5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][7]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Colin Montgomerie ohitti Nick Faldon voittojen määrässä

Ilonen linkseillä

<a href=Colin Montgomeriel on voittanut Irlannissa neljä kertaa, aiemmat kolme ovat Irish Openista &copy Getty Images">Colin Montgomerie oli kahdesta voittajakandidaatista onnekkaampi ja lopulta lyönnin Niclas Fasthia edellä. Skotti oli kahdella viimeisellä todellakin uittaa pallonsa tiiauspaikalta vesiesteeseen kahden lyönnin johdossa ollessaan. Varsinkin 18:n vesiesteeseen, mutta kuivalle maalle päätynyt lyönti oli onnekas. Kuten viimevuotisen US Openin päätösreiällä, nytkin lähestyminen keskipitkällä raudalla suuntautui fadea lyövälle tyypillisesti oikealle. Molemmista Monty teki parìn. -Minulla oli onni puolellani. Niclas (Fasth) löi samoilla reiíllä loistavat avaukset, mutta ei saanut birdejä tehtyä. Olen todella ylpeä siitä, että ohitin samalla kovasti kunnioittamani Nick Faldon Euroopan Tourin voittojen määrässä, 31:n kerran ykköstilaa juhlinut Monty kertoi. Seve Ballesteros ( 50 voittoa) on Montgomerielle liian kaukana, oletettavasti myös Bernhard Langer ( 42 x 1). Top-ten sijoituksia Montylla on eniten,177, kakkosena listalla on Bernhard Langer (171) Niclas Fasth pelasi erittäin vahvasti huomioiden sen, että hän oli varsinkin kisan alkupäivinä pahasti flunssainen. Kaksi perättäistä bogeyta reiíllä 11 ja 12 laskivat Montyn karkuun. Kakkostilasta tulleet 395.000 euroa nostivat ruotsalaisen rahalistalla toiseksi, World Rankingillakin hän on viikonlopun jälkeen 20:n jouskossa. Skandinaaveilla oli Irlannin toisessa kisassa loistava menestys, peräti kymmenen miestä sijaluvuilla 2-18. Leveimmin hymyili varmasti täysin ”outsideriksi” etukäteen luonnehdittu Pelle Edberg joka johti vielä kolmannella kierroksella. Loppukirinsä johdosta Edberg jakoi kolmatta sijaa, ansaitsi lähes 170.000 euroa ja sai vielä kaupanpäällisiksi paikan British Openiin. Viisi kertaa Openin voittanut Peter Thompson ja <a href=Mikko Ilonen Vanajanalinnassa syyskuussa 2005.">Mikko Ilosen lopullinen sijoitus oli jaettu 15:s, palkintorahaa hän ansaitsi 50.216 euroa. Kauden kokonaisansiot ovat nyt 358.000, sijaluku rahalistalla 43:s. Ilonen jäi voittajalle vain viisi lyöntiä, British Open paikan ansainnut Pelle Edberg kukisti Mikon kolmella. Toisen päivän kaksi tuplabogeyta kun olisi muuttanut paréiksi… Kolmen kierroksen jälkeen johtanut Sören Hansen oli, jälleen kerran, kevyttä tavaraa loppusuoran avautuessa. Hänen lopullinen sijoituksensa oli seitsemäs.

Mikko Iloselle hole-in one Irlannin kisan p&#228,&#228,t&#246,srei&#228,ll&#228,

<a href=Mikko Ilonen ehti pelata golfia lähes 20 vuotta ennen ensimmäistä hole-in onea &copy Getty Images">Mikko Ilonen lopetti riemukkaasti hole-in oneen K Clubin Smurfit Coursella pelatun European Openin. Reikä on normaalisti par-viitonen, mutta sateiden johdosta se oli kisan alla niin märkä, että järjestäjät rakensivat keskelle väylää tilapäisen tiiauspaikan 162 jaardia päähän viheriön keskustasta. -Matka oli sunnuntaina 165 jaardia, tuuli oli hieman vastainen ja otin käteeni rautaviitosen. Painoin sen hivenen matalana, pallo tuli pari metriä ennen reikää alas ja vieri hiljakseen sisään, Ilonen kertoi täysosumastaan. Kisaa johtaa Colin Montgomerie joka pelasi sunnuntaina 65. Kisan johtoon siirryttyään Monty sätkyili kahdella viimeisellä joilla molemmilla ( par-3) avaus oli mennä vesiesteeseen. Hän teki kuitenkin parít ja kärkituloksen 11 alle. Kun peli ukkosen takia keskeytettiin toisen kerran (klo 19.00 Suomen aikaa) oli Niclas Fasthilla yksi reikä pelaamatta. Hän tarvitsee birdien päästäkseen uusintaan. Teoreettinen mahdollisuus uusintaan on myös Peter Hansonilla ( -9/ 16 reikää) sekä Gregory Havretilla ( -9/17 reikää). Ilonen oli ennen viimeistä reikää kierrostaan kaksi alle, yhteensä neljä alle. Hole-in one nosti häntä lähes 20 sijaa 15:ksi. Ilosen lopettaessa hänellä oli eroa kärkeen vain neljä lyöntiä. Hän tulee ansaitsemaan vähintään 50.000 euroa, kausiansiot ET:lla nousevat näin jo lähes 360.000 euroa, tämän päälle tulee epävirallista rahaa Irlannin taitokisasta noin 90.000 euroa. -Oli todella kiva että sai pelastettua pari lyöntiä tällä viimeisellä reiällä. Sunnuntaina pelasin kisan parasta peliä, scooraaminen vaan oli hivenen hidasta, tulosta ei meinannut tulla. Kenttä on märkä ja talvisääntö käytössä, mutta viheriöt ovat hienosssa kunnossa. Kärki ja keskiporukka on hyvin kasassa sen johdosta, että täällä lyödään heldposti avauksia väylille, Ilonen jatkoi. ”Holikka” oli Iloselle uran ensimmäinen, joten sikälikin selästä putosi melkoinen apina. K Clubilla reiät ovat näköjään olleet helpoissa paikoissa, sillä jo aiemmin samaan olivat kisassa pystyneet Andres Romero (17:s), sekä Peter Hanson (18:s). Ilosen seuraava kilpailu on Loch Lomondissa torstaina käynnistyvä Scottish Open. Samassa kisassa hän pelasi ensimmäistä kertaa ET:lla amatöörinä vuonna 2000 tuoreeltaan British Amateurin ykköstilansa jälkeen.

S&#246,ren Hansen johtaa Irlannissa

Soren Hansenille avautuu sunnuntaina mahdollisuus saavuttaa uransa toinen voitto ET:lla &copy Getty ImagesTanskan Sören Hansen johtaa K Clubilla pelattavaa European Openia ennen viimeistä päivää tuloksella kymmenen alle. Hän pelasi loistotuloksen 63 lauantaina ja nousi ohi kärkimiesten Yhdeksättä kauttaan ET:lla kiertävä Hansen on noussut kauden edetessä hienoon vireeseen,edellisviikolla hän oli toinen Ranskassa johdettuaan silloinkin ennen sunnuntaita. Voittaminen on ollut Hansenille kovin vaikeaa, kakkostiloja on uralla jo kuusi, kolmansia sijoja kolme. Tanskalainen on ollut kärkitaistoissa lukuisia kertoja, tietynlainen looserin leima on kuitenkin epäonnistumisten johdosta hänen selässään. Sunnuntaina pelikaveriksi asettuu Englannin pitkälyöntinen Robert Rock (-8) joka tavoittelee ensimmäistä voittoaan. Hyvin mahdollista, jopa todennäköistä on se, että kaksikon takana kärkkyvät Niclas Fasth (-7), Colin Montgomerie (-6) ja Graeme McDowell pistävät vielä lusikkansa soppaan kun viimeisillä reiíllä pelataan voitosta. Sören Hansenilla on varmasti kova motiivi myös olla paras niistä pelaajista joilla ei vielä ole sisäänpääsyä Openiin. Hän nimittäin unohti ilmoittautua ja jäi tämän vuoksi ulos. Voitto Irlannissa olisi siis todellinen tuplapotti. Vuonna 2002 Hansen pelasi Openissa päätöspäivänä Ernie Elsin kanssa kärkiparissa ollen lopulta kahdeksas. Mikko Ilosen kolmas kierros Smurfit Kappa European Openin K Clubin Smurfit-kentällä sujui tasaisesti. Kierros sisälsi 69 lyöntiä; neljä birdietä, 11 paria ja kaksi bogeytä. Ilonen jakaa tällä hetkellä sijaa 31 ja on kahdeksan lyöntiä kärjestä tuloksella -2. – Hyvää peliä tänään, mies oli pirteämpi kuin eilen. Viheriöillä työskentelyssä oli hiukan toivomisen varaa, sillä vauhdit olivat jonkin verran kateissa. Sunnuntaina on tarkoitus ottaa vahinko takaisin ja liikkua vahvasti tuloslistalla ylöspäin, kertoo Ilonen

Colin Montgomerie loisti K Clubilla perjantaina

Colin Montgomerien lyönti kulkeen miehen itsensä mukaan paremmin kuin koskaan sitten vuoden 1999 &copy Getty ImagesColin Montgomerie pelasi perjantaina päivän parhaan tuloksen 64 ja nousi lyönnin päähän kakkoseksi Smurfit European Openissa. Samassa tuloksessa hänen kanssaan on flunssasta kärsivä Niclas Fasth, superyllätttäjä Pelle Edberg johtaa puolimatkan krouvissa. -Olen voittanut kolme kertaa Irlannin mestaruuden ja olisi upeaa vihdoin saada haltuun myös European Open. Lyön palloa paremmin kuin pitkään aikaan, vastaavassa kunnossa olin vuonna 1999 jolloin voitin kuudesti, Monty antoi varsin kovan vertauksen. Itseluottamus on siis kunnossa. Edellisviikolla hän johti vielä neljä reikää ennen loppua tasatuloksella Ranskan avoimia, mutta teki kaksi perättäistä bogeyta jääden toiseksi. Niclas Fasth on ollut viimeiset viikot huippukunnossa, edellisessä kisassaan hän voitti Munchenissa. Pelle Edberg on kärjessä, itselleenkin yllätyksenä. Parhaat sijoitukset toistaiseksi ovat 14:s ja 19:s sija kuluvalla kaudella. -Odotin että olisin ollut huomattavasti hermostuneempi silloin kun näin nimeni tuloslistan kärjessä. Lauantain mahdollinen yleisömassa saattaa saada minut hermostuneeksi, en ole tottunut sellaiseen, Edberg myönsi. Mikko Ilosen tulos 72 oli viisi lyöntiä enemmän kuin edellispäivänä. Yhdeksäs sija vaihtui 27:ksi. Murheena olivat kaksi tuplabogeyta. Ilosella on kärkeen kuitenkin vain seitsemän lyöntiä, sijoitus kärkikymmenikköön ja sitäkautta mahdollinen paikka British Openiin siintää vielä varmasti Ilosen silmissä. -Kahdella helpolla par-viitosella löin pallon veteen. Toisesta sain aikaiseksi hyvän parin. Pari tuplaa kortissa on kieltämättä liikaa, mutta muutoin peli kulkee kohtalaisen mallikkaasti, kertoo Ilonen. -Pakka on vielä hyvin kasassa, eikä kaikkia kortteja ole vielä jaettu. Puserossa on sellainen tunne, että seuraavassa jaossa tulee hyvä käsi, maalailee Ilonen. – Keli oli tänään erittäin vaativa; isoja sadekuuroja ja sopivasti tuulta, toisin sanoen kurahousukeli. Paikan päällä on nyt satanut ainoastaan 23 päivää putkeen, joten myös olosuhteiden puolesta kaikki on vielä auki, päättää Ilonen.

Mikko Ilosella lupaava avauskierros Irlannissa

Mikko Ilosen ansiolistalla on amatööriajoilta West or Ireland Amateurin ykköstila, K Clubilta voi viikonloppuna tulla taas iloisia uutisia &copy Getty ImagesMikko Ilonen esiintyi torstaina edukseen Smurfit Coursella, K Clubin ”kakkoskentällä”. Hän teki neljä birdietä ja yhden bogeyn, kun 18:s on märän kelin vuoksi muutettu par-viitosesta kolmoseksi, tuli Ilosen tulokseksi 67, kolme alle. Hän on kolme lyöntiä Hollannin Marten Lafeberia (64) jäljessä, seitsemän pelaajaa on tuloksesissa 65-66, näiden joukossa BMW Internationalin voittanut Niclas Fasth. Ilonen on kuluvalla kaudella onnistunut kaksi kertaa kolmesta erinomaisesti saarivaltakunnassa pelatuissa kisoissa. Wentworthissa hän oli 12:s, Walessissa kuudes, lisänä tuli vielä taitolyöntikisan voitto. Irlannin avoimissa Mikko joutui keskeyttämään rannevamman jälkeen avauskierroksen tuloksen oltua 80. K Clubin Smurfit kenttä lienee sateesta johtuneen muutoksen takia ensimmäinen Euroopan Tourin historiassa joka päättyy kahteen par-kolmoseen. -Päivä asettui pulkkaan kohtalaisen hyvin. Kävin juuri punttisalilla vääntämässä hauista ja herkistelemässä huomista varten. Peli oli mukavasti hyppysissä koko ajan, joten kisaa edeltävä hyvä tunne piti kutakuinkin paikkansa, tunnelmoi Ilonen. – Kierros oli melkoisen tasaista naputtelua. En päässyt kertaakaan hillottelemaan, vaan birdiet tehtiin asiallisesti lähietäisyydeltä,kertoo Ilonen. Perjantaina MIkko Ilonen lähtee kierrokselleen kello 15.50. Pelikavereina ovat Madeiralla voittanut Carl Suneson sekä Jarmo Sandelin. Ne pelaajat joilla ei vielä ole sisäänpääsyä British Openiin taistelevat yhdestä kortista joka annetaan parhaalle. Samanlainen mahdolisuus avautuu myös viikon kuluttua Loch Lomondissa.

Smurfit European Open K-Clubilla

Euroopan kiertueen tasokkaiden kesäkilpailuiden sarja jatkuu K-Clubilla Irlannissa. British Openin lähestyessä Euroopan kiertueen huiput saapuvat brittein saarille hakemaan kilpailuvirettä kauden huippuhetkeä varten, taistellen samalla noin 600 000 €:n ykköspalkinnosta. Kilpailu käydään upealla K-Clubin Smurfit kentällä. Viisi kertaa Openin voittanut Peter Thompson ja <a href=Mikko Ilonen Vanajanalinnassa syyskuussa 2005."> Kansainvälisten vedonlyöntitoimistojen suurimpia voittajasuosikkeja ovat Irlannin oma poika Padraig Harrington, hallitseva US Open voittaja Angel Cabrera, aina hyvin K Clubilla esiintynyt Walesin Bradley Dredge sekä kovaan tuloskuntoon päässyt Ruotsin Niclas Fasth. Maanantaina British Openin Euroopan karsinnat voittanutta Graeme McDowelliakaan ei voi laskea ulos. Tämä aikanaan Tigerinkin USA:n yliopistogolfin ennätyksistä selvää tehnyt pohjois-irlantilainen on menestyntyt usein Brittein saarilla. MontgomerieAngel Cabrera tekee odotetun paluun Euroopan Tourille US Openin voittonsa jälkeen. Cabrera on ilmaissut mielenkiintonsa jatkuvan euroopan pääkiertuetta kohtaan myös Major-menestyksensä jälkeen. Aina mielellään Euroopan kiertueella pelannut Cabrera aikoo pelata paljon euroopassa tulevaisuudessakin. Huolimatta varmasti melkoisesta pyörityksestä, pitkälyöntinen Cabrera lukeutuu turnauksen ehdottomiin suosikkeihin. Cabrera on sijoittunut kilpailussa kuudesti kymmenen parhaan joukkoon 11 osallistumiskerrallaan. Voitto nostaisi Cabreran Michael Campbellin ja Retief Goosenin kanssa sellaisten pelaajien ryhmään, jotka ovat kyenneet voittamaan samana vuonna US Openin sekä European Openin. Temppu onnistui Goosenilta vuonna 2002 ja Campbellilta vuonna 2004. World Rankingilla jo sijalle 22 noussut Niclas Fasth on yksi suurimpia Euroopan toivoja tulevassa British Openissa. Menestyminen Irlannissa jatkaisi Fasthin uskomattoman hyvää jaksoa ja loisi hyvää pohjaa majormenestykselle. Munchenin voitto ja 4 sija US Openissa ovat kovia näyttöjä tältä hitaasti, mutta tällä hetkellä varmasti pelaavalta ruotsalaistähdeltä.

Mikko Ilosella viel&#228, mahdollisuus British Openiin

K-Clubilla on mukana myös Mikko Ilonen. Erityisen mielenkiintoiseksi Ilosen osalta tulevat kilpailut tekee mahdollisuus päästä mukaan British Openiin. Parhaiten sijoittunut pelaaja, jolla ei ole paikkaa Carnoustiehen saa osallistumisoikeuden Openiin sekä tämän että ensi viikon Euroopan kiertueen kilpailusta.Toki molemmissa kisoissa on mukana kasapäin kovakuntoisia pelimiehiä, joilla ei vielä ole oikeutta osallistua kauden kolmanteen majoriin. Ilonen on kuitenkin ollut jo pitkään hyvässä vireessä ja mahdollisuudet ovat vähintäänkin kohtalaiset.

Mikon kortti

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje