[10][12]

Antti Ahokas kuudes Itävallassa

Si Re Pak voitti viime viikonloppuna ja on yksi suurimmista suosikeista naisten reikäpelimestariksi © Getty Images

<a href=Antti Ahokas on suunnitellut pelaavansa seitsemän kisaa ilman taukoa. Rahalistalla sijoitus on 103:s, joten kirivaihde on hyvä laittaa päälle. &copy Getty Images">Antti Ahokas pelasi myös viimeisen kierroksen mainiosti Itävallan CT kilpailussa tulokseen 70. Yhteistuloksellaan -2 hän oli jaetulla kuudennella sijalla ansaiten 4680 euroa. Sijoitus on CT uran paras ja se nostaa Lappeenrannan vasuria rahalistalla 66:ksi. Suomalaisten panos oli vahva, Roope Kakko ja Toni Karjalainen jakoivat 16:tta sijaa ( +2), Mikko Korhonen (+10) oli 52:s. Tourin kolme seuraavaa kilpailua pidetään viikon välein Walesissa, Irlannissa ja Skotlannissa. Naisten reikäpelimestaruus pelattiin New Yorkissa. Suosikit putosivat jo alkukierroksilla ennen puolivälieriä. Finaalissa Se On Hwa Lee kukisti Ai Miyazaton ja ansaitsi 500.000. Kilpailu on pelattu kolme kertaa, voittaja on aina ollut yllättäjä. Aiempina vuosina voittopystiä ovat kannatelleet Marina Baena sekä Brittany Lincicome. PGA Tourilla pelattiin Milwaukeessa. 33-vuotias Joe Ogilvie saavutti uransa ensimmäisen voiton, kilpailuja on takana 230.Eroa Charlie Wiehin oli lopulta neljä lyöntiä.

Antti Ahokas nelj&#228,nten&#228, It&#228,vallassa

<a href=Antti Ahokas on suunnitellut pelaavansa seitsemän kisaa ilman taukoa. Rahalistalla sijoitus on 103:s, joten kirivaihde on hyvä laittaa päälle. &copy Getty Images">Antti Ahokkaalla on mahdollisuus parantaa lyhyen ammattilaisuransa parasta sijoitus CT:n kilpailuissa. Lappeenrantalainen nousi lauantaina neljänneksi Itävallassa. Eroa kisaa johtavaan Anders S. Hanseniin on kahdeksan lyöntiä, joten voittomahdolllisuudet ovat käytännössä olemattomat. Syksyllä MM-kisojen jälkeen ammattilaiseksi siirtynyt Ahokas on parhaimmillaan ollut yhdeksäs Kolumbian osakilpailussa. Kilpailuja CT:lla ja ET:lla on yhteensä 15, kokonaisansiot noin 14.000 euroa. Sekin on hyvä muistaa, että Ahokas jäi karsintafinaalissa kunnon kategoriasta ET:lle vain lyönnin päähän. Roope Kakko ja Toni Karjalainen jakavat sijalukua 29:s neljä lyöntiä Ahokkaalle jääneinä. Mikko Korhonen epäonnistui lauantaina saaden tuloksekseen 77 jossa oli kymmenen lyöntiä enemmän kuin edellisellä kierroksella.

Kaikki suomalaiset jatkoon Challenge Tourin kilpailussa

<a href=Antti Ahokas on suunnitellut pelaavansa seitsemän kisaa ilman taukoa. Rahalistalla sijoitus on 103:s, joten kirivaihde on hyvä laittaa päälle. &copy Getty Images">Suomalaisilla oli hyvä päivä CT:n Itävallan kilpailussa. |Roope Kakko (76-66) oli perjantaina kolmanneksi paras ja nousi jatkoon toivottoman tuntuisesta asaemasta. Asemiaan paransivat kovasti myös Antti Ahokas ( 71-67) sekä Mikko Korhonen (74-67). Toni Karjalainen on pelannut molemmat kierroksensa tulokseen 69. Ahokkaalla ja Karjalaisella on kärkeen neljä lyöntiä, Korhosella seitsemän ja Kakolla kahdeksan. CT:n rahalistalla korkeimmalla on Mikko Korhonen jonka rankkaus on 69:s, ansioita hieman yli 10.000. CT:lla pelataan vielä toistakymmentä kisaa ja meneillään ovat monelle pelaajalle ns. härkäviikot. Antti Ahokas on suunnitellut pelaavansa seitsemän kisaa putkeen, tämän vuoksi hän jätti mm. Finnish Openin väliin. Ryhtiliikettä ja menestystä tarvitaan jotta paikka CT:n rahalistalla 20:n ensimmäisen joukkoon ja ET:lle tulisi mahdolliseksi. Kun kaudesta on pelattu yli puolet, yhdenkin pelaajan nouseminen rajan oikealle puolelle olisi erittäin iloinen yllätys. Naisten reikäpelimestaruuskisoissa New Yorkissa kaikki suosikit ovat pudonneet. Perjantain toisella kierroksella voittajaansa kättelivät mm. Lorena Ochoa, Annika Sörenstam, Se Ri Pak , Suzann Pettersen sekä Paula Creamer. Lähes uskomattomalta tuntuu se, että 16 jäljellä olevan joukossa korkeimmalle rankattu on Mi Hyun Kim (10:s).

PGA Touria pelataan Milwaukeessa, LPGA Tourilla kilpaillaan reik&#228,pelimestaruudesta ja Challenge Tour jatkuu It&#228,vallassa

PGA Tourilla pelataan jälleen kilpailu Major-turnauksen kanssa päällekkäin. Pelaajat jotka eivät lunastaneet paikkaa British Openiin taistelevat kynsin hampain hyvistä sijoituksista, palkintorahoista sekä asemistaan Tourin listoilla. Mukana on päällekkäisyydestä huolimatta nimekäs osallistujakaarti. Milwaukeessa kilpailevat mm. Kevin Na, Tim Clark, Camilo Villegas, Bernhard Langer sekä ruotsalaistähdet Jesper Parnevik, Daniel Chopra, Richard S. Johnson ja Mathias Grönberg. Naisten LPGA Tourilla pelataan tänä viikonloppuna reikäpelimestaruudesta. 64 maailman parasta naispelaaja taistelevat 2 miljoonan dollarin palkintopotista, voittajan osuus on mukavat 500 000 taalaa. Mukana ovat naisgolfin kirkkaimat tähdet Lorena Ochoa, Annika Sörenstam, Si Re Pak, Karrie Webb, Paula Creamer sekä Cristie Kerr. Euroopan kakkoskiertue Challenge Tour jatkuu Itävällassa. CT kauden ollessa puolessa välissä kilpailu kovenee. Paikat Euroopan kiertueella ovat tiukassa. Suomalaisista asemiaan parantelemaan lähtevät Antti Ahokas, Roope Kakko, Toni Karjalainen sekä Mikko Korhonen.