[6][5]

[6][5]
Champions Tour

Jimenezin hieno uratilasto karttui Alabamassa ensimmäisellä senior-major-voitolla

Espanjalainen tyrehdytti pahimpien kilpakumppaneiden voittohaaveet tekemällä lopussa kaksi tärkeää birdieä.

Miguel Angel Jimenez (-19) saavutti sunnuntaina uransa ensimmäisen senior-majorin Birminghamissa, Alabamassa pelatussa Region Tradition -kilpailussa.

Hän pysytteli turnauksen kärjessä jokaisen kierroksen jälkeen, ja jätti kakkostilan jakaneet Steve Strickerin, Joe Durantin ja Gene Sauersin kolmen lyönnin päähän.

”Tämä on ollut mahtava viikko. Pelasin todella loistavasti”, voittosikariaan tuprutellut Jimenez sanoi.

”Nyt oli minun vuoroni saada mitali taskuun.”

Lopusta näytti muodostuvat tasainen, mutta Jimenez poisti suurimman jännitysmomentin tekemällä kaksi birdieä kolmen viimeisen reiän jaksossa.

Viime vuodet seniori-ikäluokan huipputurnauksia hallinnut Saksan Bernhard Langer (-13) paransi otteitaan viikonlopun kierroksilla, mutta joutui tyytymään 11. sijaan.

Pohjoismaalaisista, Ruotsin Jesper Parnevik (+4) oli 56:s.

Maaliskuussa kaksi kisaa voittanut Steve Stricker on PGA Tour Champions -kiertueen tuoreempia tähtiä. Kuva: Getty Images

Jimenezin major-titteli on niin sanotusti roikkunut hetken aikaa ilmassa. Hän on vähintään jakanut kilpailun kärkipaikkaa kolmessa viisikymppisten majorissa ennen finaalikierrosta, mutta joka kerta voitto on valunut sivu suun. Vuonna 2016 hän saavutti top 3 -sijoituksen sekä Senior British Openissa että U.S. Senior Openissa.

Voitto oli ”Mekaanikolle” viides PGA Tour Champions -kiertueella. Malagassa syntynyt, mutta nykyään Wienissä asuva pelaaja on niittänyt European Tourilla tuhdisti menestystä peräti 21 ykköstilallaan. Hän jakaa ET:n kaikkien voittotilastossa kymmenettä sijaa.

Varsinaisissa major-turnauksissa Jimenez on sijoittunut kahdesti (U.S Open/2000 ja Open Championship/2001) kolmen joukkoon.

Hän pitää hallussaan myös ET:n kaikkien aikojen iäkkäimmän voittajan titteliä. Korjattuaan vuoden 2014 Espanjan avoimet nimiinsä, Jimenez oli 50 vuotta ja 133 päivää vanha.