Ruotsalainen ET-voittaja Andersson-Hed menehtyi syöpään - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Ruotsalainen ET-voittaja Andersson-Hed menehtyi syöpään

Fredrik Andersson-Hed 1972–2021. Kuva: Getty Images

Fredrik Andersson-Hedin parhaat pelivuodet osuivat viime vuosikymmenen alkuun.

Vuoden 2010 Italian Openin voittanut Fredrik Andersson-Hed on kuollut 49 vuoden iässä. ET- pelaajan perhe välitti sosiaalisen median kautta tiedon hänen menehtymisestään syöpään sunnuntain vastaisena yönä.

Andersson-Hed ryhtyi ammattilaiseksi vuonna 1992. Hän nousi myöhemmin European Tourille, jossa kilpaili aina vuoteen 2015 saakka. Halmstadissa syntynyt ja asunut pelaaja saavutti Italian avointen voiton ohella kaksi ykköstilaa Challenge Tourilla. Maailmanlistalla hän oli parhaimmillaan sijalla 68.

Viisi kertaa toiseksi ET:n kilpailuissa sijoittunut Andersson-Hed ajautui vuonna 2015 kiertueen karsintoihin, mutta ei onnistunut uusimaan korttiaan. Tämän jälkeen hän ilmoitti peliuransa päättymisestä. Mies ehti kilpailla European Tourilla 385 kilpailussa.

Tanskalaisikoni Thomas Björn pelasi Andersson-Hedin kanssa vuosikausia yhdessä kilpaa. Björn ei suinkaan ollut ainoa kollegan kuolemaan sosiaalisessa mediassa reagoinut golfari, mutta tviitissä tiivistyy paljon.


Ruotsalainen valittiin viime vuosikymmenen alussa edustamaan Eurooppaa Aasian joukkuetta vastaan Thaimaassa Black Mountain Golf Clubilla käydyssä Royal Trophyssä. Hän oli yksi vierasjoukkueen kirin käynnistäjistä kukistettuaan kaksinpeleissä Japanin Yuta Ikedan. Eurooppa voitti ottelun kahdella pisteellä.

Andersson-Hediä jäivät kaipaamaan vaimo ja kaksi lasta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje