämän mahdollistaisi. Ilkkuminen ei anna mitään uutta golfille, seurataan rauhassa mitä tapahtuu.

 • jlaakso says:

  Onpa harmillista. Selkeästi näyttäisi moni kenttä sulkevan toimintansa ja mukana sinnittelevät kehittävät uusia tapoja selvitä taloudellisesti haastavasta ajasta.

  Muutamissa kirjoituksissa on väläytelty kunnallisia kenttiä Suomeen. Saattaisivatko tuollaiset kentät osakasomistukseen pohjaavat kentät vielä syvemmälle ahdinkoon vai toisiko se markkinaan polarisaatiota ts. osakasomisteiset kentät muuttuisivat enemmän tai vähemmän eksklusiivisiksi ja kunnalliset kentät tasoltaan ja hinnaltaan halvemmiksi samalla jakaen harrastajakuntaa omistajiin ja harrastajiin. En tiedä, mielenkiintoista olisi tietää miten esim Ruotsissa kunnalliset ja osakasomisteiset kentät suhteutuvat toisiinsa.