21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Annika Sörenstam ylivoimainen Michelob Ultra Openissa

Suzann Pettersen puolustaa ensimmäistä kertaa urallaan LPGA Tourin kisan voittoa Virginiassa © Getty Images

Koko viikko juhlaa! Annika Sörenstam johti alusta loppuun ja sai shampanjakylvyn sunnuntaina &copy Getty ImagesAnnika Sörenstam sai todella makoisan voiton viikonloppuna Virginiassa. Kahden ensimmäisen päivän aikana pelikaverit Lorena Ochoa sekä Suzann Pettersen jäivät taakse. Kolmantena Ochoa oli edelleen samassa ryhmässä, mutta meksikolainen mureni sisääntulossa täysin tehden viisi bogeyta. Sunnuntai oli enää ”muodollisuus”, Jeong Jang ahdisti alkukierroksella, sisääntulossa ruotsalainen karkasi omille teilleen. Viimeisen reiän bogeysta huolimatta hän voitti seitsemällä ansaiten 330.000 dollaria. Sörenstamille ykköstila oli kauden kolmas ja uran 72:s. Voi vain kuvitella sitä kasvaneen itseluottamuksen määrää jonka Sörenstam sai voitettuaan Ochoan kaikkien kolmen yhdessä pelaamansa kierroksen aikana. Ochoa hävisi lopulta 12 lyöntiä jääden ensimmäistä kertaa kauden aikana kärkikymmenikön ulkopuolelle. Ruotsalaismenestystä täydensivät seitsemänneksi sijoittunut Sophie Gustafson ja yhdeksänneksi noussut Maria Hjorth. Kun muistetaan sekin, että aiemmin päivällä Lotta Wahlin voitti 12 lyönnillä Turkissa, oli viikonloppu länsinaapurien naisille täydellinen. Ruotslaiset ovat voittaneet LPGA Tourilla ja LET:lla kaudella 2008 yhteensä jo kuusi kertaa. LPGA Tour, voitot kaudella 2008: Lorena Ochoa 5 Annika Sörenstam 3 Paula Creamer 2 Louise Friberg 1

Annika S&#246,renstam karkuteill&#228, Virginiassa

Kumpi on viikonlopun kuningatar, 71 kertaa LPGA Tourilla voittanut Annika Sörenstam vai reilun vuoden maailmanlistan ykkösenä ollut Lorena Ochoa? Annika Sörenstam sai varmasti kosolti lisää itseluottamusta Virginian kilpailun kahdella ensimmäisellä kierroksella. Hän pelasi yhteistuloksen 12 alle ja jätti samassa ryhmässä pelanneet Lorena Ochoan (-9) sekä Suzann Pettersenin (even) reilusti taakseen. Sörenstam ja Ochoa pelaavat myös launtaina yhdessä, kolmanneksi pyöräksi supertähtien joukkoon mahdutetaan Jeong Jang (-9) jolle ei ennakkoon suuria mahdollisuuksia anneta. Minea Blomqvist karsiutui pelattuaan tuloksen 75. Kierroksen alku sujui loistavasti, Minni oli jo kaksi alle. Kaksi peräkkäistä tuplaa pudottivat hänet rajan väärälle puolelle. Par-nelosella tekemänsä eagle loi vielä mahdollisuuksia, mutta loppureikien kolme bogeyta vapauttivat Blomqvistin viikonlopun peleistä. Karsiutuminen oli ensimmäinen sitten helmikuisen kauden avauskisan. Michelle Wien paluu kisakentille jäi tässä kisassa lyhyeksi. Tuloksin 75-71 hän oli kahden kierroksen jälkeen 16 lyöntiä Sörenstamia jäljessä karsiutuen neljällä lyönnillä.

Annika S&#246,renstam ja Lorena Ochoa taisteluparina Virginiassa

Annika Sörenstamin ansiolistalta puuttuu vielä Virginian kisan ykköstila &copy Getty ImagesTulostaso Kingsmill Resort & Span River Coursella nousi avauspäivänä hurjaksi. Mhari McKay nousi kärkeen pelattuaan 63, Annika Sörenstam on lyönnin päässä, Lorena Ochoa kahden. Kaikkiaan 58 pelaajaa 144:sta alitti 70 lyönnin rajan. Minea Blomqvist pommitti tarkasti väyliin (11x), viheriöosumia oli keskinkertaisesti, niitäkin 11. Tulos 70 on sama jonka hän teki viimevuonna, sijoitus on nyt huomattavasti heikompi eli 59:s. Perjantaina iltapäivällä kiertävä Minni saa pelata vähintään saman tuloksen, mielellään toki paremman selvitäkseen jatkoon. Kilpailusta voisi helposti veikata kahden supertähden, Sörenstamin&Ochoan välistä kauppaa. Viimevuotinen ykkönen Suzann Pettersen sekä kahdesti kaudella 2008 voittanut Paula Creamer jäivät ehkä jo ratkaisevan kauas taakse pelattuaan tuloksen 71.

Suzann Pettersen puolustaa voittoa Virginiassa

Susann Pettersen saavutti ensimmäisen kauden viidestä voitostaan edellisvuonna Michelob ULTRA Openissa jota on naisgolfissa kutsuttu ”viidenneksi majoriksi” .Kaikki parhaat ovat taas mukana pelaamassa 2,2 miljoonan kokonaispotista. Pelaajia on mukana 144, näistä tasan puolet (72 kpl) on voittanut vähintään yhden LPGA Tourin kisan, joten ensikertalaisvoittajan todennäköisyys on tavallista pienempi. Lorena Ochoa, Paula Creamer ja >Annika Sörenstam ovat voittaneet yhteensä yhdeksän kauden kymmenestä kisasta. Tämä kolmikko lisättynä Pettersenillä onkin ryhmä jonka ulkopuolelle voiton meneminen olisi jo pieni yllätys. Pettersenillä oli alkukaudesta vaikeuksia vireen löytämisessä, viimeisissä kisoissaan hän on ollut kahdesti kolmen joukossa. -Pelini on hyvässä mallissa, tämä kenttä on yksi suosikeistani Tourilla. Se on hivenen vaativampi kuin edellisvuonna, karheikot ovat pidempiä, mutta minulle se sopii oikein hyvin. Paikalliset ihmiset ovat erittäin ystävällisiä, on todella hienoa palata Virginiaan puolustamaan ykköstilaa, Pettersen lateli lehdistölle asiaan kuuluvat kohteliaisuudet keskiviikkona. Annika Sörenstam ei viimevuonna päässyt loukkaantumisen vuoksi osallistumaan kisaan, Lorena Ochoalle Michelob oli kauden heikoimpia esityksiä, sijaluku 20:s. Mukana taistossa on myös Michelle Wie joka pelasi ensimmäisen kerran Virginiassa jo kaudella 2004. -Ranne on paremmassa kunnossa. Olen harjoitellut erittäin hyvin ja uskon, että minulla on mahdollisuuksia pelata oikein hyvä kisa, Wie kertoi kisan alla. Minea Blomqvistille Virginian vierailu on toinen, kaudella 2007 ( 72-70-71-82) hän romahti viimeisellä kierroksella ollen lopulta 70:s. Nyt Minea tavoittelee varmasti mielessään hyvän suorituksen kautta kärkisijaa. Hän on päässyt upeasti seitsemän kertaa peräkkäin jatkoon ja parantanut edellisvuoden kierroskeskiarvoaan 1,7 lyöntiä ( 73,9 / 72,2) joka on varsin paljon. Kahtena ensimmäisenä päivänä Minea pelaa kokeneiden Sherri Steinhauerin ja Danielle Ammacapanen kanssa. Steinhauer on voittanut mm. British Openin ja pelannut useasti Solheim Cupissa. Torstain starttiaika on kello 15.32 Suomen aikaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje